Stiga Turbo 50 S

lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?)
17.5.2010 11:25

Když se pustí rukojet chcípaku tak chcípne. Je to kvuli bezpečnosti.

ale jsou borci so stačí trochu izolepy a sekačka může běžet třeba týden vkuse.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Bejbin - (9) - 236.98 (?), 17.5.2010 9:45, zobrazeno: 19297x

Dobrý den všem
Chtěl bych se podělit o zkušenost s novou sekačkou. Sám jsem dlouho vybíral a četl všechny diskuse, tak doufám že moje zkušenost někomu pomůže.
V sobotu po dešti jsem sekal na chalupě asi 1500 m2 trávy vysoké zhruba 50cm sekačkou Stiga 50S, kterou jsem minulý týden koupil.
Jsem nadmíru spokojený, motor je opravdu dost silný i na takovou trávu a koš naplní po okraj. Jediná nevýhoda byla, že po ujetí cca 5-6 m byl koš plný a musel se vysypat (nechtělo se mi řádkovat a pak hrabat...), jinak se sekačka chovala jako mulčovač...
Přikládám foto (omlouvám se za kvalitu, je to foceno telefonem) na dokresleni situace...

P.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 226.28 (?), 17.5.2010 10:05

Při vysypávání koše sekačka zhasne, nebo běží motor dál? Znamená to, že každých 5-6 m jste musel znovu startovat tu sekačku?

lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 17.5.2010 11:25

Když se pustí rukojet chcípaku tak chcípne. Je to kvuli bezpečnosti.

ale jsou borci so stačí trochu izolepy a sekačka může běžet třeba týden vkuse.

Bejbin - (9) - 236.98 (?), 17.5.2010 12:25

Při každém vysypávání koše jsem musel sekačku zhasnout, ale pokud jsem zrovna nepřetáhl vysypání a neměl už kolem nože hromadu "namulčované trávy" nastartoval by i můj 5 letý syn - chytala opravdu na lehké zatáhnutí. Když byl prostor plný, zatáhnutí bylo těžší, asi jak na křoviňáku.

Horší bylo, to vysypávání - odpoledne mě pěkně bolely nohy - vysypával jsem to vedle stodoly, takže jsem chodil přes celý pozemek,  navíc při každém vysypání jsem se dvakrát ohýbal ke koši, takže taková rozcvička :-)

P.

host - 26.219 (?), 17.5.2010 14:09

U takové vysoké trávy to seču s trochu vyšším pokosem a bez koše. Až tráva oschne tak ji zhrabu a pak přejedu trávník znovu s košem, kvůli lepšímu vzhledu. Zdá se mi to časově méně náročné a nemusím sekačku neustále trápit přerušovaným během. P.G.

host - 58.185 (?), 17.5.2010 20:51

Jo je opravdu vidět, že Stiga je prémiovou značkou sekaček. Ta vaše Turbo 50 je moc pěkná. Ať vám dobře slouží po mnoho let.

host - 167.185 (?), 25.5.2010 10:57

Uvažuji o ní, resp. o variantách s větším záběrem a horším skeletem (plech). Proč jste vybral právě tuhle? Stačí Vám na těch 1500 m (trošku přerostlých :-) m2?

Děkuji Patnik

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 25.175 (?), 25.5.2010 11:37

Nebyla by pro Vás lepší Stiga COMBI 48 SQ BW? Větší záběr při stejném výkonu motoru není lepší volba. Spíš naopak. Já ji mám a 2600 m2 mám posekáno za necelé dvě hodiny. Je však třeba mít dost rychlý krok, jezdí 4km/hod.  Křovinořezem jsme tuto plochu sekali víc jak sedm hodin. Trávu jsme však vždycky nechali narůst do výšky pasu velkého člověka. Práci ztěžovaly vzrostlé rundele svízele, který se vyskytoval v trávě na rozsáhlých plochách. Práce to byla velmi lopotná a prováděli jsme ji čtyřikrát do roka, což znamenalo, že jsme do zahrady, jak tráva znovu vyrostla moc nechodili, hlavně kvůli klíšťatům. Touhle sekačkou se proběhneme po zahradě sice častěji, ale bez té úmorné dřiny a po zahradě můžeme chodit pořád. 

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 25.5.2010 13:47

Asi před 5ti lety dělala Stiga sekačku pouze s bočním výhozem a ta byla dělaná na přerostlou trávu. Osobní zkušenost (1/3ha sad). Vysoká tráva se nedá zbírat do koše, jednak se ucpává a každých 10 m je koš plný. Toto je podle mě optimální řešení.           Míra

host - 190.236 (?), 25.5.2010 14:15

Já chlapi nevím, Na tenhle i vyšši porost by snad byla vhodnější už sekačka bubnová. fandím majiteji aby ho sekání chytlo a věnoval se mu snad častěji. jinak jestli Stiga pochroustá i tohle, pak to nemá chybu. Ať vydrží.   j.c.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz