Prosím o radu - travní traktůrek
|
|
 |
 |
pikacu - Bronzový Zahrádkář (69) - 109.17 (?) 22.1.2009 22:44
Pane Františku,
pokud máte řazení mezi nohama pod volantem, pak doporučuji pedál na každé straně traktůrku - je to konstrukčně nejjednodušší. Kolíbka by sice byla efektní, ale obávám se, že byste se víc vztekal než sekal...
Jinak hydro pohon je pochopitelně nohem lepší, ovšem není záležitostí příplatku 5k Kč, alespoň ne u značek, které mám v "merku" já
J.K.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 144.30 (?), 19.1.2009 17:28, zobrazeno: 14504x
Dobrý den,
před rokem jsem si koupil travní traktůrek. Pojezd se ovládá rukou pomocí páky.Trochu mi to nevyhovuje, proto bych si tam chtěl přidělat ještě pedál, táhlem bych ho propojil s pákou, ovládající pojezd.do neutrálu by mě to vracely pružiny.Potud to mám trochu promyšlené.Pedály, ovládající pojezd však mohou být řešeny různým způsobem.Bud´ vpravo pedál na pojezd vpřed, na levé straně pedál na pojezd vzad, nebo oba dva pedály na pravé straně, nebo třetí možnost, tzv. kolíbka. Tuto jsem však nikde na traktůrku neviděl, pouze jsem četl, že existuje.A tu bych potřeboval pomoc někoho ochotného z Vás, kdo to čtete, zda by mi mohl vyfotit detail tohoto pedálu a přidat to k odpovědi, jako přílohu.
Předem děkuji
František
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.126 (?), 22.1.2009 22:28
myslim že toto je dost nešťastný a komplikovaný řešení, než jste to koupil měl jste na to myslet a radši si připlatit možná že ani ne o 5000víc za hydro... ale to už teď je pozdě, někomu vysvětlovat že ruční řazení je mynulost... tu kolíbku si takto moc nedovedu přerstavit, jedině to udělat nějak podobně jako řazení na motorce...
|
|
 |
|
 |
 |
|
pikacu - Bronzový Zahrádkář (69) - 109.17 (?), 22.1.2009 22:44
Pane Františku,
pokud máte řazení mezi nohama pod volantem, pak doporučuji pedál na každé straně traktůrku - je to konstrukčně nejjednodušší. Kolíbka by sice byla efektní, ale obávám se, že byste se víc vztekal než sekal...
Jinak hydro pohon je pochopitelně nohem lepší, ovšem není záležitostí příplatku 5k Kč, alespoň ne u značek, které mám v "merku" já
J.K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.30 (?), 23.1.2009 20:52
Traktůrek hydropohon má. Jak jsem psal, ovládá se pákou vedle sedadla na pravé straně od řidiče.(musí se při jízdě přidržovat, protože má tendenci se vracet a trakturek zpomaluje ) Na těchto stránkách jsem četl již několik debat, kdy přitomní diskutovali o tom, jak ovládají pojezd. Několik jich zminovalo tzv, kolíbku, kterou si většinou pochvalovali. Proto jsem si myslel, že by někdo z nich mohl tento pedal vyfotit, abych si ho mohl prohlédnout, jak vypadá na trakturku. Ovládání pojezdu dvěma pedály jsem na trůkturku viděl již několikrát . Jinak v propojení pedálu s pákou pojezdu nevidím problém, nechal bych ji tam, ani bych ji neoddělával, až podle toho jak by se pedál osvědčil.
František
|
|
 |
|
 |
 |
|
pikacu - Bronzový Zahrádkář (69) - 109.17 (?), 23.1.2009 22:27
Pokud vydržíte do zítřka, tak já Vám kolíbku na svém traktůrku vyfotím a dám sem - moc toho na ní asi neuvidíte, ale pokud Vám to pomůže - mě to neublíží :)
J.K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
pikacu - Bronzový Zahrádkář (69) - 109.17 (?), 25.1.2009 15:55
Dobrý den. Omlouvám se, ale přijel jsem včera z lesa poměrně pozdě a poněkud unaven, nechtělo se mi už nic vymýšlet a navíc na focení byla už tma.
Ovládání pojezdu rukou je nesmysl - výrobce asi v životě se svými výrobky nepracoval. Já osobně si pochvaluji právě kolébku, pravou nohou ovládám pojezd vpřed/vzad, jednou rukou řídím a jednu ruku mám neustále na seřizování výšky sečení - pokud nože na něco v trávě narazí, mám už vypěstovaný reflex a rychle nože zvednu nadoraz, obvykle to zamezí většímu otupení nožů.
Fotky kolébky na svojí sekačce přikládám níže, doporučuji přestavět tak, jak jste psal - právě na kolébkové ovládání (špatně jsem to z prvního dotazu pochopil, myslel jsem, že máte mechanický pohon s řazením vpřed/vzad pod volantem - tak jsem to měl u svého prvního traktůrku MTD - mimochodem MTD už nikdy více!!!)
S pozdravem J.K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.30 (?), 25.1.2009 18:43
Pane Jane,
děkuji Vám za ochotu vyfotit mi to ovládání pojezdu, jsem zase o trochu chytřejší.Dneska už bych si koupil trakturek s ovládáním pojezdu nohou, k určitým věcem člověk dojde, až si to pořádně vyzkouší v praxi. Někomu může zase vyhovovat více ovládání pojezdu přes páku rukou, to třeba v případě, když má vekou plochu bez keřů a stromů a nemusí moc často měnit rychlost. S pozdravem František
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 75.29 (?), 30.1.2009 15:38
Mám HQ s hydrem a ovládánim na ruku pákou a jen mě zaujalo, že píšete, že páku pojezdu neustále musíte přidržovat. Podle mě je to blbost, protože kam ji dáte tam páka zůstane a traktor jede zvolenou rychlostí.Páka se nijak nevrací do jako neutrálu a nezpomaluje rychlost stroje. Pak tam máte nějakou chybu, nebo poruchu na hydru.Pákou pouze nastavíte na šoupátku průtok oleje, nic víc. Kolébka dle mě je zastaralá a více citu mám v ruce a mohu nastavit pojezd rychleji a lépe.Je to ovšem na každém co mu pasuje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.122 (?), 30.1.2009 16:15
Ruční páka na hydro pohon je to nejhorší, co může být. Vždyť traktory od Electroluxu propadly v testech právě kvůli tomu, že páka má tendenci vracet zpět do původní polohy. Kolébkový pedál je to nejlepší co může být.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 75.29 (?), 30.1.2009 20:08
No nevím jestli propadly profi traktory od Husqvarny v testech ovšem jezdím s ním od roku 2000 a ještě se mi páka nevrací dodnes a tento typ pojezdu si jen pochvaluji, protože jsem měl ovládání hydra na pedál a to bylo alespoň pro mě nevyhovující.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|