Dobrý den, mohu se zeptat jaké kdo máte zkušenosti dávat do motorového oleje u sekačky BaS aditiva a jestli nekdo nemáte v manualu jak dlouho muže motor BaS vrcet v tahu pokut je doba omená.děkuji
Pri pouziti oleje Aral blue tronic 10w-40 davali na motor B&S zaruku sest let. Jak jsem vycetl, tak doba provozu motoru neni omezena. Dulezita je pouze vymena oleje po 50 hodinach a samozrejme dodrzovani harmonogramu udrzby. Zivotnost zavisi na pouzitem motoru. R.
Já teda používám do sekačky a vlastně do veškerý mechanizace aditiva od anglické firmy TEC 2000. Ty přípravky nejsou jenom aditiva ale hlavně čističe. Nepoužívaji žádný chemikálie na bázi teflonu, chloru nebo lihu ale čistě jenom přírodní ropný uhlovodíky. Samozřejmě jak píše někdo níže, kvalitní olej již v sobě zahrnuje složky zvyšující jeho mazací, vizkozni a jiné vlastnosti, ale co třeba uměji tahle aditiva je odstraňovat vodu z oleje a benzínu což zabraňuje jejímu dlašímu přirozenému vzniku. Dávám to hlavně na zakonzervování před zimou a po zimě do paliva FIC - Fuel Injector Cleaner. Neměním ani benzín jenom tam nalijhu asi tak 1/3 plechovky a zbytek dám do kanystru. Všechny stroje fungujou na první našlápnutí a to i třeba po celé zimě odstávky. Krom toho ten jejich booster do oleje tvoří jakosi membránu která zabraňuje studenám startům.
Pokud nepoužijete nějaký noname olej a bude se držet doporučením výrobcem je to zbytečné... Leda by jste měl na sekačce vysokootáčkový desetiválec z Lamba :)
Dobrý den, mám pilu homelite 4016, a potřebuji se zeptat jestli mogul tsf v pomeru 1:40 s naturalem 98 je dobrý, nebo jinak, jaký olej by jste mne doporučili? díky