Pila - startovací šňůra jde hrozně ztuha

host - 117.61 (?)
9.9.2024 20:31

Není problém sundat levý kryt i se startovacímn mechanismem a vyzkoušet jeho funkci bez zatížení. možná je natolik zanesená a zalepená pružina, že klade velký odpor, nebo někde dře startovací kladka.. Docela důkladně bych vše promazal a trochu naolejoval i šňůru. pružinu  - není-li to nutné- pružinu nevyndávejte. V jistý moment by Vám mohla být dílna malá. Z počátku by se měla odvíjet šňůra lehce. jestli ji někdo zkrátil a pružinu příliš navinul poznáte tak, že madlo šňůry tvrdě naráží po jejím uvolnění na kryt. To se dá vyřešit tím, že povytáhnete šnˇůru, zablokujete kladku a opatrně uberet  jeden její závit na kladce. Jistě na to přijdete, až ten kryt sundáte. Zpětná montáž je jednoduchá: kryt položíte na místo kam patří, jemně potáhnete za šňůru a kladka zapadne do uložení na klice (resp. setrvačníku). 

toto vše platí, není -li pila zadřená, což ale podle Vás není a jde normálně do otáček.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 41.202 (?), 9.9.2024 19:44, zobrazeno: 286x

Dobrý den,

dostal jsem stařičkou pilu Husqvarna 266. Vyčistil jsem ji, dal benzín s olejem a zkusil nastartovat. Startovací šňura jde ale hrozně ztuha a je velký problém nalézt takovou polohu, aby se podařilo s motorem otočit alespoň o jednu otáčku. Když vyndám svíčku, tak to jde krásně hladce. Po chvíli moření se mi pilu podařilo nahodit. Evidentně je problém jen v té šňůře, protože když se podaří motorem otočit alespoň na 3/4 délky šňůry, tak to chytne po dvou až třech zatáhnutích. Četl jsem tu pár příspěvků na toto téma, ale kloudná odpověď žádná. Poradil by někdo? Díky.

host - 117.61 (?), 9.9.2024 20:31

Není problém sundat levý kryt i se startovacímn mechanismem a vyzkoušet jeho funkci bez zatížení. možná je natolik zanesená a zalepená pružina, že klade velký odpor, nebo někde dře startovací kladka.. Docela důkladně bych vše promazal a trochu naolejoval i šňůru. pružinu  - není-li to nutné- pružinu nevyndávejte. V jistý moment by Vám mohla být dílna malá. Z počátku by se měla odvíjet šňůra lehce. jestli ji někdo zkrátil a pružinu příliš navinul poznáte tak, že madlo šňůry tvrdě naráží po jejím uvolnění na kryt. To se dá vyřešit tím, že povytáhnete šnˇůru, zablokujete kladku a opatrně uberet  jeden její závit na kladce. Jistě na to přijdete, až ten kryt sundáte. Zpětná montáž je jednoduchá: kryt položíte na místo kam patří, jemně potáhnete za šňůru a kladka zapadne do uložení na klice (resp. setrvačníku). 

toto vše platí, není -li pila zadřená, což ale podle Vás není a jde normálně do otáček.

host - 103.210 (?), 15.9.2024 21:06

..."...evidentně je jen v té šňůře"  a   "...když vyndám svíčku, tak to jde hladce". Nějako mi to neštymuje a nerozumím vám - uteklo mi něco??? Ty věty si protiřečí

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika