Star Jet 102-20 - předváděcí stroj

host - 37.218 (?)
27.5.2009 13:24

Jojo... radost je obrovská. A první dojmy opravdu vynikající. Další zkušenosti přidám později.

Jinak jsem včera náhodně v Obi prohlížel traktůrek Partner a tuším že Cut Master. Cenově byly někde okolo 40-tis, to je na první pohled velmi lákavé, ale provedení šasi je velmi, velmi amatérské, při mírném doteku volantu se kroutila celá přední "náprava". Spíš to koupit jako na hraní dětem, ale na práci to asi moc nebude. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 32.6 (?), 5.2.2009 11:21, zobrazeno: 19366x

Mám možnost zakoupit od autorizovaného prodejce předváděcí stroj zahradní traktůrek Star Jet 102-20. Najeto necelých 200 mth, vzhledově s drobným poškozením laku, motor BS 20 HP prý s tlakovým mazáním, sečení o šířce 102 cm, středový tunel, koš, hydrostat. Záruka 6 měsíců. cena 59.000 Kč

Další možností je za stejnou cenu stejný typ traktůrku, ale najeto 251 hth, sečení 122 cm.

A nebo silně jetý Star jet 102 -17 od neznámého vlastníka, stroj je prodáván v bazaru, motor BS 17 HP s mazáním rozstřikem, cena 37 000 Kč.

S traktůrkem budu sekat zahradu o celkové rozloze cca 2.500 m2 v mírném svahu, s tím, že relativně pravidelně budu sekat cca 1.000-1.500 m2, zbytek si zatím většinou suší soused na krmení králíkům. Samozřejmě na před zimou musím posekat celou plochu a sesbírat listí z ovocných stromů. Pokud je ale hodně trávy jako v loňském roce, musím např. celou otavu (otavy) posekat do kompostu.

Zatím upředňostňuji 1. stroj, protože má méně najeto. Rozdíl v šířce sečení bude sice znát, ale při trochu přerostlé trávě, což se mi zatím občas stává, bych zřejmě se širším sečením musel stejně jezdit pomaleji, nebo na menší záběr.

Co byste mi doporučili vy?

Děkuji za názory.

host - 165.36 (?), 5.2.2009 17:35

Já bych nebral žádný, přestože AGS jsou dobré stroje. Nejsem přece takový chudák, abych musel kupovat opotřebované stroje. Jen u nožů mají výměnu po 100mth. Ten Váš AGS už tedy by měl mít 3. nože v sekačce. AGS 102/17,5 jednoválec stojí jako "funglovka" okolo 80.000 Kč. Vy dáte za 200 mth jetý 20 HP 60.000 Kč. Na nový stroj je dva roky záruka. Taky jsem se zajímal o starší TORO (2 roky v provozu, už nevím kolik mth, ale měl prasklý plast u zadního kola) a pak jsem si řekl, že bych z bazarového stroje neměl takovou radost, jako z nového. Počkal jsem rok, došetřil a mám funglovku.Když se něco pokazí (proto ta záruka 6 měsíců), pak se budete mlátit do hlavy, že jste koupil starou šunku. Takovou věc člověk nekupuje na 2 či 4 roky, ale alespoň snad na 8 až 10 let. 

host - 241.250 (?), 5.2.2009 19:25

"Předváděcí stroj" který má najeto tolik, to snad ne. Nebral bych. Prosím ostatní, ať napíšou kolik mth cca najedou ročně. Vezměte v úvahu oněch 2500m zahrady a potom posuďte jak často byl předváděcí stroj předváděn.   Jarda

pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 5.2.2009 19:57

Dobrý den,

můj názor - nebrat. Cca 200 mth už je hodně, dá se sice předpokládat, že předváděcí stroj nebude testován na přerostlé trávě, v silně prašném prostředí a neměl by mít poškození stylu protočený kus železa v nožích nebo poškozená ložiska sečení nárazem. Nicméně já používám sekačku opravdu hodně a mám na ní najeto právě 350 mth - je po výměně komplet ložisek sečení, 2x řemen sečení, 2x klínové řemeny pojezdu a náhonu nožů. Hydro prozatím zcela bez problému. Nože jsem měnil již mockrát (to je ale spíš tím, že tam kde seču jsou bordeláři a neumí udržet trávníky bez odpadků).

Přesto když si představím tu dobu a plochu, co představuje oněch 350 mth, tak musím konstatovat, že je to opravdu hodně. Stroj sice máte možnost zakoupit za skoro polovinu nového, nicméně s přihlédnutím k životnosti (tj. doba, po kterou měníte pouze spotřební materiál a ne zásadní věci) cca 500 mth je stroj již skoro na polovině, přičemž na závady nebude záruka žádná a nebo 6 měsíců. Pouze poznamenávám, že já měnil komplet ložiska při 300 mth. Baterii mám teď rovněž zcela novou (a to si hlídám, když traktůrek nepracuje, aby stál na transformátorové nabíječce, která zároveň udržuje baterii v dobrém stavu). Jenom poznámka k té životnosti - stroj jako takový vydrží určitě víc jek zmiňovaných 500 mth, je ale nutno přihlédnout k tomu, kolik věcí vlastně z původního stroje zůstane originálních...

Jinak zmiňovaná šířka sečení - 122 nebrat!!! To je pouze tak někam na golfové hřiště nebo hodně pravidelnou seč, sbírání listí nebo sečení vyšší trávy stejně pojedete na půl záběru, protože buď to motor neutáhne a nebo to nezvládne šíře tunelu a bude se ucpávat. Oněch 102 je naprosto dostačující i na větší plochy, pokud někdy nebude čas a tráva přeroste, pořád se to dá zvládnout. Sice 20 koňový motor je silný, ovšem jak na co - zde bude problém asi hlavně to ucpávání. Ideální kombinací pro sečení jednou za čas (ne každý týden) je 20 koňový motor a záběr 102 cm.

Můj názor (pro rýpaly zdůrazňuji ještě jednou - můj názor!) je nekupovat tento typ stroje starší, v každém ohledu se to nevyplatí. Pokud by byla menší zahrada a na stroj nekladeny vysoké nároky, pak prosím. Podle toho co píšete tomu tak ale není, takže doporučuji našetřit a koupit nový - např. Honda má na motor záruku 5 let, na ostatní potom 2 roky - a dvouválcové motory (jednoválec je i při stejném celkovém obsahu ve výkonu mnohem horší - vyzkoušeno na vlastní kůži).  Hondu doporučuji z vlastní zkušenosti, odsloužila mi už 5sezón, doufám že ještě 5 odslouží :)

(nejsem obchodník, pouze mám dobré zkušenosti s jejich výrobky...)

S pozdravem J.K.

host - 99.40 (?), 7.2.2009 19:25

Zkušenosti s provozem zahradního traktoru, které jste popsal ve svém článku se budou hodit jistě mnoha zájemcům o koupi takovéhoto stroje. Jako ideál doporučujete kombinaci motoru 20hp a záběr 102 cm. V případě Hondy to však není možné, nabízejí buď 17hp a 102cm nabo 20hp a 122cm. Co byste mi poradil. Je 17 hp dostatečně silné na sečení jednou za čas nebo radši zvolit méně praktičtější 122cm, ale s profi motorem 2Ohp.

Díky za informaci A.N.

pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 9.2.2009 19:13

Dobrý den,

právě pouze Vámi zmíněná mezera v nabídce od Hondy mi zřejmě zabrání v pořízení opětovně této značky. Vyzkoušel jsem si totiž, že na přerostlou a mokrou trávu by to chtělo silnější motor při stále stejném záběru - momentálně mám 16 HP motor se záběrem 102 cm. Copak svojí zahradu člověk uhlídá, jenže zákazníci občas jaksi neodhadnou svoje síly a zavolají právě ve chvíli, kdy už se jim trávník změní v přerostlou polehanou džungli.

A to je právě ono - člověk seká na půl záběru, aby to motor utáhl a neucpával se tunel. Jenže i tak je to trápení stroje, musí se jet pomaličku, jinak se motor vysloveně dusí. Proto jsem po Hondě chtěl, aby mi prodali novou sekačku 22 HP se záběrem 102 cm, protože mi to přijde jako vhodná kombinace. Odpovědí mi bylo, že tuto kombinaci nenabízejí. Děkuji pěkně, to už jsem zjistil sám.

Je ale na Vás a Vašem posouzení, zda budete potřebovat stejně jako já sekačku na extrémní (ač občasné) nasazení a nebo si trávu pohlídáte a nenecháte ji přerůst. Musím poznamenat, že pokud po stroji nechcete zázraky, bohatě postačí onen nový 17 HP motor se 102 záběrem - poseče trávu, posbírá listí a pokud zapřáhnete vozík, bez problémů jej bude tahat.

Původní otázka zněla, jestli koupit předváděcí stroj - radím nekupovat a místo toho pořídit nový. Jestli Hondu, Vikinga, AGS, StarJet (AgroJet) nebo jinou značku nechám zcela na Vašem uvážení (Hondu doporučuji pouze z vlastní dobré zkušenosti, jde o motor, podvozky jsou od AGS tuším). Mám za to, že tyto motory jsou velmi povedené (mám ještě elektrocentrálu a vysokotlaký čistič).

J.K.

host - 37.218 (?), 27.5.2009 8:19

Před týdnem jsem koupil zbrusu nový traktůrek AGS Starjet 102 / 17,5 HP. Po prvním posekání ca 2,5 tis metrů mám jen ty nejlepší dojmy. Solidní robustní stroj, dostatečný výkon motoru...

Trávu odvážím po polní cestě ca 300 metrů.

Rozhodoval jsem se mezi HQ a AGS, nakonec jsem vybral AGS, stroj se mi zdál celkově "bytelnější" a mnohem levnější náhradní díly.

A hlavně Rumcajs musí jezdit na traktůrku z Jičína :-))

Rumcajs

host - 58.130 (?), 27.5.2009 10:27

Aspoň podle názorů na tomto fóru patří traktory AGS starjet k nejsolidnějším mašinám na trhu. A udělal jste si radost.

host - 37.218 (?), 27.5.2009 13:24

Jojo... radost je obrovská. A první dojmy opravdu vynikající. Další zkušenosti přidám později.

Jinak jsem včera náhodně v Obi prohlížel traktůrek Partner a tuším že Cut Master. Cenově byly někde okolo 40-tis, to je na první pohled velmi lákavé, ale provedení šasi je velmi, velmi amatérské, při mírném doteku volantu se kroutila celá přední "náprava". Spíš to koupit jako na hraní dětem, ale na práci to asi moc nebude. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz