Stroje danske značky Texas. Zkušenosti?

host - 132.123 (?)
30.5.2011 0:41

Co vím, čínské strojky Texas jednu sezónu prodával řetězec Globus, pak se už nikde neobjevily.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.132 (?), 20.7.2009 14:32

O tom, že je firma s počtem zaměstnanců 21 - 50 a základním kapitálem 1 milion DKK "velká", se dá s úspěchem pochybovat (kompass.com). Satelitní fotografie ukazuje areál o velikosti malinkého JZD.

host - 249.60 (?), 20.7.2009 15:44

PAne chalupáři, podle čeho soudíte, že to, co vidíte na internetu, jsou jediné objekty firmy TEXAS?

Myslíte, že v tom, co popisujete, se dá ročně vyrobit například jen rotavátorů několik desítek tisíc?

Podívejte se na sortiment firmy na texas.dk a potom suďte.

GLOBAL ENTERPRISES LTD. spol. s.r o.

host - 26.58 (?), 20.7.2009 18:57

Vzduchovou mezeru jsem zmenšil, ale nepomohlo to.Jiskra se někdy objeví, tak tři za sebou a pak dlouho nic.Pokud sahnu prstem, tluče pravidelně a dost intenzivně již při pomalém otáčení.Asi budu muset objednat nový modul. Standa

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.135 (?), 20.7.2009 20:22

Zkusil jste vysokonapěťový kabel - kontakt v modulu - ověřit. Kabel je většinou v modulu našroubován na trnu, když není správný kontakt, tak se to chová tak, jak popisujete, neboť jiskra se oslabí přeskočením přes špatný kontakt. Vadný modul se většinou chová tak, že motor určitou dobu jede a potom přestane zapalování fungovat. Po ochlazení se opět stav opakuje. Když to hází pořád, ale slabě, tak bych nejprve vyloučil vadné připojení, příp. zkusit jiný vysokonapěťový kabel a znovu zkusit s jinou svíčkou. 

host - 224.8 (?), 28.7.2009 11:32

Děkuji panu J.S. za spolupáci, vše jsem vyzkoušel, jiskra stále slabá.Takže jsem napsal email do Vizovic, dostal rychlou odpověd, v pátek v poledne jsem cívku objednal a v pondělí přišla poštou.Namontoval jsem cívku, jiska pěkná a křovinák opět šlape.Takže služba z Vizovic rychlá a bezchybná.

Standa

J.Elner - (3) - 230.100 (?), 29.5.2011 14:25

Téměř 50 let jsem věnoval oboru "provozní spolehlivost strojů" a jistý čas pracoval na vývoji sekaček.Jedno přísloví říká"když dělají dva totéž, nemusí to být ještě totéž".Nijaká spolehlivost stroje se pohledem nepozná, ukáže kvalitu zpracování, což není totéž.Jsou firmy montážní, které skládají věci z komponentů od různých výrobců a výrobci, kteří také některé komponenty pro své výrobky kupují. Obojí lze.U křovinořezů se kupují symeringy, ložiska,motory, tuky-mazadla, sekací hlavy, struny.Ač je srdcem křovinořezu vždy motor s kvalitním filtrem, spolehlivost stroje se tvoří všemi jeho prvky sladěnými v celek.Paradoxem je, že i různé kvalitní prvky vzájemně nenaladěné netvoří ještě spolehlivost.Ve sportu se tomu říká nesehranost.Spojka >musí povolit<, aby se nezničil motor, symering, či labyrint nesmí poškodit hřídel, ale nesmí pustit prach na ložiska, která by měla být prachotěsná a pod.Spolehlivost je dána návrhem konstrukce včetně kvalitysložení materiálu.Bývá opomíjeno, že sečení u země v prachu, vlhku je v této kombinaci ke konstrukci stroje velmi agresivilní. Náraz žacím nožem do kamene sdělí o stroji, přesněji o jeho konstrukci a spojce má-li nějakou víc, než chvála, či kritika.Za dlouhá léta jsem vyslechl mnoho názorů se závěrem: Český národ umí svou mentalitou dobře kritizovat, chvála je nám občas cizí.Každý stroj je více/méně poruchový, ale máme na výběr si zvolit.Při poměru kvalita a cena je křovinořez Texas velmi spolehlivý, což je důvod že se také  v ČR, kde chalupáři  umí uvedené rozpoznat -  Texas dobře prodává. J.Elner

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 29.5.2011 21:51

Pane Elnere, od roku 1977 se věnuji oboru servis, prodej a také profi práci se zahradní a lesní technikou. Se zájmem jsem si přečetl Vaše propagační příspěvky na "výrobky" TEXAS. Velice příjemné a zajímavé čtení, ovšem až do jejich reklamních závěrů a po přečtení starších příspěvků, nejspíše od některého z majitelů fi. GLOBAL ENTERPRISES Ltd, spol. s r.o.. Již název společnosti (tak typický pro různě prapodivné firmy),  ve mně vzbudil "zájem" podívat se pod "pokličku". Výsledek Vám s onou kritikou Českého národa dá za pravdu. Tzv. "objev" páně Peterse a ruční motorové pily v USA v letech šedesátých minulého století byl z objevů Ameriky ve století jedenadvacátém! V té době totiž již drahnou řadu let a to včetně druhé světové války, úspěšně vyráběly a minimálně na Evropských trzích prodávali Dolmar, SOLO i STIHL své jednomužné motorové pily, takže téměř vedle, sídlí totiž v Německu. A ještě blíže Husqvarna ve Švédsku. Stejně tak i křovinořezy, sekačky a další dodnes jejich sortiment obsahující techniku. Takže POHÁDKA pro uši malých dětí. A stejně tak to je i s "jejich" produkty. Běžně na Alibaba.com prezentované No Name výrobky, olepené štítky a často ani to ne, se značkou Texas. Tvrzení že s pilou TS450-18 pracují denně dřevorubci v lesích při těžbě, může napsat jen marketingový neználek praxe. V jednom máte pravdu, Texas se v ČR a nejen v ČR dobře prodává, avšak pod tolika značkami, že by pro jejich výpis nestačila ani jedna strana A4 formátu. "Kde chalupáři umí uvedené rozpoznat", tak to jste trefil hřebík an špičku (an špičku je napsané úmyslně!). Mívám jich, těch co umí uvedené rozpoznat, v sezoně o víkendech s těmi "zázraky věhlasných firem" plnou dílnu.  Na značku Texas jsem narazil naštěstí jen dvakrát a komentovat raději nebudu, nejen že by byl příspěvek odstraněn, ale mohl bych za použité výrazy dostat stop. Takové slepence s designem od Franty z Horní Dolní jsem vskutku ještě neviděl. Uložení řidítek na (doslova) kostce hliníku která má být "antivibrační", rukojeť ovládání v provedení maximálně nepříjemném pro dlouhodobější práci, osazení stroje s obsahem 43 cm3 (výkon pro jistotu raději ani neuvádí), 4- zubým nožem 230 mm, strunou 2,4 mm a hmotnost, raději ani nezmiňovat. Vím kde jste nabyl dojmu že poměr kvalita/cena je odpovídající, za více peněz by byl předražený! A to samé platí o pilách. TS 500-18, obsah 49,3 cm3, výkon 2,2 kW, hmotnost 7 kg, je docela "nářez" a tahat takovou "kouli" bych při těžbě v lese nechtěl, to si raději pořídím Dolmar farmář PS 460 kde při obsahu motoru 46 cm3 je výkon ten samý a hmotnost 5,5 kg! Skříň motoru je také kovová.

Závěrem už jen ke spolehlivosti ne/poznatelné již vzetím do ruky. Osobně si troufám za léta praxe a hromady strojů které mi rukama prošly, říci, že ji poznám a dost spolehlivě. Položte si jen jednu jednoduchou otázku, kolik strojů roku výroby 1985-88 se značkou Texas ještě v Evropě dnes najdete v provozu a kolik strojů se značkou STIHL, Dolmar, SOLO a další, se stejným rokem výroby? Těch prvních nejspíš mnoho ne. A ještě něco z oblasti mého koníčka, sbírání starých motorových pil. Je zajímavé, že o pily Texas mezi sběrateli nezakopnete. Tanaka, Teles, Terrill, Tilton, Titan, ale Texas žádný. Ono totiž není o jaký historický kousek této "značky" zakopnout.

host - 132.123 (?), 30.5.2011 0:41

Co vím, čínské strojky Texas jednu sezónu prodával řetězec Globus, pak se už nikde neobjevily.

J.Elner - (3) - 230.100 (?), 29.5.2011 12:12

Je mi 67;byl jsem ale klukem v době, kdy mnozí diskutující ještě radosti a strasti světa nepoznali.V té době se mi líbil jeden os.vůz, který měl v ČR jediný servis; v Praze.To bylo nad 200 km od bydliště.Náhrádní díly mi chodily do týdne poštou a já myslel, že prodejnu a servis ani neuvidím.Po mnoha letech pohodového provozu mi na dovolené začal propouštět symering vodního čerpadla.V té době se ještě měnily díly, nikoli celek.Stopem jsem zajel do servisní prodejny a požadoval nový díl který neměli.Po zpovědi o své bezradnosti, mám-li vůz 100km od Prahy a po sdělení čísla podvozku se vedoucí pousmál a řekl prodavačce:"otevřete červenou kartu".Po pěti min.jsem měl svůj díl a druhý den jsem již pokračoval v dovolené.Kdo neví;červená karta" již před 40 lety sloužila k rychlé pomoci "mimopražským", ač bylo standardem, že veškeré díly byly k dispozici do 48hod. Život mne naučil.že nezáleží na mnozství sevisů, ale na kvalitě věci a péči, kterou jí dáváte, či nikoli. Mám "Texas"čtyři roky a i po zimě "napotřetí" vesele naskočí, aby celou sezonu dobře sloužil.Až napíšete, že předmětný servis nemá ND, oprava dlouho trvá, stroj je nepolehlivý, pak lze zvážit, jste-li navíc v oboru provozní spolehlivosti strojů odborník. Vaše úvaha je zajímavá. U laika může sice vyvolat zděšení, ale již u venkovských kluků vedených svými otci k lásce k technice jen úsměv nad obavou. Obecně, čím víc na sever, tím vyšší kvalita, kterou nejlépe prověřují tamní klim.podmínky.Při kvalitě "Texasu" je jeden rychlý a spolehlivý servis ve Vizovicích zcela postačující. J.Elner

host - 153.149 (?), 9.10.2012 16:04

tak konečne jsem našel servis na texas je to v karlovarském kraji adresa J. VOSTAREK, čsa 286 , 35707 oloví 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz