Logosol Stihl 660
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 94.115 (?), 24.2.2009 10:15
základem je opravdu rovné pravítko a správně nabroušený ostrý řetěz, když zkazíte první dva řezy tak už Vám nic nepomůže (protože od nich se odvíjí vedení pily při následujících řezech) HH
|
|
 |
|
 |
 |
|
PedroKV - Stříbrný Zahrádkář (127) - 184.232 (?), 24.2.2009 11:29
ještě mě napadlo z jeklů svařit takový koš o "V" průřezu, nahoře klasické lyžiny-kolejnice pro pilu a pod nima uprostřed provázaný ještě jeden jekl, aby se to celé neprohýbalo a nekroutilo a tohle z boku chytit na kmen stejně jako pravítko od timerdžiku. Problém ale je, že tahle kolejnice by měla být 7m dlouhá-jak ji dostat do lesa?
Láká mě zkusit nějaké řešení, ale všichni v okolí mě od toho zrazují, nerad bych se vydal na drahou slepou kolej.
A ještě dotaz: jak dlouho můžu skladovat ty trámy než půjdou na střechu, aniž by se třeba nějak deformovaly? Protože takovéhle množství neudělám týden před montáží střechy..
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
m.t. - (23) - 4.138 (?), 24.2.2009 18:46
trámy mužete klidně nařezat i 3 mesíce před zapocetím práce na vazbe jen si kdyžtak hranoly nebo jakékoli řezivo přikryte a proložte jak sem popsal výše.prohnutí nebo dokonce stočení se bohužel neubráníte dřevo při vysychání pracuje.dřevo prohlé do oblouku takovy problem není dáva se vždy obloukem nahoru a při zatížení strechy se dřevo pomaličku srovna.u dřeva stočeného do vrtule se bohužel neda nic moc delat, je lepe kus vyměnit.stočení se da nekdy poznat na kulatině tak jen poradím pečlivy vyběr.
|
|
 |
|
 |
 |
|
travnikar - Bronzový Zahrádkář (50) - 224.30 (?), 24.2.2009 21:13
No Jani to je pravda, moje pila má 5,2Kv a 6mřez zvládne zhruba okolo 2 minut. pedro a pro tebe by jsem mněl jedno zajímavé video, jak řezat bez lavice, pomocí jednoduhého a dostupného přípravku.
Jenda
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PedroKV - Stříbrný Zahrádkář (127) - 184.232 (?), 24.2.2009 22:00
No jo, Jendo, žebřík mám, 7,5m, ale skládanej. Lyžina je dobrá, jen s její pomocí neudělá první řez.
PS: co se týče žebříku, tady je řešení žebřík jako kolejnice
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|