Přípravek na čištění sekačky

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?)
15.5.2008 10:47

Vtipná alternatíva je myčka sekačiek, kterou vyrába Lukot Opava.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 81.235 (?), 15.5.2008 10:14, zobrazeno: 9331x

Na www.der-rasenmaeher.de jsem nalezl přípravek-adpter na čištění sekačky. Upevní se křídlovou maticí na skelet, nacvakne se hadice(spojka Gardena), pustí se voda a nastartuje sekačka. Tam stojí 9,90Euro. Nevíte, zda to někdo nabízí i u nás?

host - 221.138 (?), 15.5.2008 10:23

Dobrý den. Napíšu jen svůj poznatek. Už je to nějaký pátek, kdy jsem kupoval sekačku, která něco podobného má rovnou v sobě zabudováno. Byl jsem z toho nadšený a taky to po sečení hned vyzkoušel. Ale jen jednou. Je jasné, že to pomůže očistit od zbytků posečené trávy, to ano, ale pak jsem zakrátko přišel na to, že když sečete suchou trávu, tak se v tělese sekačky vlastně nic neusazuje, naopak ta posečená tráva to docela pěkně čistí sama. A když při sundávání nože na broušení zjistím, že je něco usazeného, tak vezmu špachtli a za chvilinku je čisto. Od té doby prvního použití jsem to skutečně už nepoužil. Ale je to jen moje zkušenost. Stanislaw:-)

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 15.5.2008 10:47

Vtipná alternatíva je myčka sekačiek, kterou vyrába Lukot Opava.

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 15.5.2008 11:03
Pro 81.235: Já bych se tohoto přípravku vyvaroval. Vloni mi známý přivezl sekačku, že zlobí pojezd a celkově, že jde ztuha. Když se mi podařilo odšroubovat, ukroutit a odvrtat zarezlé šrouby na krytu řemene, zjistil jsem, že činné plochy řemenic jsou potaženy černým šlemem a hřídele zrezlé. Mechanismus napínání kladky uvnitř byl také orezlý a celý buben a volnoběžky v zadních kolech taktéž. Zabíralo jen jedno kolo, a to trvale. Prý se o sekačku pčlivě staral a po každém sečení ji připojil hadicí k zabudovanému adaptéru a poctivě ji vymyl. Jenže voda nastříkala všude, i tam, kam se tráva běžně nedostane, tj. řemenice, pojezdový mechanismus a planetové soukolí zadních kol. Navíc, pokud je při uložení sekačky vyndaný koš, tak sekačka jentak nevyschne, naopak se v bubnu poctivě zapaří, což podporuje korozi asi nejvíce.

host - 18.138 (?), 15.5.2008 11:51

Ten přípravek na hadici bych nekupuval, navíc i instalované přípravky nikdy dokonale sekačku nevyčistí.Mám s tím zkušenosti a nepoužívám to, jisté jsou ruce a ruční vyškrábání nečistot. navíc když vše prolejete pravidelně vodou, odnese to sekačka korozí téměř všech částí a odejde Vám dříve. Po zkušenostech už vodu na sekačku a traktor používám velmi zřídka a opatrně. Věřte mi vyvarujete se mnoha závad a problémům.Vodu ne.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz