Solo nebo echo

host - 15.114 (?)
20.6.2010 17:39
Souhlasím s Vámi že je to jiné řešení, ale nesouhlasím s tím že není výhoda. Nižší vibrace jsou výhoda a to neoddiskutovatelná. Co se týče zastoupení firem Echo (Austrowaren zkrachoval), Opem(výrobce z finančních důvodů mimo jiné zapříčiněných i nezaplacením faktur z českého zastoupení omezil výrobu), Mcculoch(čínský Yangfeng prodal evropskou divizi Husqvarně a naopak amerického distributora koupil) po roce 89 je věc jiná a hlavně 20 let stará. Těžko by dneska někdo věřil, že začátkem 80 let audi vyrábělo dostupná lidová auta a až s příchodem nového majitele VW z nich udělali luxusní značku. Takže dnes 17 leté porovnání je prostě mimo.V současnosti má zastoupení Echa již 5 let firma Werco a dočtete se i v jiných příspěvcích, že se o stabilitu firmy bát nemusíte to platí o servisu a ND.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 15.114 (?), 20.6.2010 10:40
Každý renomovaný výrobce se chlubí, i když má pouzdra kolikrát má uloženou tyč viz např Dolmar 9x. Je to kvůli tomu, aby se snížili vibrace tyče a pokud jsou tam kluzná ložiska, tak tam je větší vůle v uložení tyče než v případě kuličkových ložisek, kde ta vůle je proti kluzným ložiskům minimální. Taká se tyč při delší práci prakticky nehřeje Tím má Echo (používá kuličková ložiska) podstatně nižší vibrace na tyči a nemusí doplnovat křovinořez další váhou jako je antivibrační systém na rukojeti. Další výhodou Echa proti Solu je to, že výroba Echa provádí automaty a až na konci linky vše kontroluje člověk. A automaty jak známo nemají ranní kocovinu ani v pátek nepracují na půl plynu protože je pátek "malý víkend"

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 20.6.2010 12:57

Já proti ECHU nic nemám a v podstatě jsem jen chtěl vysvětlit, že Vaše argumentace výhody uložení hřídele v ložiscích není výhoda, ale jiné řešení. Typ. který je zde dotazován má hmotnost 7,6kg a výkon kolem 1,1 kW. Vy toto srovnáváte s Dolmarem, který má výkon 1,8kW, resp. 2,3kW (MS 4510) při hmotnosti 7,9kg. Srovnávat na této úrovni vibrace, když se jedná o téměř jednou tolik velký výkon, je trochu mimo, navíc vibrace jsou u modelů Dolmaru velmi nízké, zatímco u ECHA je neznám. Antivibrační systém oddělených vibrujících hmot není o tom, že musí nebo nemusí takový být, ale je lepší. Systém tlumení pouze objímkou s vloženou gumou je použitý u menších objemů, kde je to i o jiné kategorii a ceně. Nezlobte se, ale v tomto případě mi to připadá jako něco úplně jiného, než snaha dobře poradit. Se značkou ECHO jsem se setkal už těsně po roce 1989, kdy se pokoušeli rozjet síť prodejen a servisů, podobně, jako Shindaiwa, McCulloch, OPEM a další. Systém byl vlastně stejný, několik přístrojů bylo zapůjčeno firmám, které je zkoušely a nějak to potom dopadlo. Většinou to dopadlo tak, že se skoro všichni drželi osvědčených značek a pár výjimek se rozhodli využít momentální výhodné nabídky,  ale po čase sháněli ND, nebo zastoupení, které zmizelo, resp. nefungovalo. Na OPEM jsem velmi komplikovaně sháněl ND a stejně tak to bylo i s dalšími značkami, kde to někdo zkusil a nechal toho. V tomto případě to vidím proto tak, že je bližší košile, než kabát a na SOLO bude dílů určitě dost a levnějších. V tabulce největšího světového testu křovinořezů ve Švédsku si můžete porovnat, kde byl v roce 1993 Dolmar a kde ECHO.  

Test křovinořezů Stockholm

host - 15.114 (?), 20.6.2010 17:39
Souhlasím s Vámi že je to jiné řešení, ale nesouhlasím s tím že není výhoda. Nižší vibrace jsou výhoda a to neoddiskutovatelná. Co se týče zastoupení firem Echo (Austrowaren zkrachoval), Opem(výrobce z finančních důvodů mimo jiné zapříčiněných i nezaplacením faktur z českého zastoupení omezil výrobu), Mcculoch(čínský Yangfeng prodal evropskou divizi Husqvarně a naopak amerického distributora koupil) po roce 89 je věc jiná a hlavně 20 let stará. Těžko by dneska někdo věřil, že začátkem 80 let audi vyrábělo dostupná lidová auta a až s příchodem nového majitele VW z nich udělali luxusní značku. Takže dnes 17 leté porovnání je prostě mimo.V současnosti má zastoupení Echa již 5 let firma Werco a dočtete se i v jiných příspěvcích, že se o stabilitu firmy bát nemusíte to platí o servisu a ND.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 20.6.2010 19:28

To je už mimo toto téma, neboť zde není podstatné, jestli se mnou souhlasíte, nebo ne, ale to, že výrobci typu Dolmar a pod., kteří mají špičkové výrobky používají pouzdra. Kdyby to byla tak plusová záležitost, tak by ložiska měli už dávno. Takticky jste přešel hodnoty vibrací i rozdílné výkony, což se dalo čekat. 

host - 15.114 (?), 20.6.2010 22:00
Nepřešel ale porovnávalo se Echo a Solo Dolmar tam šel jenom kvůli uložení tyče.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.67 (?), 20.6.2010 22:17
Přesně tak a daleko silnější profi přístroje mají pouzdra. Tím jsem chtěl naznačit, že kdyby si mohli pomoci uložením v ložiscích, tak to udělali. Není to nic převratného. To uložení v pouzdrech vydrží víc, než jiné díly. Takže Váše doporučení pro model Echo 1,1 kW, 7,6 kg je hlavně z důvodu uložení hřídele v ložiscích. Kolik jich tam je?

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 20.6.2010 22:49

Zdravím Jiří a ostatní, já bych se spíše zeptal proč osvědčené značky od ložisek odešly a zda u Echa je tolik ložisek jako by odpovídalo uložení u SOLO, tedy vložce v celé délce trubky?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.106 (?), 21.6.2010 7:58
Také zdravím, no to je ono, asi je tam tolik ložisek, že jsou těsně vedle sebe.

host - 87.61 (?), 20.6.2010 22:15

Ako viete ze u SOLO nie su automaty? bol ste tam?

host - 15.114 (?), 21.6.2010 8:46
Pro 87.61 byl jsem samozřejmě v továrně Solo a automaty tam jsou, ale většina je obsluhována lidmi a celkový podíl práce je tam výrazně vyšší než u Echa (na počet lidí asi 5 ku 1, a loajalita vůči firmě u japonského dělníka a německého se nedá vůbec porovnat)). Panu Radkovi. Firmy odešli od uložení v ložiskách hlavně kvůli ceně a náročnosti na výrobu. Co se týče uložení pohonu u Solo. Není pravda že tzv Profi modely mají uložení po celé délce je to výsada nižších modelů a toto uložení je velmi levné a málo efektivní používají jej i čínští výrobci ve svých elektrických vyžínačích. Vyšší modely Solo používají zmíněná kluzná ložiska a setkal jsem se s mnoha křovinořezy Solo kde tato ložiska měla sesypána ložiska u převodu a křovinořez měl obrovské vibrace. Zatím jsem se nesetkal s tímto problémem u Echa
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz