Rozhodoval jsem se úplně stejně mezi AL-KO Silver 520 BRV Premium SPEED a Mountfieldu TORO 48 SD ADS. Sekačku Mountfieldu TORO 48 SD ADS jsem měl na jedno sečení půjčenou a tedy vyzkoušenou. S pojezd ADS jsem byl na rovinách a mírném svahu naprosto spokojen. Horší už to bylo s plněním koše, na sekačce je malý otvor na vyhazování trávy, takže pokud je tráva trošku přerostlá otvor se neustále ucpával. Jinak jsem byl s posečením spokojen, první jsem tedy jel do Mountfieldu. Na otázku jak dlouho vydrží kola bez kuličkový ložisek, mně bylo řečeno tak 4 roky a cena nových 1600 Kč. Po přečtení všech vláken o sekačkách této diskuze jsem se nakonec rozhodl koupit AL-KO Silver 520 BRV Premium SPEED. Mám ji doma 14 dní, sekl jsem 2 krát a velká spokojenost. Při sečení normální trávy naplní koš až povrch, sekl jsem i velmi přerostlou trávu asi 30cm, ale to se výhoz do koše často ucpával a po instalaci bočního výhozu bez problémů. Při mulčování musí být tráva spíš menší tak cca 8cm a mulčovat na 4cm, jinak za sebou nechává pásky trávy. Plusy proti Toru: - kuličková ložiska, - velká kola (při hošího terénu), - boční výhoz, - velký vyhatovací otvor, - centrální nastavení výšky. Při porovnání pojezdového systému ADS u Tora a variátoru u AL-KA musím uznat, že ADS je o něco lepší. Petr