Tovární malotraktor na silnici

host - 192.176 (?) 
4.3.2012 8:08

To se vám to jezdí s továrně vyrobeným malotraktorem! Mám doma podomácku vyrobený malotraktor s korbičkou, osvětlení žádné (nebyl na něj čas při výrobě), ale protože potřebuji jezdit do opravdu prudkého kopce tak jej používám. Nedovedu si představit, že bych si koupil něco, co je nabízeno např. na internetu (čtyřkolka, UTV, malotraktor), měl bych strach, že se s tím v kopci neotočím. Svůj malotraktor mám už byzkoušený a věřím mu. Bohužel musím s ním na silnici, protože bohužel nelítá, silnici se prostě nevyhnu. Pokud by někdo věděl o rovnocenné náhradě za můj malotraktorek, budu jedině rád. Povinné ručení jsem ani nezkoušel uzavřít, myslím, že bych neměl šanci.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 231.102 (?), 7.4.2016 9:17

Zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích

§ 25

Zvláštní užívání

(1) K užívání dálnic, silnic a místních komunikací jiným než obvyklým způsobem nebo k jiným účelům, než pro které jsou určeny (dále jen "zvláštní užívání"), je třeba povolení příslušného silničního správního úřadu vydaného s předchozím souhlasem vlastníka dotčené pozemní komunikace, a může-li zvláštní užívání ovlivnit bezpečnost nebo plynulost silničního provozu, také s předchozím souhlasem Ministerstva vnitra, jde-li o dálnici, v ostatních případech se souhlasem Policie České republiky. Souhlas vlastníka se zvláštním užíváním podle odstavce 6 písm. c) bodu 3 a odstavce 6 písm. d) se nevyžaduje v případě, že se jedná o veřejně prospěšnou stavbu; k návrhu na zvláštní užívání může vlastník uplatnit námitky, o kterých rozhodne silniční správní úřad.

(2) Silniční správní úřad vydá rozhodnutí o povolení zvláštního užívání právnické nebo fyzické osobě na základě písemné žádosti na dobu určitou a v rozhodnutí stanoví podmínky zvláštního užívání. Povolení ke zvláštnímu užívání nezbavuje uživatele povinnosti k náhradám za poškození nebo znečištění dálnice, silnice nebo místní komunikace.

(6) Zvláštním užíváním dálnice, silnice a místní komunikace je

g) výjimečné užití místní komunikace a silnice samojízdnými pracovními stroji a přípojnými vozidly traktorů, které nemají schválenou technickou způsobilost podle zvláštního právního předpisu. 13a)

13a) Zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č. 307/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz