nevím jak ta Vaše, ale moje sekačka má při startu naplno otevřený karburátor a to co je na rukojeti, to je jen táhlo k šoupěti v sání, co ten plný karburátor vede k ventilum. Když se šoupě uzavře, sekačka chcípne (bezpečnost při uvolnění držení) Sekačka by šla s plně otevřeným karbrátorem do maxima ale je tu regulační smyčka, která stabilizuje otáčky. Samotý motor má odstředivý regulátor, jakmile stoupají otáčky nad nastavené, tak se karburátor začne přvírat. Je to provedeno táhlem z bloku motoru ke karburátoru. Klapka karburátoru je pružinkou tažena do plného otevření, ale při stoupajících otáčkách se táhlem začne přivírat. Pokud zátěží otáčky klesnou, tak dojde opět k otevření komory. Nastavení otáček se provede na klice která tahá za to přivírací táhýlko. Já tam mám šroubek, který po povolení umožní pootočení té kliky a po utažení tím pootočením změním jmenovité otáčky. Zřejmě se u vaší sekačky ta klika regulace povolila a nefunguje. Je potřeba to zkontrolovat a event. nastavit. s pozdravem Vláďa R.