Vy žertujete, viďte, s tím D-testem. Já jsem si, tento časopis, na rok předplatil. Ihned jsem ho odhlásil. To byly takové nesmysly, že to svět neviděl. V sekačkách se, moc, nevyznám. Zato ve fotoaparátech, LCD monitorech a kávovarech na espresso velmi dobře. Mé osobní poznatky, ne nějaké přepapouškované bůhví odkud, byly, ve velké většině případů, v naprostém rozporu s výsledky testů v D-testu. Uvedu příklad. Fotoaparát. Procento bodů za kvalitu obrazu fotografií např. jen 40%. Zbytek nesmysly jako ovládání, návod k použití a podobně. A stejné to bude, nemýlím-li se, se sekačkama. Už složení žyrý, hodnotící přístroje. Například dva profíci, čtyři laikové. No, to je mi ale pěknjá porota. Jak může někdo hodnotit foťák, když ho má v ruce dvě hodiny? Nebo kávovar, když běžně popíjí turka? Nebo sekačku pro velkou zahradu, když seče doma předzahrádku o 50m čtverečních? Ne, D-test mě vyloženě zklamal a nedám na něj. Ještě k těm foťákům. Když výsledné hodnocení u kompaktního aparátu bylo lepší, než u levné digitální zrcadlovky, to je, jako by obyčejná kosa dostala vyšší hodnocení než křovinořez od Stihlů.