Palivová přísada do benzínu

host - 226.13 (?)
2.3.2009 9:32

Když jsem se nad svými řádky zamyslel máte asi pravdu, dnešní pily jsou zřejmě někde jinde. Vycházím ze své zkušenosti, že pokud vyjedu nádrž do sucha trvá dost dlouho než nastartuju, a dá to dost práce nastartovat. Proto u všech ostatních motorů nechávám vždy /křovinořez, sekačka, traktor/ trochu benzínu a zatím se mi nestalo, že by se mi zkazil. Ale je pravda, že dnes nevíte u které benzínky vám prodají horší benzín. Hlavně bych ovšem nerad někomu špatně poradil, to by mě mrzelo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 234.140 (?), 28.1.2009 10:52

Reakcia na p..226.13 (?), 27.1.2009 7:39 :

Tym, ze ste sa dopustili vyhlasenia  "Ujišťuju ale všechny nevědomé, že za čtyři až pět měsíců se benzín moc nezmění. /z hlediska praktického ovšem,..."  ste u mna (a mozno nielen u mna) vyvolalli minimalne niekolko otazok:  Na zaklade coho uistujete  "nevědomé"?   Na zaklade skusenosti s  jednym nejasne urcenym 20-rokov starym modelom pily, konstruovanym na uplne ine emisne hodnoty, typy  (casto dnes uz neexistujucich) benzinov, ine otackove a mazacie parametre (...atd)?   Ma vase "uistenie" ohladne benzinov (a tym defacto u pil aj mazacich zmesi) vecsiu vahu ako doporucenie vyrobcu v navode na pouzivanie?  Alebo vam nevadi, ak niekoho kto ma pilu sucasnej konstrukcie, a bude sa riadit vasim "uistenim"  mozno dost poskodite? 

Vo vasom vyjadreni nemozno nevidiet signifikantne generalizovanie istej relativne ostro ohranicenej osobnej skusenosti ako etalon vlastnosti globalne platnej pre velku, presnejsie nedefinovanu mnozinu benzinov.   A to je nespravne. ___pooh. 

host - 226.13 (?), 2.3.2009 9:32

Když jsem se nad svými řádky zamyslel máte asi pravdu, dnešní pily jsou zřejmě někde jinde. Vycházím ze své zkušenosti, že pokud vyjedu nádrž do sucha trvá dost dlouho než nastartuju, a dá to dost práce nastartovat. Proto u všech ostatních motorů nechávám vždy /křovinořez, sekačka, traktor/ trochu benzínu a zatím se mi nestalo, že by se mi zkazil. Ale je pravda, že dnes nevíte u které benzínky vám prodají horší benzín. Hlavně bych ovšem nerad někomu špatně poradil, to by mě mrzelo.

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 27.1.2009 8:32
Ona by ve válci "shořela" i ta voda, kdyby se tam dostala. Problém je, že z benzínu (nafty) odloučená voda má skupenství asi jako hlen, který neprojde palivovým filtrem, takže jej může přicpat. Ethanol tento "hlen" rozředí tak, aby filterm prošel.

host - 91.50 (?), 27.2.2009 20:56

Chci se zeptat, mohu v motorové pile používat natural 98 místo 95? Pro pilu by to měla být příjemná změna, ale raději se ptám.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 27.2.2009 21:13

Můžete, ale rozdíl je nepatrný a použití 98 nemá praktický význam.Benzín by měl mít vyšší hodnotu než 91 oktanů. To 95 splňuje a 98 bude pouze dražší. Tyto pokusy mám dávno za sebou i s jinými víceoktanovými benzíny - super výkonnými -  a tímto nic nezískáte. Důležitější je kvalitní olej, na tom bych nešetřil. 

host - 21.66 (?), 28.2.2009 13:25

Spíš bych řekl, že to nebude pro pilu polepšení, ale naopak. Vyšší oktanové číslo má za následek pomalejší hoření a tím může dojít k přehřívání motoru.

Ivan

host - 16.39 (?), 28.2.2009 13:37

Mužu se zeptat jestli membranovemu karburatoru nevadi byt třeba pul roku na suchu, tedy hlavně membranam??

DĚKUJI

m.t. - (23) - 4.138 (?), 28.2.2009 13:45

není to nahodou tak že vetsí oktanove je větší vybusnost a tim padem vetsí vykon?

host - 128.44 (?), 28.2.2009 14:05

Naprosto ne. Je třeba použít palivo doporučené výrobcem.

host - 175.67 (?), 28.2.2009 14:06
Čím vyšší oktanové číslo, tím vyšší zápalná teplota i teplota hoření. Navíc musí být pro vyšší oktanové číslo nastaven předstih, jinak je palivo nevyužito.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz