Snehová fréza benzínová

host - 30.115 (?)
2.11.2010 20:54

Mám snehovú frézu McCulloch SB240 asi 5 rok, výkon 5,5 k a to čo je na obrázku ma čaká po príchode na chatu.  Dovtedy som to čistil lopatou na šírku auta až k chate a potom som mal ísť ešte lyžovať...  Bol som rád že mi neodpadli ruky po tom výkone.  No poviete si že 5,5 k je málo. Myslím že nie. Moja má záber 61 cm, výška bunkru je 60 cm a v pohode dokáže odhadzovať sneh na vzdialenosť 10 - 15 metrov.  Veľa krát keď prídem tak je toľko snehu že mi nestačí výška bubnu. Čo je pre frézu najhoršie je zľadovatený sneh. Nie ľadový podklad, to rozomelie (ale môže ustrihnúť strižnú skrutku) ale ľad nepustí boky frézovacieho bubna.  Bočné plechy bubna narážajú do ľadu a nepustia frézu dopredu. Vtedy si spomeniem na Hondu ktorá robí drahšie frézy po boku zo zubovými kruhmi ktoré krájajú zľadovatený a zmrnutý sneh. McCulloch, Partner, Husqarna a Johnsered sa robia na jednej linke, len rozdiel farieb. Ja som bol pre svoju v Mníchove myslím že v OBI na otočku a vyšla ma vtedy 27000 Sk aj z dovozom. Pritom Partner SB 240 sa v tej dobe predával za 37000 Sk. Trocha ma mrzelo že nemá svetlo a štartér. Svetlo som vyriešil LED čelovou lampou a motor chytá na prvé potiahnutie aj pri - 27°.  Takže vlastne spokojnosť. Rozdiel oproti väčšej SB 270 je v zábere 8 cm ale cena je o 14000 Sk vyššia (vtedy bola).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 30.115 (?), 2.11.2010 20:54

Mám snehovú frézu McCulloch SB240 asi 5 rok, výkon 5,5 k a to čo je na obrázku ma čaká po príchode na chatu.  Dovtedy som to čistil lopatou na šírku auta až k chate a potom som mal ísť ešte lyžovať...  Bol som rád že mi neodpadli ruky po tom výkone.  No poviete si že 5,5 k je málo. Myslím že nie. Moja má záber 61 cm, výška bunkru je 60 cm a v pohode dokáže odhadzovať sneh na vzdialenosť 10 - 15 metrov.  Veľa krát keď prídem tak je toľko snehu že mi nestačí výška bubnu. Čo je pre frézu najhoršie je zľadovatený sneh. Nie ľadový podklad, to rozomelie (ale môže ustrihnúť strižnú skrutku) ale ľad nepustí boky frézovacieho bubna.  Bočné plechy bubna narážajú do ľadu a nepustia frézu dopredu. Vtedy si spomeniem na Hondu ktorá robí drahšie frézy po boku zo zubovými kruhmi ktoré krájajú zľadovatený a zmrnutý sneh. McCulloch, Partner, Husqarna a Johnsered sa robia na jednej linke, len rozdiel farieb. Ja som bol pre svoju v Mníchove myslím že v OBI na otočku a vyšla ma vtedy 27000 Sk aj z dovozom. Pritom Partner SB 240 sa v tej dobe predával za 37000 Sk. Trocha ma mrzelo že nemá svetlo a štartér. Svetlo som vyriešil LED čelovou lampou a motor chytá na prvé potiahnutie aj pri - 27°.  Takže vlastne spokojnosť. Rozdiel oproti väčšej SB 270 je v zábere 8 cm ale cena je o 14000 Sk vyššia (vtedy bola).

host - 198.242 (?), 3.11.2010 9:50

Od roku 2007 používám Hecht 9562SE a neměl jsem jediný problém. Skladuji v nevytápěné garáži a když je 10st pod nulou natáhnu elektrický kabel ke stratéru a pohodlně otočím klíčkem a nastartuji. Záběr je ideální dvakrát jedu příjezdovou cestu tam a zpět. Odhoz super pokud nefouká vítr a není prašan. Nepracoval jsem s jinou frézou, ale klidně bych si tuto znovu koupil, Koukal jsem na netu ale ta co nabízí Déda nemá el. starter na 220V a to bych nechtěl Když je mráz tak je olej v motoru zatuhlý a nastartovat mechanickým starterem je námaha proti nastartování v létě nebo ted

host - 239.112 (?), 7.11.2010 13:23

Na světě jsou dva klíčoví výrobci sněhových fréz - Ariens a MTD. Co skončil s výrobou motorů Tecumseh, Ariens dávala do fréz motory Briggs. Pro LCT se rozhodli pod tlakem snížení ceny. Část firmy LCT je v USA, pak v Austrálii, sídlo má v Šanghaji. LCT vyrábí motory 25 let. Kdo se bojí čínských výrobků, tak za chvíli skončí v jeskyni s pazourkem v ruce. Dnes se z Číny vozí celé technologie.Já sám mám sněhovou frézu 3 roky od firmy WUYI ZHOUYI, motor Zong Shen a funguje bez problémů.

host - 227.2 (?), 19.12.2011 14:36

Sel bych do Muray, ci Husgvarna, dvoustupnove a nesetrit na vykonu.Nejlacinejsi Muray, to by mela byti vyroba USA dvoustupnovy stoji cca.22 tisic KC.Nejaka ta Cina, nebrat a lacine frezy, nebrat,vetsinou k vzteku.Dobre jsou pasove, ale tj. o jinych penezioch, ty lacine pasove, vetsinou nebrat-problem s pasy.At vyberete a slouzi.Pokud by jste chtel Stigu, tak lacine modely, myslim tez Cina.

host - 187.34 (?), 20.12.2011 11:21

Murray se vyrábí v Souzhou blízko Shangaie Název továrny je Suzhou Murray Machinery Manufacturing. bohužel momentálně nefungují což není v číně nic neobvyklého a nedaleko odtud je továrna Husqvarny. Stiga má modely z Wuiy což je asi 300km na jih. Takže u levných fréz je to jedno všechny jsou na podobných základech a liší se v detailech jako je tvar rukojeti plechy na motoru(motor stejný). Prostě levnější výroba je tam odtud a je jedno jaké logo tam je nalepené jen za něj zbytečně platíte

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 20.12.2011 11:32

nemám rád čínu, ale mám čínu a šel bych do ní znova, co se fréz týče, za stejné peníze mám dvě číny oproti jedné značkové a jak píše kolega výše, kromě trošičku jiných tvarů a nálepek je to jedna fréza za jiné peníze... ta moje pořád jede... je to němec vyrobený v číně, ale podle inzerátů a fotek opravdu prodávaný pod X-značkami za 13 až 20 tis.kaček a 7 tisíc je rozdíl... to je už skoro další kus

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz