Otáčkoměr



host - 4.243 (?)
21.2.2008 10:59

Jsem rád, že jsem vám to mohl oplatit že jste se také bavil. Jak je vidět podařilo se. Ty hrubky dělám proto, že jsem úplně blbej a protože jsem úplně blbej, tak dělám nebo učím se už pětadvacet let rýpat v autech. Jinak jsem připraven se svámi pobavit i o naftě jak PD tak CR. Ale že jsme se dostali daleko od MP.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 151.203 (?), 21.2.2008 0:39

Jo tak to jste mne tou hloubkou problémů dostal. Co řešit na směsi poměr je dán pokud kupuji originál olej. Co řešit na broušení řetězu - jedny na tvrdé, druhé na měkké dřevo a nebo na to co nejvíc řežu. Nic jiného nelze řešit, jinak ničím řetěz, když budu pořád měnit úhly broušení Záběh nové pily - seřízení je v rámci poservisního servisu bezplatný. Napnutí řetězu je jen jedno dobré musí se protočit jednou rukou a nesmí vylézt z drážky.  No nevím asi jsem mimo téma - a řežu jako ovce. Nicméně mne skutečně zarazilo, že k motorové pile potřebujete otáčkoměr. Nicméně jsem nevěděl, že máte Homelitku. Tak asi jo.

                     
host - 90.168 (?), 21.2.2008 10:04

Ad hloubka, příklad u auta: dobře seřízený motor má výkon 90kW, pokud ho opravdu  seřídit a pohrajete si s tim, tak z něj dostanete třeba 100kW. Vám stačí těch 90 - však to jede dobře. Já radši těch 100 :-) To samé je třeba to blbé broušení řetězu, tim nemyslim vylepšování řezných úhlů a jiné experimenty, spíš třeba úběr materiálu a jakým způsobem ho ubrat - výsledek může být klidně o třetinu delší životnost při dobrém řezném výkonu. Zkuste si třeba vypilovat rovnou plošku 10x10mm a pak si změřte jaký jste udělal kopeček - stejným způsobem děláte pilníkem ostří zubu do oblouku pokaždé trochu jinak a po několika broušeních máte zub o milimetr kratší a mohlo to být o polovinu míň, při lepší kvalitě ostří. Tak asi tak. Jinak nevim jestli umíte číst - Homelitka je náhradní pila, tj. na ní potřebuju jen krabici a ne otáčkoměr. To už je ale opravdu mimo téma, tak to radši ukončim.   Gl.

                     
host - 90.168 (?), 21.2.2008 10:10

má tam být "opravdu umíte seřídit"..

                     
host - 4.243 (?), 21.2.2008 10:33

GI děkuji. Opravdu jste mě pobavil a protože je čtvrtek kandidoval by jste na vtip týdne na tomto fóru kdyby zde něco takového bylo. Můj hlas by jste získal za zvíšení výkonu motoru seřízením o deset kW obzvlášť v době, kdy se motory nastavují pomocí PC a programu k tomu určenému. I ten blbý předstih je nastavován z klávesnice. V těchto tématech je přirovnání k motoru automobilů vždy dosti nešťastné.

                     
host - 90.168 (?), 21.2.2008 10:45

To je příklad, neřešte hodnoty čísel a seřizování moderních motorů. Jinak bych rád viděl, jak seřizujete na klávesnici třeba vstřikovací tlaky :-)

Mě zase pobavil váš "poservisní servis", "zvíšení" a jiné hrubky a překlepy - to být ale češťyn...

                     
host - 4.243 (?), 21.2.2008 10:59

Jsem rád, že jsem vám to mohl oplatit že jste se také bavil. Jak je vidět podařilo se. Ty hrubky dělám proto, že jsem úplně blbej a protože jsem úplně blbej, tak dělám nebo učím se už pětadvacet let rýpat v autech. Jinak jsem připraven se svámi pobavit i o naftě jak PD tak CR. Ale že jsme se dostali daleko od MP.

                     
host - 90.168 (?), 21.2.2008 15:29

Tak to musíte chápat mojí snahu dělat si servis sám - vy byste dal svoje auto do značkového servisu kde neznáte mechanika? ;-)  Taky určitě víte jaký je rozdíl mezi "seřídit" a "seřídit jak nejlíp umím" Jinak těch 10 kw dostanete z většiny motorů jen změnou programu řídicí jednotky - to se dá pořád brát jako seřízení (otázka je životnost a spotřeba ;-) Překlepy dělám taky, tak jsem do vás rejpnul jen za to vaše rejpání do mých kW :-) Nafta by mě zajímala, hlavně kvalita v ČR a vliv na výkon a životnost motoru, ale to je na hoooooooooodně dlouhou diskuzi na mnoho večerů v hospůdce.. Jo, pokud tankuju v D nebo CH, tak mám spotřebu o litr menší, zajímalo by mě jestli to je kvalitou nafty nebo silnicema? Jinak vy si řežte jako ovce, já si budu hrát s broušením řetězu (a pak jednou zaříznu do země a budeme na tom stejně ;-) Mějte se fajn a berte to s nadhledem.   Gl.   glouton naseznamu.

                     
host - 151.203 (?), 21.2.2008 19:04

Na broušení řetězu jsou různá vodítka aby zuby byly stejné. Vodítka vznikla protože je zcela běžné, že bez nich se každý zub brousí jinak. Navíc v terénu hodně lidí hodí pilu ke kolenu a řetěz si líznou. A potom vše urovnají doma. Jinak s ohledem na skutečnost, že vstřikovací čerpadlo mne stojí přes sto tisíc korun, že počítač v rovině + 20 tisíc Kč, tak se do motoru vůbec nehrabu.

                     
host - 78.199 (?), 21.2.2008 18:12

Prevne o tom pokuse omyle som rozprával, tvoj pokus omyl ťa môže stáť aj 10-15tis. korún. Ja opravujem píly už možno aj dva týždne a zhodou okolností nie som strojár ale chcel by som aby si mi vysvetlil všetky zákutia tvojej súčasnej práce cez neaký chat na nete. Myslým že máš prácu ktorú ovládaš a robíš niekoľko rokov.Píla ako taká je stroj na ktorom všetko zo všetkým neako súvisí.Keď si myslíš že pokiaľ zmeníš nastavenie karburátora tak sa nestane nič len sa zvýši výkon tak si na veľkom omyle.Dvojtakt ako taký je pomerne zákerný stroj v tom zmysle že pokiaľ sa správa priveľmi sponntánne, má dobrú spotrebu a pre neznalého aj super zvuk tak je na najlepšej ceste ukončiť svoju púť na tomto svete a odobrať sa do večných lovíšť.

                     
host - 90.168 (?), 21.2.2008 20:16

No nevim, když nová pila stojí 10, tak omyl nemůže stát 15 :-) (to, že třeba válec+píst stojí jako celá nová pila je docela zajímavé).  Asi myslíte, že nevim, že při ochuzení směsi se motor zadře. Nebo že jsem v životě neviděl vodítko na pilník nebo brusku. Nebo když si cokoliv na pile udělám sám tak jí tím automaticky zničim. Asi by to chtělo dát si sraz a vidět se naživo... Radši vás teda přestanu dráždit a přispívat do diskuzí, jen si pro sebe budu sbírat informace.. Tak zatim.   Gl.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika