Olej stihl HP

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.82 (?)
31.1.2010 11:10

Dolmar je kvalitnější JASO FC proti JASO FB Stihl. Ale vyhovují oba, to je důležité. O tom, co je horší pište, až si to vyzkoušíte. Není to běžné, ale nevadí to. Vadilo by míchat M6A, nebo M2T s olejem Stihl a pod.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.82 (?), 31.1.2010 11:10

Dolmar je kvalitnější JASO FC proti JASO FB Stihl. Ale vyhovují oba, to je důležité. O tom, co je horší pište, až si to vyzkoušíte. Není to běžné, ale nevadí to. Vadilo by míchat M6A, nebo M2T s olejem Stihl a pod.

host - 159.239 (?), 31.1.2010 11:30

Děkuji ale toto zkoušet nebudu, nemám to zapotřebí.A míchat tyto oleje s M2t nebo M6A by mě ani nenapadlo.Nic proti vám ale trochu mě zaráží že zavrhujete olej který splňuje a dokonce převyšuje specifikaci api TC jen proto že na něm není nápis dolmar a zároveň doporučíte smíchání a spotřebování dvou různých olejů.Zeptal jste se třeba tazatele jak je ten stihl hp ultra starý, než jste toto doporučil?Jinak nic proti Vám, Vašich názorů si vážim, řídil jsem se jimi i při výběru pily.K.H

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.60 (?), 31.1.2010 11:57
Kde zavrhuji olej jen pro název? FB API TC+FC API TC = vylepšený FB API TC.

host - 159.239 (?), 31.1.2010 12:24

Včera jste mi nedoporučil pro ps 500 použití oleje Castrol garden synthetic, výrobce ho prý nedoporučuje.To je sice pravda, jenže v manuálu stojí že použitelný náhradní olej musí splňovat spec. API TC, což tento olej spňuje s rezervou.Já se Vás ptám jestli je to horší řešení než Vaše rada smíchat HP ultra(kdoví jakého stáří a kvality) s olejem dolmar pro pilu PS 5000 pana 1b? V tomto případě už tedy pro dolmar nepoužíváte jen jím doporučený kvalitní olej, ale jen "nějakou" jeho směs... K.H

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 31.1.2010 13:10

Nerad to dělám, ale napsal jsem toto:

Olej stihl HP

J.S. (3197) - xxx.xxx.44.31 (?), 30.1.2010 21:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeji Vám tu spokojenost, ale aby to nedopadlo jinak, než chcete. Podle popisu produktu : -

Castrol Garden Synthetic 2T (1L)
Vysoce kvalitní syntetický olej vhodný pro všechny dvoudobé motory v zahradní technice, jakou jsou travní sekačky, řetězové pily, řezačky, křovinořezy aj. Castrol Garden Synthetic 2T překračuje požadavky výkonové specifikace API TC. Výhody výrobku: vyšší výkon motoru, výborná ochrana proti opotřebení motoru, nízká kouřivost, misící poměr až do 1:100 (olej: palivo), dodržujte doporučení výrobce motoru - bych zdůraznil podtržené. Nevím, zda je výraz až právě odpovídající pile PS 500 a dál výrobce nedoporučuje takový olej v takovém poměru. Nechci vůbec snižovat kvalitu tohoto oleje, ale jen upozorňuji na to, že takový olej bych osobně neriskoval v poměru 1:100. Ale je to Vaše zkušenost a hlavně Vaše pila, tak to berte jen, jako poznámku.

Nikde neuvádím, že nedoporučuji Vámi používaný olej, pouze upozorňuji na to, že poměr 1:100 u oleje, který není dle výrobce doporučen nemusí dopadnout dobře. Kdybyste postupoval podle návodu k PS 500, tak tam nikdy nedáte směs 1:100 u oleje, který není výrobcem doporučen, ale i dle návodu na oleji - dodržujte doporučení dle výrobce motoru se jedná z Vaší strany o pokus na vlastní náklady.   To je jedna problematika.

Vy do toho pletete to, že se mě dříve zeptal tazatel, zda může používat zbytek oleje Stihl a potom Makitu. Tak jsem mu doporučil je smíchat a spotřebovat. Zde se jedná o postup dle návodu v kvalitě olejů a poměru směsi. Jednak mám vyzkoušený Stihl 1:50 a dál se vylepšil Makitou vyšší kvalitou, což eliminuje doporučení v návodu poměr u jiných olejů 1:40. Ovšem Stihl olej je naprosto běžně používaný v poměru 1:50 a doporučení - jiné oleje platí pro oleje, které nejsou vyzkoušené pro takové otáčky a zatížení a je jich na trhu dost. Mezi ně počítám i olej, který používáte Vy, zejména v poměru 1:100. Dolmar 1:100 má API TC+ a hlavně je výrobcem dlouhodobě testovaný.

host - 159.239 (?), 31.1.2010 14:37

Nikde jsem nepsal že mísím palivo 1:100,to jste se asi překoukl.Bylo to myšleno tak že používám tento olej který je mísitelný až do poměru 1:100,stejně jako profi dolmar který pochází od stejného výrobce a nejspíš i ze stejné várky.Já si při mísení směsi nechávám jistou rezervu, nicméně do takových extrémních poměrů jsme nuceni(montujeme srubové domy v uzavřené hale, nasledně se rozeberou a znovu sestaví na pozemku zákazníka) a i při takových to poměrech je to někdy nářez.

Vy pokud je mi známo vlastníte pily dolmar a máte zkušenosti s oleji stihl které mají specifikaci api TB?(nejsem si úplně jistý-nepoužívám jej)To přeci dolmar nedovoluje, minimum je api TC.

Další věc je že doporučíte panu 1b "vylepšit " olej stihl který kdysi dostal od někoho spolu s pilou v neoriginálním balení olejem dolmar.Nikde v návodu se nepíše o možnosti míchání oleje dvou různých výrobců, ještě navíc pochybného původu oleje stihl

.Já osobně bych takovouto směsí oleje namazal tak panty u branky.K.H

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.181 (?), 31.1.2010 14:56
Napsal jste to hned po mém příspěvku, kde zmiňuji olej Dolmar, který se může používat v poměru 1:100, tak to z toho vyplynulo, že mícháte stejný poměr směsi. Tak nechápu v čem je výhoda.

1b - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 178.146 (?), 31.1.2010 15:04

159: myslím, že špatné je třeba olej do benzínu nedat vůbec nebo jet na půlroku starou směs, to pak je s pilou konec.

Oleje jsem smíchal na radu odborníka a ředím 1:40 a je to lepší, než ředit sice kvalitní, ale neodzkoušený olej 1:100.

host - 159.239 (?), 31.1.2010 15:54

To samozřejmě souhlasím, ale myslíte že míchat olej který není doporučený pro pilu dolmar s originálním olejem je Ok?Navíc v poměru 1:40?Jak starý byl ten olej?Proč byl přelit do jiné láhve?Víte to?Používejte si směsy olejů jaké chcete ale aby jste se sám nezařadil mezi ty kteří svou PS 5000 zadřeli.Ušetřil jste pár korun ale aby Vám to stálo za to!!!

Jinak pan J.S je bezpochyby odborník na pily, jak jsem už psal, i já jsem dal na jeho radu Ale jestli je odborník přes oleje, to bych zrovna po tom co vám poradil netvrdil... K.H

1b - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 178.146 (?), 31.1.2010 16:03

No je pravda, že o původu oleje toho moc nevím snad jen to, že jsem ho dostal od lesáka i s pilou stihl 041 av a půl roku jela, než se rozpadlo ojniční ložisko a podrápalo válec a píst, pila byla stará 30 let a vůle v motoru byly už když jsem ji převzal, zadřená rozhodně nebyla.

Kdyby byl ten olej špatný, nejspíš to pila odnesla už dávno někde ve stráni. Smíchání s novým dolmarem je v tomto případě určitě lepší.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz