sekačka na malý trávník

MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111) - 187.141 (?)
1.6.2008 8:19
Nepíšete, "o jaký trávník" jde. Rovina, či svah, pravidelně udržovaný, a také jak má vypadat výsledek. Vzhledm k velikosti bych asi sháněl vřetenovou (nejlepší střih, perfektní výsledek). Dělají se ruční i elektrické, někde jsem zahlédl i akusekačku tohoto provedení. Chce to ovšem kvalitní trávník bez kamenů aby se nepoškodilo vřeteno.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 161.128 (?), 1.6.2008 0:34, zobrazeno: 6109x

Prosím o radu, jakou si mám pořídit sekačku na trávník do 100 m2? Vloni jsem si koupila benzínový strunový vyžínač od f. Mauntfield, který i přes jejich bezplatný servis vezu již potřetí na reklamaci. Na zahradě není el. proud, uvažuji o AKU sekačkách. Prosím o rychlou radu, potřebuji malou a lehkou sekačku, tráva nečeká. Děkuji Zdenka.

host - 1.251 (?), 1.6.2008 6:36

Záleží jak je třeba mít ten trávník kvalitní a s jakou námahou. Někomu na 100 m2 stačí kosa a srp a je to taky nejekologičtější, potom existují ruční sekačky, pojižděním se na sekačce otáčí vodorovné vřeteno s noži a zkracuje trávník. Pokud není elektřina a musí to být s motorem, jistí to nakonec motorová ruční kosa, na sekání trávníku asi strunová.

MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111) - 187.141 (?), 1.6.2008 8:19
Nepíšete, "o jaký trávník" jde. Rovina, či svah, pravidelně udržovaný, a také jak má vypadat výsledek. Vzhledm k velikosti bych asi sháněl vřetenovou (nejlepší střih, perfektní výsledek). Dělají se ruční i elektrické, někde jsem zahlédl i akusekačku tohoto provedení. Chce to ovšem kvalitní trávník bez kamenů aby se nepoškodilo vřeteno.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 2.6.2008 10:41

Slušné aku dělá Bosch (rotační), nicméně zvažte i nákup benzínové, cena bude u menšího slušně vybaveného typu podobná.

Pokud byste chtěla nádherný trávník, bylo by možné volit i cylindrickou sekačku, ale byla ukrutně drahá.

PS. MOUNTFIELD, to je síla!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025