Sekacka ma velke otacky

VM - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 1.194 (?)
11.7.2009 21:50

Přesně tak. Na tom plechovém zobáčku je pružinka, která reguluje škrtící klapku. Když se plech ohne aby pružinka méně pružila stoupají otáčky. Když se ohne aby se pružinka napnula klesají otáčky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 200.20 (?), 9.7.2009 21:26, zobrazeno: 8205x

dobry den.mohl by mi nekdo poradit.mam sekacku 4 takt asi 5rok.najednou se stalo ze sekacka ma velke otacky motoru.nevite nekdo co s tim.jak to seridit na spravne otacky.dik za odpoved

host - 49.2 (?), 9.7.2009 21:57

Jaký máte motor?

host - 200.20 (?), 9.7.2009 23:31

BRIGGS&STRATTON

host - 49.2 (?), 10.7.2009 14:23

Nevím jaký přesně, ale nejčastěji se to stane tak, že se při sečení o něco zavadí.Takže když kouknete na sekačku zepředu, tak pod vzduchovím filtrem na vás kouká kus plechu s kterým by, když je všechno v pořádku mělo jít pohybovat do stran a musí se sám vracet.Pokud se nehýbe, tak ho skuste malinko přihnout a pokud se nevrací, tak sundejte filtr a koukněte jestli nemáte vyháklé pérko.Snad jsem to napsal jednoduše.

host - 200.20 (?), 10.7.2009 21:26

dekuji za odpoved.zkusim to a uvidim.dik

VM - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 1.194 (?), 11.7.2009 21:50

Přesně tak. Na tom plechovém zobáčku je pružinka, která reguluje škrtící klapku. Když se plech ohne aby pružinka méně pružila stoupají otáčky. Když se ohne aby se pružinka napnula klesají otáčky.

host - 87.2 (?), 17.7.2009 23:53

nevím jak ta Vaše, ale moje sekačka má při startu naplno otevřený karburátor a to co je na rukojeti, to je jen táhlo k šoupěti v sání, co ten plný karburátor vede k ventilum. Když se šoupě uzavře, sekačka chcípne (bezpečnost při uvolnění držení) Sekačka by šla s plně otevřeným karbrátorem do maxima ale je tu regulační smyčka, která stabilizuje otáčky. Samotý motor má odstředivý regulátor, jakmile stoupají otáčky nad nastavené, tak se karburátor začne přvírat. Je to provedeno táhlem z bloku motoru ke karburátoru. Klapka karburátoru je pružinkou tažena do plného otevření, ale při stoupajících otáčkách se táhlem začne přivírat. Pokud zátěží otáčky klesnou, tak dojde opět k otevření komory. Nastavení otáček se provede na klice která tahá za to přivírací táhýlko. Já tam mám šroubek, který po povolení umožní pootočení té kliky a po utažení tím pootočením změním jmenovité otáčky. Zřejmě se u vaší sekačky ta klika regulace povolila a nefunguje. Je potřeba to zkontrolovat a event. nastavit. s pozdravem Vláďa R.

host - 200.20 (?), 22.7.2009 16:57

dekuji vsem za odpovedi.sekacka uz funguje.koupil jsem tam novou pruzinu a vse je ok.dik

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz