Myslel jsem že se mi to nemůže stát

antoninkouba - (10) - 51.161 (?)
26.10.2008 21:23

Pracoval jsem nějakou dobu v jedné nejmenované firmě, zabívající se zahradní mechanizací včetně servisu pil i sekaček. Díky velmi šikovnému mechanikovi v této firmě, se velmi podobným způsobem povedlo srovnat několik desítek klikových hřídelí a ušetřit zákazníkům mnoho peněz za novou kliku.Po srovnání bych doporučil sundat setrvačník a překontrolovat klínek stává se, že je střižený.O unašeči nože nemluvě,ten bývá stoprocentně prasklý.Chce to trpělivost.Zdravím Tonda

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 26.10.2008 8:50, zobrazeno: 10326x

Zdravím, stalo se to švagrovi, stalo se to sousedovi a vždy jsem si myslel to snad nemají oči? Poslední dosekávání trávníku benzínovou sekačkou a najednou rána až vyskákali poklice z koleček, místo které jsem sekal stokrát. Pařez uříznutý zároveň s terénem, ale zetlely kořeny a přední kolečka se propadla do trávníku. Podle prvního měření ohnutá hřídel víc jak 5mm protože indikátor svým rozsahem nestačí. Sekačce je sice už 12 let ale takový konec si nezasloužila. Standa.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.10.2008 9:12

Je to tak, stejně to platí pro zapomenutí přidání oleje do benzínu u pil a pod. Nikdy neříkej -te nikdy :(((. Taky jsem si myslel něco o vysvětlování, že někdo zapoměl, až jsem zapoměl - resp. spletl kanystry se stejným výsledkem. 

host - 97.194 (?), 26.10.2008 11:25

Dobrý den. Jen připojím svůj zážitek. Sekával jsem pro jednu strojírnskou fabriku. Vždy jsem si dával pozor, ale jednou někdo hodil do trávy kousek užezaného železa, asi tak 8 cm I profil. Pochopitelně jsem ho neuviděl, rána jak hrom, sekačka skutečně vyskočila do výšky dobře půl metru a bylo zle. Ojnice ohnutá jak rohlík, opravili to někde ve Zlíně a stálo to 3500Kč. Sekačka dále fakt fungovala běžně, ale od té doby se snažím pořádně dívat, což už pro mne taky není úplně snadné, zvláště proti sluníčku. Ale od té doby se mi již nic podobného nepřihodilo. A to moc přeju taky všem. Stanislaw

host - 149.89 (?), 26.10.2008 11:26
jakou sekacku hodlate tedkom koupit?

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 26.10.2008 15:45

Zdravím, no abych pravdu řekl, žádnou. Uběhlo pár hodin a sekačka je opravená, řekl jsem si buď to půjde srovnat nebo to tak jakom tak vyhodím. Vyrobil jsem si jednoduchý přípravek, motor jsem ani nerozebíral, jenom kryt na setrvák a sundal zapalování. Celé jsem to upnul do onoho přípravku, přišrouboval železnou destičku na karter motoru pro uchycení indikátoru. Pak jsem si vyrobil vložku do 1" trubky, ktrerá má stejný průměr otvoru jako hřídel sekačky (22,2mm americká míra v palcich) a začal rovnat. Za necelou hodinu jsem se dostal z 6mm na hodnotu 0,05mm a dál jsem to nechtěl pokoušet abych to nepřetáhl. Sekačku jsem zkompletoval a běží jako před havárií. Kupodivu se klikovka tahem rovná stejně jako se deformovala, na setrvačníkové straně bylo po havárii 0,65mm a po srovnání 0,00mm. Nevím jestli jsem měl vyloženě štěstí nebo to půjde takto snadno pořád, nyní zkusím srovnat švagrovu sekačku a dám vědět. Standa.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 26.10.2008 15:51

Přeji Vám to, neboť když je smůla, tak to chce mít zase štěstí(i když bez šikovnosti by ani to nestačilo).

antoninkouba - (10) - 51.161 (?), 26.10.2008 21:23

Pracoval jsem nějakou dobu v jedné nejmenované firmě, zabívající se zahradní mechanizací včetně servisu pil i sekaček. Díky velmi šikovnému mechanikovi v této firmě, se velmi podobným způsobem povedlo srovnat několik desítek klikových hřídelí a ušetřit zákazníkům mnoho peněz za novou kliku.Po srovnání bych doporučil sundat setrvačník a překontrolovat klínek stává se, že je střižený.O unašeči nože nemluvě,ten bývá stoprocentně prasklý.Chce to trpělivost.Zdravím Tonda

host - 128.254 (?), 27.10.2008 20:38

Zdravím, samozřejmě klínek setrvačníku býva ve většině případů duď nastřihlý nebo úplně ustřižený, je vyroben z duralu to zřejmě aby při prudkém zastavení nepřekroutila setrvačná síla magneta celou klikovku. Ján jsem hovyrobil z kusu duralové pasoviny ale dá se koupit za zhruba 65Kč!!!. Standa.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 30.10.2008 10:09

Zdravím, včera jsem měl možnost rovnat ohnutou hřídel na další sekačce, motor BS 3,5. Protože jsem už měl jisté zkušenosti, tak oprava i s demontáží ze šasi sekačky asi tak 1,5 hodiny a srovnat se povedla pod 0,04mm, měl jsem dojem že tato klikovka byla měkčí než ta první. Standa.

jarda5645 - (1) - 143.14 (?), 9.11.2008 21:41

Dobrý den. Velmi mě zaujal Váš příspěvek.Mohl by jste mě prosím blíže popsat přípravek na rovnání nebo ještě lépe nějaké foto.Děkuji jarda

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz