Na polských stránkách Stihlu je virtuální poradna, pokud se zadá hoby použítí a kácení a řezání palivového dříví, jedna za nabídnutých variant je ms 180. Před čtyřmi roky jsem vybíral pilu právě na palivové dříví a případnou samovýrobu dřeva, počítal jsem s objemem 10 m3 a tím, že se potkám se stromy do 15 cm. Hledal jsem pilu, co nejjednodušší, lehkou a levnou, aby mi nebylo tolik líto, kdybych ji utrápil. Také mě nabizeli hlavně ms 180. Volbu ms 180 jsem si nechal i potvrdit u zdejších "netových hvězd". První rok jsem se dostal k nějakým ptáčnicím na pařezu cca 50 cm, uschlým borovicím 30-40 cm a uschlým akátům kolem 20 cm dohromady 16-18 m3, další dva roky v podstatě k ničemu, od podzimu do teďka možná 30 m3, hlavně habry a olše 15-25 cm, vždycky to bylo dost ve svahu a naráz řežu do 3 m3, většinou méně. Proto myslím si, že i 180 zvládá bez trápení i případ tazatele, i když u konkrétního stromu může být jiná pila vhodnější. Jinak nevím, jestli vůbec jde naplánovat, že když mám potřebu třeba těch 10 m3, že je budu taky každý rok řezat, můžete mít na výběr, vyřežte to celé nebo neberte.IT