Ked´ som ho dostal prvý krát do ruky tak som bol prekvapený-nemilo-bol uplne nový a po prvom naštartovaní sa mi zdal lenivý, za plynom šiel neako lenivo, ako by rozmýšľal či poslúchne príkaz plynovej páčky.Bol som sklamaný a rozmýšľal som o tom že Stihl má asi problém nahradiť tak spoľahlivý stroj ako FS 55.Mno a potom mi začali chodiť stroje na záručné zoradenie a ja som bol opäť prekvapený.Stroje po zábehu boly ako vymenené - začali byť spontánne, ihneď bez rozmýšlania idú za plynom a zdajú sa mi podstatne výkonnejšie ako starší FS 55.Výkon sa približuje skôr ku FS80.Rozdiely sú aj v ovládaní.Odelili štartovací plyn od vypínača a spojili ho zo sytičom.Čiže nemá klasické Stihlácke ovládanie.Podľa mňa to nie je ani horšie a ani lepšie je jednoducho iné.
Na nejaké väčšie hodnotenia spoľahlivosti zatiaľ nie je možnosť - najstaršie majú 2roky a o triedu výkonnejšie stroje - FS87 sú cenovo dosť blízko a mnoho ľudí si priplatí.To znamená že sa ich predá menej.Ale zatiaľ sa nevyskytli žiadne choroby.