Stihl vs. Honda

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
14.7.2011 14:10

Wimpi, každý by se měl nějak živit, ale rozhodně ne plyváním neověřeného na konkurenci. Popsal jsem výše rozdíly u "Japonců" všeobecně známé a na rovinu, dnes to není jen o "Japoncích", dělá to tak spousta jiných výrobců např. televizí atd.. Pro tzv. "východní" trhy (stále nás někteří považují za opice spadlé ze stromů), dodává levnější výrobky smontované z dílů a na linkách v Asii. U Hondy věřím v použití levnějšího provedení, ale nikoliv z Číny. To není značka která by neměla zájem o pověst kvalitních výrobků. Jde tu spíš o něco podobného jako u tzv. "levných" sekaček, kde je s nožem délky 52 cm namontován motor 3,5 koně. Jinak k zájmu dobré image značky SOLO mne neváže jen ta potřeba se nějak živit, ale i obdiv ke značce která světu něco dala v oblasti lesní a zahradní techniky a i v dnešním poblázněném prostředí dokázala vydržet soukromá a v dobré kondici, což je plus pro její zákazníky. Nemusela se spojit s finančně "opeřeným" partnerem aby mohla dál fungovat. Má vlastní vývoj, marketing a servisní zajištění včetně zpětné odezvy na zákazníky. A jen mimochodem, věděl jste že SOLO také vyrábí a prodává motory pro letadla ?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 14.7.2011 10:38

Citát z předešlého příspěvku : "... predrazena tzv. Honda skladana v taliansku a z dielov co EU ani nevideli."

A máme tady zase tradiční a zde tolik oblíbené "ohováranie konkurenčného výrobku"! Pojem "tzv. Honda" je přímo skvost z tejto "alchimisticko - ohováracej dielne". Jinak Honda se nyní prodává ceníkově za 13 000,- Kč, Solo za 12 500,-Kč. Honda váží 6,6 kg, Solo 7,3 kg. Honda se dodává se strunovou hlavou, Solo bez - nutno přikoupit. Tolik asi k té "předraženosti".

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 14.7.2011 11:57

Wimpi vcelku bych s vámi souhlasil, protože zapomínat uvádět některé "nepodstatné" detaily je lidské. "Ceníkově" je Honda z dotazu za 14 990,- Kč, "akčně" je za 12 990,-Kč, někde 13 490,- Kč. Co se týče nástrojů je někde prodávána se strunovou hlavou, jinde trojcíp plus strunovka a jinde jen s trojcípem. U toho SOLO 130 H např. mohu křičet, že nemáte pravdu, neboť já jej dodám s obojím. Podstatné však pro mne je, že to SOLO 130H se pro celý trh dodává s označením 130H a ne pro některé trhy tak jako u nás a některé HHT 35 SUKAT, co si následně kdo z toho vyvodí je nasnadě. Navíc podobnost s auty je víc než logická. A podíváte li se na cenu v dolarech (Honda 429 dolarů), versus cenu u nás, přejde vás ta náklonnost ihned.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.18 (?), 14.7.2011 12:11
Nechápu, co jste tím chtěl naznačit. Asi to, že jste nejlepší prodejce Sola a jen Vy dodáte v ceně víc, než jiní prodejci Sola? A jak to souvisí s Hondou za dolary? Pokud ji bude dotyčný kupovat za mořem tak budiž. Já bych posuzoval rozdílné motory, kvalita bude v pořádku u obou značek a také bych zohlednil to, co napsal p. Wimpi. Pochybuji, že Solo bude za dolary ve stejné ceně, určitě to bude méně, viz jiné zboží.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 14.7.2011 13:57

Ani chápat nemusíte a na rovinu, pokud by jste chápal J.S., dost by jste mne i překvapil! V žádném případě nejsem v prodeji SOLO na předních místech a nejlepší už vůbec, ale a to je právě ta propojka na to chápání, kdo o prodeji ví třeba jen malinko, pochopí, že vystřelit soud typu "oni to dodávají tak a ti druzí onak" je hloupost. Nesedí mi závěry p. 140.18 a co se týká toho co by jste posuzoval vy, zda "rozdílné motory", nebo délku šňůry startování, to mi je už vůbec fuk. Podstatné si kdo chce přečte, kdo nechce udělá z toho bramboračku o které prohlásí že to "nechápe".  Motory jsou, jak je obecně známé i laikům, stejné, ale že podobně jako auta Japonských výrobců mají rozdílné výbavy a povětšinou i označení pro různé trhy, tak tomu je i u této techniky. Nevěřím, že Honda montuje z dílů z Číny, ale že je na Evropě např. jiný převod je faktem. Že cena SOLO 142 v dolarech je po přepočtu téměř identická s cenou ceníkovou u nás je také holý fakt.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.141 (?), 14.7.2011 14:05
To se ani chápat, nedá pokud je seriózní srovnání až na posledním místě. Solo 142?? Sám jste psal o 130H?

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 14.7.2011 14:21

SOLO 130H se v USA neprodává, srovnat se tedy dají jen modely 142 a 154, případně stará osvědčená 140ka. Jinak jsem si nevšiml že bych cokoliv srovnával, šlo o uvedení skutečných cen Honda UMK a dejme tomu srovnání cen u nás a za dolar, což je rozdíl dost propastný. A dejme tomu, srovnání rozdílných označení pro americký trh u Hondy a shodných u SOLO. To že vy potřebujete vypsat konkrétní modely aby jste pochopil o co gou jsem nevěděl. Tak pro příště už si dám pozor.

Ještě k sortimentu SOLO v USA, farm a hobby se tam nekupují, takže ani neprodávají a je logické proč. Na jeden záhon velikosti 600 m2 si tam nikdo zvlášť vyžínač nepořizuje.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 14.7.2011 13:04

Pane RadkuB, cením Vás za to, že jste se otevřeně přiznal ke svému ekononickému zájmu na dobré image výrobků značky Solo (nic proti této značce). A také za to, že jste se nezačal aktivně pitvat ve výše nadhozeném "podivném" způsobu montáže konkurenčního výrobku fy Honda (rovněž nic proti ní) . Lituji však, že namísto pana hosta 140.18 jste zareagoval Vy. Odpověď tohoto pána by pro mne byla diskusně asi zajímavější. 

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 14.7.2011 14:10

Wimpi, každý by se měl nějak živit, ale rozhodně ne plyváním neověřeného na konkurenci. Popsal jsem výše rozdíly u "Japonců" všeobecně známé a na rovinu, dnes to není jen o "Japoncích", dělá to tak spousta jiných výrobců např. televizí atd.. Pro tzv. "východní" trhy (stále nás někteří považují za opice spadlé ze stromů), dodává levnější výrobky smontované z dílů a na linkách v Asii. U Hondy věřím v použití levnějšího provedení, ale nikoliv z Číny. To není značka která by neměla zájem o pověst kvalitních výrobků. Jde tu spíš o něco podobného jako u tzv. "levných" sekaček, kde je s nožem délky 52 cm namontován motor 3,5 koně. Jinak k zájmu dobré image značky SOLO mne neváže jen ta potřeba se nějak živit, ale i obdiv ke značce která světu něco dala v oblasti lesní a zahradní techniky a i v dnešním poblázněném prostředí dokázala vydržet soukromá a v dobré kondici, což je plus pro její zákazníky. Nemusela se spojit s finančně "opeřeným" partnerem aby mohla dál fungovat. Má vlastní vývoj, marketing a servisní zajištění včetně zpětné odezvy na zákazníky. A jen mimochodem, věděl jste že SOLO také vyrábí a prodává motory pro letadla ?

host - 132.6 (?), 14.7.2011 14:23
pane Wimpi... neviem ako u vas v CR ale u nas stoji SOLO 130H 529 euracov a Honda s tym istym motorom 605 eur... ak by aj nebola hlava vo vybave tak stale je to len 559 pre SOLO. A to potom mate trojzub navyse ktory ma SOLO v zaklade. Co sa tyka tej vahy tak Honda je uvadzana hmotnost bez vybavy a naplni. Neviem co je u nich vybava ale asi popruhy a sekacia cast. A dalsia vec... SOLO 130H uvadza vykon 1,2 kW kym Honda pri pouziti toho isteho motora len 1,0 kW, zrejme to bude asi tou zvysnou castou stroja v zatazi. K tej talianskej kvalite. Je nepopieratelne ze sa to pod znackou Honda montuje v taliansku a aj ostatne casti stroja su dodavane tymto montaznikom. Na Slovensku v suvislosti s Hondou... napr. najvacsi predajca zahradnej techniky SUPA odstupil od sortimentu zahradnej Hondy s tym za hlavne na krovinorezoch sa lamali nosne tyce po ktratkej dobe pouzitia a hlavne preto ze dovozca tieto reklamacie totalne ignoroval. Stroje Honda na SR u dealerov stracaju zaujem a to nie pre kvalitu ale hlavne pre pristup dovozu. Uz dlho som nevidel aby taka silna znacka hladava novych predajcov na svojej stranke, a to niekedy si mohli vyberat a dnes musia hladat. Ked sme uz pri tych cenach SOLO motorovy postrekovac s motorom honda stoji 633 eur, vysokotlake cerpadlo do 30 atm a Honda postrekovac s tym istym motorom stoji 799 eur a tlak len 25 atm. Tak asi vidite dovod preco odskakuju dealeri a inde pribudaju. A este k panu Radkovi... co je ekonomicky zaujem? ja robim si zahradnou technikou a dodam kazdemu co len chce... Stihl, Dolmar, Solo aj Husqvarnu. Kazdy dealer tychto znaciek ked sa s nim poznate tak vam pusti jeho tovar aj za cenu jeho nakupu len aby mal vyssi obrat u dovozcu.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 14.7.2011 14:38

Tak takto to mělo být napsané už poprvé, to je jiná káva. Ad rozdílné výkony. Honda používá k měření jiné normy a nejen Honda, na svých stránkách deklaruje jaké, osobně však mám dojem že spíše takové a tam kde se co hodí. Opět ta podobnost s auty. Prodejní a servisní zastoupení u nás je "tlačeno" podobnou taktikou jako u většiny dovozců tohoto zboží. Nakup za milion, vystav v prodejně za další milion a my ti pak možná dáme slevu na živobytí a třeba i občas něco vyreklamujeme. Ale to musíš prodávat a ne servisovat. Proto ten tlak prodejců. Hrátky s cenou atd..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz