Zkušenosti s neprořeznou obuví Safety-light - značky Treemme

host - 186.186 (?)
15.12.2008 18:42

Děkuji všem za rady a své zkušenosti hlavně Vám pane Šimek. Mluvis jsem s jedním známym co tyhle boty vlasní a říkal to samé co Vy.Boty sice jsou pohodlné a dobře se vních chodí, ale ty švy to prý je káme urazu jinak, že nemají chybu tak mi to tvrdil.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 186.186 (?), 13.12.2008 12:54, zobrazeno: 9903x

Dobrý den. Chci si koupit neprořeznou obuv této značky. Je to italská značka. Máá někdo nějaké zkušenosti s těmito boty. Nebo mi někdo poradte jaké znažky. Sem profesionální dřevorubec. Kalhoty mám, ale boty nevím jaké si vybrat. Max. cena do 7000kč. Díky za všechny rady. David

ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 13.12.2008 13:39

Vyzerá to dobre, má to membránu, dôležité je akú má podrážku - či vyrdží. Neviem či sa zmestíte do ceny v aukcii je vyvolávacia cena 7.   Môžte svoj výber rozšíriť aj o Haix Protector Pro alebo Tibet forst. U nás v SK sa ceny týchto dvoch hýbu okolo 9. Ešte pozrite na stránku HQ. Má dva druhy novej obuvi do lesa. Jedna pre lesných pracovníkov, druhá pre pilčíkov. Jonsered má tiež od EM.Cena u nás asi okolo 8. Teraz neviem presne aká je v súčasnosti, ja som dal pred 2rokmi necelých 9. za EM.

U topánok ale platí že treba kupovať tak že vyskúšate priamo. To sa cez katalóg nedá. Dobre si pozrite pri samotnej kúpe celkové vypracovanie, hlavne kvalitu šitia. Napr. u EM sa chvália vysokopevnostnými kevlarovými niťami a boli to práve tieto nite, čo prvé nevydržali a topánka sa začala na päte párať. Obyčajná obuvnícka niť na kanade za tisícku drží a nie a nie ju roztrhnúť a kevlar sa porúčal po mesiaci nosenia. Najhoršie bolo pri tom že som to nemohol ani reklamovať v záruke pretože by som musel najmenej 2mesiace čakať kým to pošlú do fínska a dovtedy by som musel behať po snehu bosý. Takže som topánku zašil sám obyčajnou obuvníckou niťou a odvtedy drží. Inak k samotnej kvalite topánok nemám najmenšej výhrady. Celodenná práca v snehu, mokru a chlade vôbec nevadia, noha je stále v suchu.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.12.2008 15:14

Davide, kdo je u nás prodává? Za tu cenu jsou na našem trhu jiné značky s velice kvalitním servisem.  Jak píše ARB, do těžby nekupuji nic, co nemám předtím na noze! Doma se můžu přezout, v lese ani sundat!  A je to dost hodin! Dále jde o to které? Na stránce je více modelů.  SOLO má také nějaké boty v nabídce, ale v ruce jsem je neměl a na noze také. Podobné jako TREEMME mají v nabídce v Interforstu. Za 4066,- Kč a o podrážce píší, že je ohni a oleji vzdorná.

Radek

TIMO - (3) - 111.138 (?), 14.12.2008 23:23

S botama zn TREEMMEE mám nepříliš dobrou zkušenost. Jako první jsem mněl Jaufen. Na první pohled poctivá bota. Příjemná na nošení, špice chráněná pryží, vnitřek telecí kůže, podrážka prošitá jako u starých pohor. Bohužel po cca 5ti měsících nošení praská svršek v délce asi8cm těsně nad švem u podrážky. Reklamace u interforstu stylem " musíme je poslat do rakouska... poslali je do itálie k výrobci atd atp". Po uplynutí 30ti denní zákonné lhůty a dvou urgencích mi bylo nabídnuto vrácení peněz. Protože jsem také drvoštěp a tyto boty potřebuji denně, vzal jsem si místo peněz Vámi jmenované SAFETY -LIGHT + doplatek. V porovnání s JAUFENY jsou tyto boty mírně lehčí, podrážka je taktéž prošitá, podšívka je poze textilní, špice není překrytá gumou. Dnešní stav těchto bot po cca 14ti měsíčním nošení je naprosto žalostný : podšívka v oblasti paty se rozpadla, taktéž švy v oblasti paty jsem musel již dvakrát nechat u obuvníka přešít. Nevím zda je podrážka ohnivzdorná, ale hodnotil bych ji jako kvalitní. Určitě nemají ani jedny membránu! Vyzdvihl bych také kvalitu tkaniček a celý systém šněrování.

Podruhé bych si však žádný z těchto tipů bot nekoupil. Za stejnou cenu mám nyní protipořezové "kanady" firmy prabos s membránou a troje termoponožky k tomu. Netvrdím že jsou bez chyby, ale na supr boty na každodenní nošení, které mi vydrží víc jak jednu sezónu už taky nevěřím 8-(

host - 186.186 (?), 15.12.2008 18:42

Děkuji všem za rady a své zkušenosti hlavně Vám pane Šimek. Mluvis jsem s jedním známym co tyhle boty vlasní a říkal to samé co Vy.Boty sice jsou pohodlné a dobře se vních chodí, ale ty švy to prý je káme urazu jinak, že nemají chybu tak mi to tvrdil.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz