Rozdíl mezi noži do křovinořezu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Roxteedy - Stříbrný Zahrádkář (143) - 242.192 (?), 15.6.2010 23:56, zobrazeno: 19085x
Chlapi, prosím o radu. Mám křovák Dolmar MS-4000 a potřebuju do něj koupit nůž. Mám na výběr klasický trojzubec, pak takový to kolo se řtyřmi noži nebo 8zubý vířivý nůž.
Poradíte, který je na co vhodnější? Mně osobně zajímá nejvíc hustá a vysoká tráva.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 239.112 (?), 16.6.2010 16:54
Vyzkoušel jsem osmizubý, čtyřzubý, dvouramenný a nakonec vše vysoké nad 40 cm seču trojramenným, který byl v základní výbavě. Strunou 3 mm seču trávu do 30 - 40 cm.Zrovna dnes sleduji nebe, že pokud nezačne pršet, půjdu sekat trávu okolo 1m - trojramenným. Mám OM 746T.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.179 (?), 16.6.2010 21:58
Takže struna je na nízkou trávu kolem 20 cm, ale má největší výkon, protože má největší průměr. Trojzub na sečení vysoké trávy a nálety. Vícezubé nástroje na sečení trávy na sušení. Trojzubec ji rozmlátí. V návodu mám napsáno čerstvé nálety do 3 cm průměru, ale sekl jsem i 4 cm sušiny, ale musíte být velice opatrný, aby se neskl nůž. Velmi přitom trpí spojka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 16.6.2010 22:43
Potřeboval bych od Vás vysvětlit, jak trojcípý nůž rozmlátí vysokou trávu.
Něco asi dělám špatně - když chci trávu rozbít, použiji vždy strunu.Pokud suším jakkoliv vysokou trávu tak nabrousím dokonale trojzubec a ještě se mi za cca 20 let nestalo, abych ji poškodil -pokud tedy seču podobně jako kosou. Na trojzubec musí mít křovinořez výkon a pak to lítá samo. Řádkuje bez sebemenších problémů.
To jsou teda věci.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.135 (?), 17.6.2010 8:39
Zaklady fyziky hovoria, ze moment sa rovna sila krat rameno, na ktorom posobi. Mam max. moment dany strojom, to znamena, ze cim vatsie rameno tym mensia sila na jeho konci. Nie je to nahodou takto??
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.2 (?), 17.6.2010 12:02
podla skolení je:
trojzub - určený na bodlačie lopušie nálety do hrúbky zhruba naprestárnutého malinčia
2 4 8 zub sú trávne kotúče pričom čím viac zubou tám je schopný viac na svojom tele preniesť trávu a tým viac sa tráva riadkuje ako pri bežnom kosení pričom čím viac zubou tým menej rázou a tým menšia únava od vybrácií.
Jano
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|