Sekačka s/bez pojedzu

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?)
1.5.2008 9:23

Ještě doplnění, dá se pořídit i el. sekačka s pojezdem a mulčováním, ale cena je vyšší, než u těch obyčejných el. sekaček. Ale 200m je pokud nemáte zdravotní problémy v pohodě i bez pojezdu - el. sekačky jsou lehčí . Tuto volbu bych zvážil, když by náhodou nějaké záhony se zeleninou měly být zatravněny(je to škoda, že lidé kupují to, co mohou v podstatně vyšší kvalitě vypěstovat, ale taková je doba) - tím by se plocha na sečení zvětšila. Obecně je elektrika pro obsluhu jednodušší, ale kabel a mokro jsou hlavní limitující faktory, výkon je už u silnějších typů hodně dobrý. Velkou výhodou je tichý chod a jednoduché uvedení do chodu - pouze vypínač.Na takové malé plochy - podle toho co vidím kolem sebe - si majitelé domů kupují el. sekačky a sečou s nimi hlavně ženy. Asi je to pro muže méně lákavé, nebo by to udělali špatně :)))).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 48.24 (?), 28.4.2008 18:02

Před pár lety jsem stál před podobným problémem. Musím na chatě sekat pozemek cca 800 sqm, vše ve svahu.  Nakonec jsem na tuto plochu koupil sekačku se záběrem 42 cm, kvůli členitosti, zadní pohon, sběr do koše. Tento pozemek jsem kdysi malou elektrickou sekačkou sekal a hrabal cca 4 hoďky. Hrabání bylo nejhroznější. :-(. S benzínovou, motor Honda 135 mám posekáno a posbíráno za jeden a půl hodiny. Nevýhoda je, jak už bylo psáno, na manželku je sekačka těžká. A ta úspora času není zanedbatelná

host - 8.67 (?), 1.5.2008 8:55

No, děkuji moc za reakce, přečetla jsem poctivě věšchny. Co myslím pod pojmem "obyčejná" sekačka na sekání 1x/10 dní - no, asi to, že si nezakládám na perfektním "golfovém" trávníku a nehodlám běhat s nožíkem a vyrýpávat pampelišky a sedmikrásky, pokud se tam nějaká objeví. Prostě jen nechci trávu půl metru vysokou, aby to na zahradě nevypadalo jak v pralese. terén je půl napůl, vedle domu mírně svažitý, ale jen asi 40m2, zbytek je rovina.
Každopádně za názory všem děkuji:-)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 1.5.2008 9:23

Ještě doplnění, dá se pořídit i el. sekačka s pojezdem a mulčováním, ale cena je vyšší, než u těch obyčejných el. sekaček. Ale 200m je pokud nemáte zdravotní problémy v pohodě i bez pojezdu - el. sekačky jsou lehčí . Tuto volbu bych zvážil, když by náhodou nějaké záhony se zeleninou měly být zatravněny(je to škoda, že lidé kupují to, co mohou v podstatně vyšší kvalitě vypěstovat, ale taková je doba) - tím by se plocha na sečení zvětšila. Obecně je elektrika pro obsluhu jednodušší, ale kabel a mokro jsou hlavní limitující faktory, výkon je už u silnějších typů hodně dobrý. Velkou výhodou je tichý chod a jednoduché uvedení do chodu - pouze vypínač.Na takové malé plochy - podle toho co vidím kolem sebe - si majitelé domů kupují el. sekačky a sečou s nimi hlavně ženy. Asi je to pro muže méně lákavé, nebo by to udělali špatně :)))).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz