Tlaková myčka

host - 34.2 (?)
4.4.2010 17:21

Někde u motoru je takové zařízení, že když nemáte stlačenou pistoli, tak tlak vody zatlačí na takovou tyčinku přes pružinku a ta vypne spínač(vedou k němu el.dráty). Když pistoli zmáčknete,tím uvolníte tlak a pružina by měla zase tu tyčinku vrátit a tím zapnout zase spínač který pustí proud do elektromotoru.Většinou to bývá zanesené a tyčka nechodí. Je hodně typů, ale princip je v podstatě stejný.Hlavně si dejte pozor, abyste to složil v pořadí tak, jak jste to rozebral.Není to nic složitého tak ať se daří.Veselé velikonoce.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 242.66 (?), 3.4.2010 14:51, zobrazeno: 8912x

Zdravím všechny, mám problém s tlakovou myčkou. Přestal spínat motor. V lepším případě, pokud déle držím puštěnou pistoli, tak po chvíli sepne, tedy sepla, teď už se vůbec nechytla. Napadá vás něco, kam kouknout? Dík za nápady.

host - 34.2 (?), 3.4.2010 21:47

jaká značka? Jinak rozdělat, vyčistit, namazat "tlakový spínač"

host - 49.18 (?), 3.4.2010 22:01

Tohle se mi stalo a dělalo to zanesený sítko na přívodu vody.

Tomáš

host - 242.66 (?), 4.4.2010 10:54

Je to Black and Decker. Sítko jsem vyčistil jako první, dál nevím.  Jo a klasicky to chcíplo měsíc po záruce .

host - 242.66 (?), 4.4.2010 10:57

pro 34.2: myslíte tlakový spínač v pistoli nebo jinde?

host - 34.2 (?), 4.4.2010 17:21

Někde u motoru je takové zařízení, že když nemáte stlačenou pistoli, tak tlak vody zatlačí na takovou tyčinku přes pružinku a ta vypne spínač(vedou k němu el.dráty). Když pistoli zmáčknete,tím uvolníte tlak a pružina by měla zase tu tyčinku vrátit a tím zapnout zase spínač který pustí proud do elektromotoru.Většinou to bývá zanesené a tyčka nechodí. Je hodně typů, ale princip je v podstatě stejný.Hlavně si dejte pozor, abyste to složil v pořadí tak, jak jste to rozebral.Není to nic složitého tak ať se daří.Veselé velikonoce.

host - 242.66 (?), 9.4.2010 11:05

Popsanou součástku nešlo vytočit, je to z velmi měkkého plastu a matice se mi sjela. Ale napadlo mě odšroubovat jakési 3 šrouby dole pod motorem (už nebylo co zkazit). Pod každým byla taková plastová sítka s jezdícím vnitřkem na pružince, možná to je to hledané a bylo to zanesené drobnými nečistotami. Tak vyčištěno a myčka opět funguje.   Dík za radu

host - 131.215 (?), 27.6.2010 11:12

Tohle nefungovalo, jako poslední záchranu jsem jsem použil WD 40, nastříkal jsem do vstupu vody až po plné sítko, připojil vodu a pustil. Takto 3x po sobě a myčka jede jako nová. Zřejmě se promázlo místo, kam jsem se nedokázal dostat. Asi to tak udělám vždy před uložením po sezóně a na jaře.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz