Pozor - křovinořez Hecht 145 BTS
|
|
|
|
host - 2.73 (?) 19.7.2013 13:21
Co asi tak může člověk koupit za stroj v ceně 3.000 Kč - váha 6.9 kg, 43 cm3, 1,9 HP motor, doporučená plocha 300 m2. Jen OM746T (úhlový převod na něj stojí 2.500 Kč, a to je obvyklá cena i pro jiné značky) má plochu bez omezení, objem 45,7 cm3, 1.8 HP motor (slabší výkon a větší objem motoru než Hecht) a váhu 8,2 kg. Když to jen blbě srovnám, tak mi vyjde, že Hecht bude šmejd. Ten 1,3 kg hmoty musí někde chybět. Všechny křovinořezy s motorem okolo 45 cm3 mají váhu okolo 8 kg, ať je to Stihl nebo OM či jiný.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.39 (?), 17.7.2013 22:22
No, pokud zatím nedošlo k porušení zákona, je ČOI mimo hru, nic pro Vás nemohou udělat, to jsem měl na mysli. A zákon dává i podmínku 3x stejná závada, takže proto jsem psal vyzvednout, zatím prodejce nemá důvod vám vzít zboží zpět a vrátit peníze. Pokud by to udělal, je to jeho věc, ale zase dodavatel od něj zpět stroj vzít nemusí, nenastaly zákonem stanovené podmínky, takže prodejce riskuje, že mu zůstane stroj viset na prodejně, použitý a s běžící zárukou a ještě ho budou prudit, že dělá blbě servis a tím poškozuje značku... kdoví, možná oprávněně, nevím, neznám je, ale tak nějak bych uvažoval jako technik výrobce. Samozřejmě za předpokladu, že mám vše na své straně v pořádku. Hecht není na trhu úplná nula, takže odhaduji že to v pořádku budou mít. Varováním pro ostatní by bylo, kdyby Vám to naopak bez řečí vzali zpět už teď, to by mohlo znamenat, že jsou si vědomi konstrukční vady... DV
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.2 (?), 18.7.2013 10:32
Chce to kupovat znackove veci.Je to sice pri koupi za jine penize, ale prece jen vetsinou je podstatne vetsi predpoklad, ze ta masina bude slouzit.Clovek usetri neprijemnosti, cas,nakonec i penize a ma s cim pracovat.Casto, vetsinou lacine veci byvaji nakonec drahe.Nechci delat moudreho, vim,ze penize vetsinou chybi, clovek chce usetrit, ale nakonec nekdy...
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.31 (?), 18.7.2013 11:51
Tak, renomované značky asi opravdu mají cenový prostor na lepší sledování kvality, zaškolení a podporu servisu atd., ale ani zde nelze závady zcela vyloučit. Teoreticky ale, pokud by někdo špatně poskládal v servisu třeba štillku, výsledek bude stejný. Proto, zcela nestranně, před šířením poplachu na netu je seriozní uvádět ověřená fakta, jinak hrozí, že neprávem poškozjeme buď výrobce, nebo servis... Zatím v tomto konkretním případě není známo, zda je problém s výrobkem, nebo servisem. DV
|
|
|
|
|
|
|
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář (277) - 61.53 (?), 18.7.2013 12:57
Zavedené značky tieto stroje vynašli a pracujú na ich vývoji a zdokonaľovaní desiatky rokov.Každá sa za tie roky už niekoľko krát popálila na riešeniach ktoré boli nevhodné alebo vyslovene zlé.Každý jeden nový stroj musí byť vymyslený, nakreslený, skonštruovaný, odskúšaný,upravený, certifikovaný, pripravený na výrobu a vyrobený.Tento výrobok musí spľňať hafo predpisov, noriem a rôznych logických a nelogických výmyslov našich milovaných zástupcov na úrovni štátneho alebo európskeho parlamentu a to aj z ohľadom na budúcnosť.A snáď nemusím hovoriť o tom aké ťažké je hádať čo si najlepší synovia a dcéry našich národov v budúcnosti v parlamente vymyslia.
Táto maličkosť niečo stojí a samozrejme sa to zohľadňuje v cene konečného produktu.
No a pomaly sa dostávame ku "jádru pudla".
Ak si niekto myslí že za cenu 100 alebo 150 euro dostane stroj ktorý všetko toto spľňa - tak je buď naivní alebo jednoduchý.Všetky tieto stroje majú jedno spoločné.Vyrobené sú tak aby stáli málo peňazí.To sa dá dosiahnuť na úkor spoľahlivosti, bezpečnosti,kvality a materálu.A samozrejme neakýsi vývoj alebo inovatívnosť jednoducho neexistuje.
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.2 (?), 18.7.2013 13:37
Stihlku muze taky nekdo spatne poskladat, ale ta pravdepodobnost je asi nekde jinde, ze se to dostane na trh.Nehlede na to z ceho se sklada znackova masina a z ceho neznackova.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.73 (?), 19.7.2013 13:21
Co asi tak může člověk koupit za stroj v ceně 3.000 Kč - váha 6.9 kg, 43 cm3, 1,9 HP motor, doporučená plocha 300 m2. Jen OM746T (úhlový převod na něj stojí 2.500 Kč, a to je obvyklá cena i pro jiné značky) má plochu bez omezení, objem 45,7 cm3, 1.8 HP motor (slabší výkon a větší objem motoru než Hecht) a váhu 8,2 kg. Když to jen blbě srovnám, tak mi vyjde, že Hecht bude šmejd. Ten 1,3 kg hmoty musí někde chybět. Všechny křovinořezy s motorem okolo 45 cm3 mají váhu okolo 8 kg, ať je to Stihl nebo OM či jiný.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 254.159 (?), 21.8.2013 11:02
Děkuji za reakci. Protože nejsem v těchto věcech odborník, nechal jsem si poradit od "odborníků" v obchodě Werco, kteří mi právě tento model Hecht 145BTS doporučili s tím, že si tyto modely u nich objednávají i Technické služby. Dále jsem si vyhledal některé recenze, které byly kladné (evidentně je psali prodejci a nebo mám opravdu špatný kus). Po dvou proběhlích reklamacích i pan Velek, který mi byl zaměstnanci prezentovaný jako vedoucí příjmu oprav firmy Werco, odpověděl: Po prověření u výrobce a veškerých bezpečnostních prvku včetně prohlášení o shodě jsou v pořádku. Tedy stroj splňuje veškeré náležitosti o bezpečnosti a provozování... Protože došlo k přímému roztavení palivové nádrže v horní části (mimo jiné vady), je tato odpověď zcela absurdní a jasně to vypovídá o nekorektonosti firmy, která vědomě prodává vadné výrobky a odvolává se na nesmyslné vyjádření výrobce. Já osobně bych si to ke svému klientovi nedovolil a vrátil bych mu peníze i za cenu, že by závadu výrobce neuznal. Ale je to o lidech, slušnosti a o zachování dobrého jména, což této firmě evidentně nic neříká. Ještě bych doplnil, že v době kdy jsem křovinořez reklamoval, byli v prodejně další tři zákazníci s reklamacemi na jiné zboží: jedna štípačka na dřevo, jedna pojezdová sekačka a třetí už nevím. Pamatuji si to velmi dobře, protože v prodejně už nikdo jiný nebyl. Jak tyto reklamace dopadly nevím, ale asi není moc nespokojených zákazníků, kteří by se o svých zkušenostech někde dál zmínili. Každopádně tato zkušenost s firmou Werco mi plně stačila, už nikdy více a rozhodně ji nemůžu nikomu doporučit. Ani nepříteli. :-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.212 (?), 21.8.2013 16:39
ja neviem, ale moj sused ju kupil, a šmidla s ňou cele leto doma aj na chalupe.ja osobne s vami suhlasim, čína je čína a za malo peňazí...!
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 19.7.2013 13:34
Zatiaľ majú problém vyrobiť konštrukčne kvalitný stroj.
Nemají. Dokážou vyrobit stroj nejvyšší kvality a taky to dělají (u křoviňáku to až takový kumšt není). Akorát takový stroj nebude stát 3000 Kč. Ale čeští dovozci, vozí spíš ty šunty, protože je o ně větší zájem a líp se na nich vydělá. .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|