Řetízková mulčovací hlava na křovinořez Brogio
|
|
 |
 |
host - 28.74 (?) 28.3.2011 12:43
Tyto hlavy jsou v Evropské unii od loňského roku zakázané, jedná se o příslušenství odporující bezpečnostním standardům, tak jak jsou definovány novou strojní direktivou EU.
Mimochodem, důvodem k zákazu byly těžké úrazy způsobené při použivání tohoto nástroje a v UK byla reportováno i úmrtí v důsledku odletu prasklého řetězu.
V každém případě například na Hondy nesmí být tento nástroj používaný.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 182.242 (?), 26.3.2011 22:19, zobrazeno: 37327x
Dobrý večer! Máte někdo s touto řetízkovou hlavou zkušenosti? Jedná se o hlavu, na které jsou proti sobě našroubovány hranatější řetězy fy. Pevag. Hlava je buď dvou, nebo čtyř řetězová. Vyrábějí ji italové a cena se pohybuje kol. 1500Kč. Je použitelná na všechny typy křovinořezů. Viděl jsem některá videa, co vše s touto hlavou lze. Od mulčování trávy až po drcení keřů. Potřeboval bych ji na mulčování zahrady na chalupě. Herbicidy jsem zavrhl. Chtěl bych vědět, jaký je z trávy odpad po této hlavě, jak ji zvládají křovinořezy atd. Používal bych ji na Stihlu FS 450. Chci takto nahradit strunovou hlavu kvůli namahání křovinořezu a pracnosti.Dříve jsem trávu sekal trojzubcem a sušil, letos není pro koho. Díky Roman.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.214 (?), 27.3.2011 8:54
Zajímavá úvaha : " hranatými řetězy nahradit strunovou hlavu kvůli namáhání křovinořezu! " Pracnost, tam je myšlenka správná, ovšem odpor řetězové hlavy proti struně bude neporovnatelně vyšší. Zkuste si na podobně silném stroji dvoupatrovou "zubatou" 4mm silnou strunu Oregon např.na ostružiny a slabší nálety a pochopíte, co to je odpor nástroje. Použitelnost na "všechny typy křovinořezů" je naprosto nesmyslný slogan z důvodu drastického snížení životnosti těch slabších s poddimenzovanou konstrukcí úhlového převodu.
FS 450 to ale zvládne.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 28.74 (?), 28.3.2011 12:43
Tyto hlavy jsou v Evropské unii od loňského roku zakázané, jedná se o příslušenství odporující bezpečnostním standardům, tak jak jsou definovány novou strojní direktivou EU.
Mimochodem, důvodem k zákazu byly těžké úrazy způsobené při použivání tohoto nástroje a v UK byla reportováno i úmrtí v důsledku odletu prasklého řetězu.
V každém případě například na Hondy nesmí být tento nástroj používaný.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 28.3.2011 18:05
Věříte že mne to ani moc nepřekvapuje. Oni tito výrobci si dvakrát hlavu s bezpečností nelámou. Na obalu mají klidně napsáno, že prošel zkušebnou i na Marsu. Ve skutečnosti to ale možná někdy kolem nějaké zkušebny jelo, ale zabalené v obalech a na náklaďáku. Živě si dovedu představit co taková střela v podobě utrženého řetízku může nadělat za paseku!
Po osobní zkušenosti s mulčovacím trojcípem právě na FS 450 bych rozhodně spíše doporučil tento nástroj a cena je také jinde. Ostružiník nasekal na malé kousky z metrové vrstvy celkem bez námahy, použití výrobce nezakazuje ač sám jej doporučuje pouze na FS 500.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.242 (?), 28.3.2011 19:44
Díky za informace. Dnes jsem se také dozvěděl v prodejně, že tyto hlavy jsou zakázány, přesto jsem je viděl na netu prodávat. Trojcípý nůž nepoužívám na mulčování, ale na sekání do lesa buřeně, ostružiní a jiného bordelu mezi stromky. Poradili mi, abych vyzkoušel štěpkovací nůž od Stihlu. Je to zahnutý nůž, ke kterému se musí dokoupit jiný kryt, jako příslušenství. Máte s ním někdo zkušenosti? Roman
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.242 (?), 28.3.2011 22:36
Zdravím Vás Radku! Oregon jsem dnes viděl, ale kvalita materialu je jinde, než u Stihlu. Cena cca 200Kč odpovídá kvalitě. Upřímě bych si Oregon rád vyzkoušel, abych věděl, co nůž umí. Budu rád, když k noži nebudu muset dokupovat další kryt a postačí mi originál vyžínací Stihl, jak jste mi odpověděl na jednu z mých myšlených otázek. Zajímá mě, jaký je po noži odpad. Chci trávu "pomlátit" a nechat ležet s nejmenším "bordelem" na zemi. Dál mě zajímá, jestli nůž používáte tlačením křovinořezu shora dolů, nebo s nožem pracujete jako s běžným žacím nožem. Díky Roman.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.242 (?), 6.4.2011 23:14
Místo Brogia jsem koupil štěpkovací sadu od Stihlu (štěpkovací nůž, kryt a podložku). Tak jsem zvědavý, jak to půjde. Můj dobrý kamarád a prodejce ve Stihlu, který se nedavno zůčastnil školení ve Waibligenu položil otázku na téma "řetízková hlava Brogio a Stihl". Fa. Stihl tuto hlavu nedoporučuje na své výrobky z důvodu nečekaného nárazu na překážku a tvrdého nárazu na převodovku a možnost její poškození. Některé evropské země prodej této hlavy ztáhly z prodeje z důvodu odštípnutí článku řetězu, poranění obsluhy, odlétajících předmětů a poškození stroje. Roman
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.242 (?), 21.4.2011 22:45
Dobrý večer! Vyzkoušel jsem zmiňovanou štěpkovací sadu fy. Stihl na zahradě. Zpočátku co jsem z nedočkavosti zkusil "zkusnou plošku" o víkendu jsem moc nadšený nebyl. Zahradu jsem včera zmulčoval a jsem vcelku spokojený. Tráva se hrabat nemusela a plocha ubývala. Výsledek je srovnatelný s prací struny, s tím, že netrpěly motor a převodovka. Nevýhodou mulčovacího nože, díky jeho zahnutí je obtížnější ostření. Roman
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|