Rider nebo trakturek
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 45.244 (?), 15.5.2009 9:36
Souhlasím s Vámi že za 100kolíků hodně očekáváte, taky bych chtěl asi hodně ale jelikož už traktor vlastním sice dost starý ale dobře funkční a za pouhých 20000kč a vím co dokáže a ještě k tomu jsem pracoval 30let v zemědělství tak o tom něco málo vím, ty ceny jsou vyhnané pohodlím obsluhy a různými doplnky které já nepreferuji, opravdový rozdíl je pouze u použitých motorů(výkon) a převodovek, jinak šasí, sekací ústrojí atd. je obdobné jako u laciných, nechci Vás nijak ovlivnovat-každý preferuje něco jiného a proto přeji štastnou volbu
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.30 (?), 22.5.2009 10:25
Když RZT 50 rozeberu a lajcky ohodnotím jednotlivé části tak cena celkem odpovídá i když v USA stojí celá mašina 3500,-dolarů. Ale u nás... (jen můj odhad) :
motor cca 25 000,-
převodovky cca 30 000,-
žací ústrojí cca 25 000,-
kola cca 10 000,-
šasi cca 10 000,-
Jinak včera jsem s Cub Cadetem RZT 50 sekl i vyšší a hustou trávu a musím říct že jsem byl velice spokojený. Konečně pořádnej kombajn na kterým jsem jezdil a už ho mám objednaný za 99 000,- s 5 letou zárukou. Doufám že hydra od Hydrogearu vydržejí víc než tu píšou v některých diskuzích.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.14 (?), 23.5.2009 12:52
Jste asi poslední, který doufá v kvalitu hydrogyru, už na něj nesázejí ani prodejci.Jinak nevýhoda cub-cadetu může být pro někoho boční výhoz, dost to omezuje, pokud se nejedná o louku a tu by jsem si představoval posekat i jinak a větší technikou za stejné peníze.Oproti rideru, který to je schopen házet do vlastní stopy a při zadním výhozu Vás omezují jen terénní nerovnosti v rychlosti, aby Vás nevyhodily ze sedačky.Každé žací ústrojí má svoji omezenou kapacitu, proto se musí volit mezi výškou sekání a rychlostí pojezdu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.30 (?), 27.5.2009 0:20
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.30 (?), 15.6.2009 23:30
Pozor Husqvarna vyrazila do boje, na trhu je jarní novinka EZ 21 skoro přesná kopie Cub-Cadetu RZT 54, řekl bych že to dělaj v jedné fabrice, akorát trochu šetřeji na motoru, sice Kawasaki, ale jen 21HP, Stejný záběr 137 cm a jsou tam úplně stejné převodovky od Hydrogyru ZT 2800 a chválejí je. A ta cena, základ 199 990,- a hned akce za 169 000,- no nekupte to, jen o 60 000,- víc než Cub-Cadet RZT 54 za 110 000,- se silnější Kawasaki 25 HP. Jó značka je značka - ale jen v CZ.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 126.103 (?), 16.6.2009 21:28
chlapi zdravim vas a jestli muzu urcite bych koupil trakturek ma podstatne vetsi vyuziti rider jsem videl a myslel jsem si ze to bude neco na zpusob celniho nakladace v malem 4wd ale zjistil jsem ze napr. trakturek v lese se podstatne lepe pohybuje s drevem nez ten rider dale kos na travu nevim jestli na rider existuje take odhrnovani snehu si myslim ze je lepsi s trakturkem ja osobne mam trakturek 22hp karsit B&S s uzaverkou dif a jsem spokojen spotreba cca 1l/mth chtel jsem se zeptat jak dlouho vydrzi převodovka hydr nemam s ni problemy ale jestli nemam v ni vymenit olej atd poradte kdo muzetea vite
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.14 (?), 17.6.2009 21:48
Olej v hydru se u těchto mašin určitě měnit bude.Já měním olej v hydru poprvé po 10mth, potom po 250mth, zn KANZAKI.V motoru KOHLER PRO po 100mth.Záleží na typu hydra, ale s výměnou počítejte, vpodstatě máte taky od značky kanzaki model tuff-torq.Při svépomocné výměně (vyjde na polovinu ceny),musíte znát postup, jinak hrozí zavzdušnění, např. chybným nalitím.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.55 (?), 21.6.2009 15:52
V návodu travního traktoru je uvedeno, že náplň v hydropřevodovce je celoživotní tj. hydropřevodovka je bezúdržbová. I dnešní auto převodovky mají celoživotní náplň oleje. Můžete prosím popsat, jak se mění olej u hydra Tuff Torq K46 a jaký olej? Jde přece o druhý nejdražší díl v traktorku po motoru. Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|