Trakor na sečení - Vaše zkušenosti

host - 105.84 (?)
10.11.2009 13:28

Také jsem dlouho vybíral a také se rozhodl pro Starjet Excellent. Myslím že jsem vybral dobře.  Vysekal jsem celou nádrž (do první výměny oleje) a zatím jsem nepřišel na nic negativního. A skvěle sbírá listí. Takže doporučuji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 3.83 (?), 26.8.2009 20:50

Tak je vidět, že jste si nakonec dokázal vybrat sám a velice dobře .

Ono Vám ani nic jiného po reakcích na Váš dotaz nezbývalo - místo osobních praktických zkušeností z provozu teoretické plky "coby kdyby".Tak se k ní slušně chovejte a hlavně pečlivě dodržujte veškerý předepsaný servis, budete spokojen.

host - 97.16 (?), 4.9.2009 15:04

Honda je "bohužel" správná volba.Proč s povzdechem?Protože se jí těžko v tomto segmentu těžko hledá konkurence.Když už se zdá, že by šlo vedle ní něco postavit, tak většinou rozhodne motor nebo převodovka.A honda to ví, že používá přinejmenším standartní díly, vynechává šmejdy a od toho se odvíjí cena.Umí kvalitně mulčovat a díky rozšířenému tunelu i sbírat.Wisconsin má sice větší koš, ale za cenu vyššího posedu, což v kopcích je nevýhoda a žací ústrojí není ideální na mulčování, ale jinak dobrý.HQ je desingově povedená, ale mimo motoru kawasaki je to jeden velký shit, její plus je jen mulčování a internetová cena, ale vzhledem ke komponentům je to zlý sen majitele.Sbírání trávy je navíc pro HQ španělská vesnice, pokud to není každý týden v lením období.

Gratuluji k volbě.

host - 43.155 (?), 4.9.2009 18:01

Trochu odbočím, moje rozhodování o koupi traktoru HONDA více méně rozhodla i moje dosavadní sekačka s pojezdem Honda IZY 4,5HP s pojezdem. Zakoupena 2004, letos by skončila záruka, ale já jsem stejně nechodil na pravidelné prohlídky, u tohoto stroje dokážu vyměnit olej sám. "Leju" do toho celých těch 5 sezón jen benzín (spotřeba 0,9L/mth) neměnil jsem ani svíčku ani filtr ani žací nůž ani řemen pojezdu, jen to profukuju a čístím a mažu jednou za rok, žací nůž je tedy již dost zbroušen, takže příští rok to bude chtít nový, a protože jsem trochu kutil a seču větší plochu, tak jsem na přední nápravu přidal 15kg závaží od tchána z traktora a dozadu vyrobil koš 80litrů, (ještě, že mě nikdo přitom moc lidí nevidí, jak to "trápím") ale ona se nedala, jede pořád dál a seká, přední kolečka na ložiskách drží, zadní jsou sice na pouzdrech, ale drží rovněž a to tam je tedy někdy pěkná váha koše. Za pár dní mi tedy přijde ten traktor, takže sekačku opět odlehčím na originální váhu i s orig. košem 45litrů. Prodejcům Honda, kterým se po přečtení udělalo nevolno, prosím o omluvu :-).

S pozdravem Roman

host - 237.194 (?), 29.10.2009 21:00

Já taky uvažuji o Wisconsinu nebo Hondě.  Jak je to se sbíráním posečené trávy (listí)? Prý má honda nějaký pomocný systém - snad ventilátor co usnadňuje sběr. Je to pravda? Která s těch dvou sbírá líp? Díky za názory a zkušenosti.

host - 62.39 (?), 30.10.2009 0:41

Také jsem celé léto hodiny pokukoval po nabídkách traktůrků, porovnával jsem modely, hledal inzeráty na ojeté stroje atd.

Minulý týden jsem to rozsekl a vybral Starjet Excellent z Jičína. Kromě akční ceny od výrobce AGS jsem dostal ještě podzimní výprodejovou cenu od prodejce, tak že jsem se s Excellentem dostal pod akční cenu modelu p0.

Jsem po prvním sekání (jedna spotřebovaná nádrž),  motor 2válec INTEK B&S 725ccm, 22HP táhnul bez jediného zaváhání.

Vám nerozhodnutým,  přeji dobou volbu.

host - 230.88 (?), 8.11.2009 20:28
V týhle cenový kategorii už stojí za zvážení i výborné traktory John Deere nebo rovněž americké CubCadet

host - 105.84 (?), 10.11.2009 13:28

Také jsem dlouho vybíral a také se rozhodl pro Starjet Excellent. Myslím že jsem vybral dobře.  Vysekal jsem celou nádrž (do první výměny oleje) a zatím jsem nepřišel na nic negativního. A skvěle sbírá listí. Takže doporučuji.

host - 97.16 (?), 17.11.2009 12:07

Vpodstatě každý traktor sbírá skvěle listí, protože využívá tzv. vakuový sběr, vznikající podtlakem v sekacím ústrojí při rotaci nožů, navíc pokud jsou vyloženě mulčovací.Dokonce, když projedete nad kamennou drtí, tak to zvedá i kamínky (natož listí).Tam záleží jen na vhodném tunelu, aby objem hmoty dopravil do koše a tam bývá zakopaný pes.Jediná honda přišla s tím, co majitelé se snaží udělat podomácku-rozšíření tunelu.John-deer to vyřešil přidáním vrtule, která vhání další pomocný vzduch do výhozového kanálu, čímž dokáže dopravit více hmoty, která by jinak zůstávala v kanálu a docházelo by k ucpávání, navíc si dělá místo na konci kanálu, v koši, pro další travní hmotu a tím naplní sběrný koš na maximum.Mimochodem, za hříšné myšlenky se kdysi upalovalo a postavit traktor husqvarna na stejnou rovinu s hondou, je kacířké . Osobní zkušenost s HQ-traktorem mě vyléčila.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz