Názor na zahradní traktory - dotaz

host - 99.214 (?)
21.10.2008 13:24

Jsem v trochu podobné situaci, jenže možná o něco trochu dál. Podle mne hlavně záleží co vše traktůrek bude dělat. Já jej primerně kupoval na sečení, jenže pak jsem zjistil, že jej využiji na tahání káry pro převoz dřeva/ naštípaného/ ze zahrady do dvora / sice jen cca 100m - ale ohromná úspora práce a času. Dále káru využiji na svozovoce, listí, ořezaných větví, poražených stromů na zahradě, stolů do hospody... Dále jej plánuji využít při úpravě trávníku/ válcování a provzdušnění/, možná odhrnout sníh, zametací adaptér na bordel a listí. No a jak bych takto pokračoval, tak zjišťuji, že mnou již zakoupený nebo Vámi plánovaný minitraktor zvládne sečení a dost. Při pohledu na rám/ slabostěnné trubky průměru cca 25 mm, sešroubováno čínskými šrouby M6/ tyto traktůrky jsou opravdu sekačkou se sedačkou, avšak nazývat je traktůrky je urážkou pro opravdové stroje. Takže taky hledám rozumy, ale jde hlavně o použití- pokud pouze sekat _ ANO, ale pokud od tohoto stroje chci více musím se poohlídnout v jiné kategorii/ např s 3 bodovým závěsem, hydraulikou, vývodovým hřídelem- ale zase jsem s cenou někde jinde.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 235.12 (?), 21.10.2008 12:46, zobrazeno: 7351x

Dobrý den, chtěl jsem jenom zjistit názor na koupi zahradního traktoru. Mám pozemek o rozloze asi 5000 m a uvažuji o zahradním traktorku Husqarna CT 151 ,  CTH 171 nebo PARTNER a v poslední řadě zn. MTD. Může mi někdo v tomto poradit? 

host - 99.214 (?), 21.10.2008 13:24

Jsem v trochu podobné situaci, jenže možná o něco trochu dál. Podle mne hlavně záleží co vše traktůrek bude dělat. Já jej primerně kupoval na sečení, jenže pak jsem zjistil, že jej využiji na tahání káry pro převoz dřeva/ naštípaného/ ze zahrady do dvora / sice jen cca 100m - ale ohromná úspora práce a času. Dále káru využiji na svozovoce, listí, ořezaných větví, poražených stromů na zahradě, stolů do hospody... Dále jej plánuji využít při úpravě trávníku/ válcování a provzdušnění/, možná odhrnout sníh, zametací adaptér na bordel a listí. No a jak bych takto pokračoval, tak zjišťuji, že mnou již zakoupený nebo Vámi plánovaný minitraktor zvládne sečení a dost. Při pohledu na rám/ slabostěnné trubky průměru cca 25 mm, sešroubováno čínskými šrouby M6/ tyto traktůrky jsou opravdu sekačkou se sedačkou, avšak nazývat je traktůrky je urážkou pro opravdové stroje. Takže taky hledám rozumy, ale jde hlavně o použití- pokud pouze sekat _ ANO, ale pokud od tohoto stroje chci více musím se poohlídnout v jiné kategorii/ např s 3 bodovým závěsem, hydraulikou, vývodovým hřídelem- ale zase jsem s cenou někde jinde.

host - 235.12 (?), 21.10.2008 14:00

děkuji za radu, tento traktůrek bych měl na sečení zahrady pouze, jinak vlastním dva velké traktory zn. NewHolland s veškerým nářadím.

host - 111.91 (?), 22.10.2008 8:48

Zdravím, letos na jaře jsem měl stejný problém. Volba HQ CTH150 (s košem). Seču cca 7500m a v poho. Traktor osazen 4 noži takže mučovaní O.K.,  a koš jsem moc nepoužil CT je pouze boční výhoz (dělá řádky), na který se dá dát koš (složité!!! ucpává se!!). přeji dobrou ruku při výběru.

host - 37.190 (?), 23.10.2008 16:32

Vlastním husqarnuLT151 s bočním výhozem mám i koš ale nepoužívám ho.Seču s bočním výhozem stromový sad v členitém terénu asi půl hektaru.Teda spíš děti a manželka. Ubylo mi tím spoustu práce a jsme velmi spokojení.Výkon bohatě stačí mám k tomu i malou vlečku a svážíme s tím ovoce a co pole dá.Martin

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz