Sekačka s pojezdem?

host - 165.57 (?)
11.9.2010 22:13

650 není novější ani starší, ale podle staršího označení 5.5hp.

625-5hp

650-5.5hp

675-6hp

ready start je systém který automaticky zapíná sytič a motor startuje od velmi velmi pomalých otáček i po ležérním tahu za start. špagát. Varianta s klasickým primerem se stále vyrábí, jako levnější alternativa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 211.16 (?), 7.9.2010 17:49, zobrazeno: 12364x

Poraďte, AL-KO Silver 520 BRV Premium SPEED nebo od Mountfieldu TORO 48 SD ADS? Která má výkonnější motor, nejasné díky novému a starému značení. Zahrada 1200m2,  mírný svah, někdy přerostlá tráva, stromy. Díky

host - 49.235 (?), 7.9.2010 20:27

To Toro nemá kuličkové ložiska, takže do toho vašeho terénu bych to nedoporučoval.Také jsem o ní uvažoval.Míra

host - 102.162 (?), 7.9.2010 20:42
Vedel som o tom no a moja nova kosacka je uz doma, dnes som po nocnej rano pobehal vsetky obchody, vsade nejake akcie hladal som hlavne toho Partnera nakolko ma najnovsi a najsilnejsi motor no nenasiel som ho na predajni, ten jonsered taktiez este neprisiel.no nasiel som este Stigu v hliniku zo 6Hp motorom za 500eur no nakoniec rozhodla cena a kupil som to TORO. naobed som ho nastartoval a pustil do vyse tyzdna nekoseneho husto prerasteneho travnika. kosacka po par metroch zahucala a skoncila zabita nakolko trava bola uplne este mokra a dlha. tak som zdvihol vysku kosenia nakolko je v zabehu a nechcel som ju moc zatazovat.potom to kosenie bolo uz jedna basen bez problemu, no kosil som ju potom este raz na nizko. ten system pojazdu ADS je fantasticky, kosacka presne kopiruje moje kroky. ked ked zpomalim, zpomali aj ona a ked zrychlim krok automaticky sa vyrovna mojej rychlosti.ked zastanem ihned zastane aj ona. dufam ze mi vydrzi viac ako povodna, ktoru ked budem mat cas tak ju opravim a ked budeme kosit pozemok dvaja s chlapcom tak to bude za polovicny cas i ked ako som porovnaval tak tato nova je omnoho rychlejsia.

host - 251.254 (?), 8.9.2010 9:36

Rozhodoval jsem se úplně stejně mezi AL-KO Silver 520 BRV Premium SPEED a Mountfieldu TORO 48 SD ADS. Sekačku Mountfieldu TORO 48 SD ADS jsem měl na jedno sečení půjčenou a tedy vyzkoušenou. S pojezd ADS jsem byl na rovinách a mírném svahu naprosto spokojen. Horší už to bylo s plněním koše, na sekačce je malý otvor na vyhazování trávy, takže pokud je tráva trošku přerostlá otvor se neustále ucpával. Jinak jsem byl s posečením spokojen, první jsem tedy jel do Mountfieldu. Na otázku jak dlouho vydrží kola bez kuličkový ložisek, mně bylo řečeno tak 4 roky a cena nových 1600 Kč. Po přečtení všech vláken o sekačkách této diskuze jsem se nakonec rozhodl koupit AL-KO Silver 520 BRV Premium SPEED. Mám ji doma 14 dní, sekl jsem 2 krát a velká spokojenost. Při sečení normální trávy naplní koš až povrch, sekl jsem i velmi přerostlou trávu asi 30cm, ale to se výhoz do koše často ucpával a po instalaci bočního výhozu bez problémů. Při mulčování musí být tráva spíš menší tak cca 8cm a mulčovat na 4cm, jinak za sebou nechává pásky trávy. Plusy proti Toru: - kuličková ložiska, - velká kola (při hošího terénu), - boční výhoz, - velký vyhatovací otvor, - centrální nastavení výšky. Při porovnání pojezdového systému ADS u Tora a variátoru u AL-KA musím uznat, že ADS je o něco lepší.  Petr

host - 102.162 (?), 8.9.2010 10:40
Je to tak to, nastavovanie kolies u tora je horsie ako u mojej starej kosacky nakolko ma dve packy a nie jeden central. to plnenie kosa ked som sekal iba vrch travy tak ju napralo do kosa tak, ze ho bol problem vysypat. no ked som kosil spodok tak ho plnilo asi na 70-80 percent nakolko trava nebola idealne sucha. ja skor tu vyhodu ADS systemu vidim v tom ze ked idem do hustejsej ci vyssej travy tak tu rychlost mozem plynulo spomalit aby to ta kosacka stihla skosit a ked vidim ze trava je redsia tak staci zrychlit krok. bocne vyhadzovanie kosacka nema ale to nevadi nakolko nepotrebujem zbierat este travu zo zeme a mulcovanie som nevyskusal.zatial som kosil iba vcera takze vela skusenosti zatial nemam.

host - 150.114 (?), 10.9.2010 16:31

TORO 

Briggs&Stratton
Typ motora 650 Series

ALCO

Briggs & Stratton Series 675 Easystart

Takze u Alca je trosku novsi motor ale vykon maju rovnaky 4,4kw    6Hp

host - 165.57 (?), 11.9.2010 22:13

650 není novější ani starší, ale podle staršího označení 5.5hp.

625-5hp

650-5.5hp

675-6hp

ready start je systém který automaticky zapíná sytič a motor startuje od velmi velmi pomalých otáček i po ležérním tahu za start. špagát. Varianta s klasickým primerem se stále vyrábí, jako levnější alternativa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky9:52
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz