Tovární malotraktor na silnici

host - 26.219 (?) 
13.6.2009 13:17

Někteří píšete nesmysly bez znalosti praxe. Já např. vlastním udělanou frézu z ČZ 175 a ČP mi ji bez problémů pojistila. Stejně tak mnohým jiným známým. A ukažte mi někoho, kdo dostal pokutu za to, že jel po silnici s domácím samohybem - mám téměř 50 roků a o nikom jsem neslyšel, a že těchto vozidel v naší vinohradnické oblasti jezdí více než dost. Je fakt, že se jedná o poměrně malé stroje, nanejvýš velikosti Holdru. S traktorem si nikdo na silnic netroufne vyjet, za to se už pokutuje.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 45.244 (?), 13.6.2009 13:40
Vážený pane, možná u Vás u vinohradů jsou policajti s vinaři jedna ruka, mám také 50let a mnoho let jsem jezdil v JZD se vším co mělo kola a doma taktéž s domaděly ale věřte že u nás v SČ nebylo a není radno potkat s těmi to stroji policajta, je jasné že záleží na koho narazíte, někdo si prohlédne, pochválí a pošle Vás domu a jiný Vás opálí pokutou.Nedej bože aby jste Vy spůsobil nějakou škodu, asi by jste byl hodně překvapen co by Vás to stálo, moje zkušenost -jízda s vozem bez SPZ(URČEN NA HNŮJ) a stálo mě to 500 a to jsem hodně děkoval jelikož mi naznačily i pokutu 20000 za nezaplacené povinné ručení a když se něco stane tak se Vás pak nikdo neptá jestli jste to udělal traktorem nebo malou frézou KP

host - 161.31 (?), 19.10.2020 10:23

To je blbost, existují vyjímka o procozu na komunikacích 3 třídy, někteří prodejci starších malotraktůrků-tovární výtoby-kubota atd. je prodávají již s těmito oprávněními.

host - 3.83 (?), 13.6.2009 13:49

Ty, hele, BlackBerte, proč tady zase zakládáš vlákno, na které bylo podobně již odpovězeno v zimě? A hele, už se Ti podařilo vyjet s tím vlekem z toho lesa?

Nikdo z dovozců starších jap.malotraktorů nedá peníze na registraci těchto (byť vynikajících továrních) strojů na našem trhu -znamená to zaplatit si státní zkušebnu - a to se jim nechce, protože každá značka nabízí velké množství modelů traktorů různých výkonností a to by stálo slušný balík peněz. Už jsme tu na toto téma dostatečně diskutovali. Prodejci nových (např.Kubota, Iseki) z pochopitelných důvodů dovozce ojetin upřímně nenávidí a co se týká registrace starších kusů na CS trhu, nehnou prstem.Tedy získat jakýkoliv oficiální tovární doklad potřebný k legálnímu provozu na pozemních komunikacích (jako např. u Vari, TK...) je zcela nemožné.

Pojistěte tedy stroj jako traktor bez SPZ nebo jako pojízdný pracovní stroj-pojišťovně je to fakt jedno-pojistí téměř cokoliv, otázka je jak se postaví k případnému plnění ,mějte v prvotřídním stavu brzdy, světla,klakson a blinkry, vozte na zádi předepsaný trojůhelník, neprovokujte na silnicích 2.natož 1. třídy a chovejte se k případné policejní kontrole maximálně slušně. Taky se můžete modlit, aby Vás nepotkala žádná dopravní nehoda. A nejsem si jistý, jestli nepotřebujete řidičák na traktor T. 

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.6.2009 15:18

Poslední odstavec je bez diskuzí. Prostřední mírně mimo. Dovezl-li a tedy registroval ofic. dovozce v roce 2000 novou Kubotu, není problém dovezenou, starší, registrovat i bez jeho "požehnání". Bude-li přesně odpovídat typový klíč, jen v.č. bude jiné, nemůže být problém. Odmítne-li dovozce vydat prohlášení o shodě, napište evropskému dovozci a uvidíte jak začne povětří! Takto jsme registrovali jeden J.D. z GB a to bylo keců u dovozce, jen dostal za uši od centrály a ejhle, najednou to šlo. Jak je tedy možné, že traktory dovážené z Británie, jdou běžně registrovat a ne jen Zetor! Pozor, to není oživení již jednou zrušeného!! Popřemýšlejte, zapátrejte v paměti a vzpomeňte jak se dříve dávali na čísla dovezená auta! Myslíte, že se dovozci necukali? A jak!  Jen bylo potřeba, aby pár lidí napsalo na Evropské zastoupení značky a bylo po kecech!

host - 3.83 (?), 13.6.2009 17:37

A tak to by stálo určitě za zkoušku!!!

Problém ale asi bude ten, že část dovezených starších japonců bude velmi, velmi starých (v CS to laik nemá šanci poznat-sám mám stroj z r. 1989 a každý kdo ho vidí si myslí, že je úplně nový),spousta přes 30let a tam nemusí být jistota, že se daný model do Evropy vůbec kdy ofic.dovážel.Někdo to bude muset vyzkoušet .

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.6.2009 20:19

No a co to vzít opačně? Má to výrobní štítek, má to výrobní číslo, je to podobné novějším mašinkám?  Odkud dovezený? Z Japonska? To těžko, tak se do Evropy určitě nedostaly mimo dovozce! Když, tak pár kousků, ale jinak je v Evropě např. Kubota, spoustu roků před r. 89!

host - 60.26 (?), 14.6.2009 20:15

jsou dve moznosti bud je to traktor, ktery musi byt vybaven registracni znackou drive poznavaci znackou a tim i prohlidkou v STK nebo je to traktor kteremu se registracni znacka neprideluje a ten musi mit technicke osvedceni vydavane vyrobcem nebo dovozce ve kterem je napsano ze uvedene vozidlo je schvalene pro provoz ne pozemnich komunikacich a na dopravnim inspektoratu se neeviduje jina moznost legalniho pohybu na silnicich neni jeste je moznost ziskani veteranskych cisel

host - 174.166 (?), 15.6.2009 21:08

no a pak je dalsi moznost a to elegantni pozadat o zvlastni uzivani podle zakona 13)1997 Sb. o pozemnich komunikacich §25 odst. 6 pismeno g na obecnim uradu obce z rozsirenou pusobnosti jinak bez registrace, osvedceni nebo zvlastniho uzivani pozemni komunikace voidlo na pozemni komunikaci nesmi v pripade dopravni nehody je to pro ridice tohoto vozidla docela solidni narez 

host - 40.13 (?), 16.6.2009 7:36

Traktory, jak všichni víme, mají registrační značku a jezdí na technické prohlídky.Takový traktůrek, který nemá značku, protože se poslanci asi v roce 2002 nedohodli(značku a tech.průkaz měla mít i Babeta) tak ten bych bral jako Ss-somojízdný prac.stroj.Tento stroj nechodí na STK, nemá RZ pokud je vyroben před 2002 a klidně vám ho pojistí.Všimněte si, že ne každý traktorbagr za kterým jedete po silnici má RZ

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz