Stiga nebo Al-ko

host - 118.194 (?)
29.2.2008 8:42

Z toho dotazu není jasné na co se ptáte konkrétně. Co se týče výšky střihu, je těch 28 mm naprosto dostatečných. Když sekám hodně nakrátko, tak nastavuji 6 - 7cm. Trávník (zalévaný, hnojený) roste cca 10 i více cm za týden. Abych ho nezničil, tak mu sekám polovinu. Když vím, že se po něm bude hodně chodit, tak ho krátím víc, ale nejde to najednou. Tedy, když byste chtěl sekat na 3 cm, tak to vychází sekat 3 x týdně a víc. Jednu z nich si kupte a sekejte. Potom uvidíte, obě jsou na práci :-). Rozhodovat se můžete ještě minimálně měsíc. Zdraví L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 41.74 (?), 28.2.2008 14:03, zobrazeno: 12038x

Dobrý den,

můžete mi poradit s výběrem trav. sekačky? Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Už jsem to nějak vytřídil, zbyly mi dvě: Stiga turbo 41El a Al-ko Comfort 40E; přičemž ta druhá má nastavení od 28mm. Není to mnoho, vzhledem k tomu, že téměř všechny mají méně? Děkuji za pomoc. franta

host - 105.97 (?), 28.2.2008 15:22

Mám AL-KO a nemůžu si na nic stěžovat...stigo neznám, ale pokud bych kupoval teď novou sekačku určitě by to bylo alko :)

host - 118.194 (?), 29.2.2008 8:42

Z toho dotazu není jasné na co se ptáte konkrétně. Co se týče výšky střihu, je těch 28 mm naprosto dostatečných. Když sekám hodně nakrátko, tak nastavuji 6 - 7cm. Trávník (zalévaný, hnojený) roste cca 10 i více cm za týden. Abych ho nezničil, tak mu sekám polovinu. Když vím, že se po něm bude hodně chodit, tak ho krátím víc, ale nejde to najednou. Tedy, když byste chtěl sekat na 3 cm, tak to vychází sekat 3 x týdně a víc. Jednu z nich si kupte a sekejte. Potom uvidíte, obě jsou na práci :-). Rozhodovat se můžete ještě minimálně měsíc. Zdraví L.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?), 29.2.2008 13:11

K Alko jsem velmi obezřetný, nicméně nechal jsem si poradit od kamaráda, který obchoduje s trávnikovou mechanizací, před pár lety mi poradil "Od Alka kupuj jen to nejdražší, nespálíš se" A tak jsem před pár lety koupil  Alko - předchůdce Premium 6000 BR.Motor Brigs-Stratton, záběr pokud se nepletu 52cm, polymerové šasi. Je naprosto spolehlivá, velmi silná a bezporuchová.

Stiga je o level vyšší třída, a takřka v celé šíři sortimentu kvalitnější a dražší. Na motoricky a materiálově ekvivalentním modelu je ale rozdíl pouze v ceně. pokud byste ale zvažoval koupi například traktůrku, asi bych doporučil Stigu.

host - 85.105 (?), 1.4.2008 20:42

Srovnávat Al-ko se Stigou je jako srovnávat Hyunday s BMW.

Kupte si zaručeně STIGU, ale pozor! pouze s hliníkovým šasím. Žádné ekonomické, italské náhrady.

Budte spokojený a můžete sekat celé týdny a roky a desetiletí...-)

Prostě STIGA!

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?), 5.4.2008 23:46

mno - otázka je, zda chcete mít radost, že jste koupil značku, nebo sledovat poměr cena- výkon.

Já si nechal poradit od profesionála, který prodává pouze profi techniku pro údržbu městských ploch, hříšť a golfových ploch. Cituji:

"Nežeň se za chimérou"  mezi 15 a 30 tisíci je to stále stejná písnička, Až budeš chtít něco opravdu profi, vezmi sto- stopadesát tisíc. a koupíme nějaký slušný raidřík

Pokud se podíváte, jak triviální je technické řešení sekaček pak zjistíte, že klíčové jsou - motor, šasi a ložiska kol.

Alko u svých nejvyšších modelů nabízí skvělý poměr cena x kvalita. Tím ale neříkám, že Stiga, nebo Solo jsou šunt..

Nicméně analogie s BMW bohužel značně pokulhává. Vámi deklarovaný model je asi joko BMW trojkové řady. Zvenku pěkné BMW v rozměru Octavie s dobrými jízdními vlastnostmi, interiér ála Fabie...

Osobně bych si koupil raději nadupanou octavii.

PS. nechte si někdy od prodejců zahradní techniky, jak dopadají akce, kdy se jako částečná protihodnota vykupují staré sekačky- většinou jsouomlácené, orezlé,  tisíc let staré, ale plně funkční..

host - 62.35 (?), 5.4.2008 22:38

Mám Stigu turbo (přesné označení neznám, záběr myslím 52 cm, s pojezdem), sekám 2 000 m2 a bez jakékoliv poruchy či potíží... takže rozhodně stiga... s Al-ko nemám zkušenost...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz