Stiga estate collector na 2500m, svažitý terén
|
|
 |
 |
host - 120.190 (?) 9.3.2009 13:20
Mám třetí sezónu CTH 150 –15 hp. Seču tak 20-25 x ročně zahradu 4000 m2. Je to posečené za +-90 minut, spotřeba 1,6 l/ mh. Mimo to jezdím s vozíkem, na začátku a konci sezóny válcuji a pohrabuji, v zimě s radličkou odhrnuji sníh, to zvládá tak do 10 cm. Zatím spokojenost, žádné větší potíže nebo závady. Loni se tu objevilo dost kritických reakcí na HQ, nevím jestli to souvisí se zavedením výroby někde v Číně, já každopádně s ložisky na kladkách, ani ničím podobným potíže nemám. Jediný problém je slabší převodovka, takže s tím železným válcem průměr 80 cm, který je trochu naplněný jemnou kamennou drtí, to uválcuji tak za hodinu, pak už ale stroj přestává táhnout. Zahradu mám ve svahu 3% takže skoro rovina, ale pár desítek metrů je ve svahu 15% a tam to má trošku problém. Předpokládám, že CTH 126 má stejnou převodovku a jestli je zahrada ve větším svahu, tak bych HQ nebral.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 155.113 (?), 27.2.2009 10:13, zobrazeno: 6349x
Předvybral jsem si tento traktor ale nevím jestli bude dostatečná rezerva výkonu 13,5HP na tento rozměr zahrady při váze obsluhy 95kg. Terén je trochu svažitý. Jako alternativu jsem si vybral od HQ novinku CTH 126. Má sice zhruba stejný výkon jako Stiga ale menší záběr a jeden nůž. Děkuji za případné rady a zdravím.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.113 (?), 9.3.2009 11:42
Tak nikdo nemá Stigu nebo HQ.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 120.190 (?), 9.3.2009 13:20
Mám třetí sezónu CTH 150 –15 hp. Seču tak 20-25 x ročně zahradu 4000 m2. Je to posečené za +-90 minut, spotřeba 1,6 l/ mh. Mimo to jezdím s vozíkem, na začátku a konci sezóny válcuji a pohrabuji, v zimě s radličkou odhrnuji sníh, to zvládá tak do 10 cm. Zatím spokojenost, žádné větší potíže nebo závady. Loni se tu objevilo dost kritických reakcí na HQ, nevím jestli to souvisí se zavedením výroby někde v Číně, já každopádně s ložisky na kladkách, ani ničím podobným potíže nemám. Jediný problém je slabší převodovka, takže s tím železným válcem průměr 80 cm, který je trochu naplněný jemnou kamennou drtí, to uválcuji tak za hodinu, pak už ale stroj přestává táhnout. Zahradu mám ve svahu 3% takže skoro rovina, ale pár desítek metrů je ve svahu 15% a tam to má trošku problém. Předpokládám, že CTH 126 má stejnou převodovku a jestli je zahrada ve větším svahu, tak bych HQ nebral.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.27 (?), 9.3.2009 14:32
U HQ co se týče sekání není problém s hydrem, sekal jsem čtyři hodiny v kuse i kopcovitý terén a problém nebyl, ten může nastat, když něco tahá, pak dochází k přehřívání hydra z důvodu poddimenzovaného chlazení.Může se stát, že je hlučnější, ale nemá to vliv na funkci.Lze to vyřešit dodatečným vantilátorem na 12V.Kladky jsou problém, pokud se dostane do ložisek voda při mytí hadicí.Doporučuji jako nové naplnit pomocí jehly s co nejlepším mazivem.Dojem byl takový, že tam snad mazivo chybělo úplně.Traktory jsou vyráběny v americe, s použitím nekvalitních ložisek, bez běžné normalizace, ale při výše zmíněném postupu jsem se v mytí nemusel omezovat a potíže dále nepokračovali.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.113 (?), 11.3.2009 7:47
Děkuji všem za rady.Tyto informace bych se určitě od prodejce nedozvěděl a navíc mi pomůžou při rozhodování jak správně volit a nenaletět.Ďíky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.197 (?), 11.3.2009 8:00
Jakou převodovku máte na HQ? Je to Hydrogear 510? Nebo (pro mne zcela neznámá) DANA, co uvádí u modelů CT151?
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|