Motorový postřikovač, rosič
|
|
 |
 |
host - 221.138 (?) 13.4.2008 11:30
Dobrý den. Pro svoji práci vlastním oba stroje. Dle mého názoru není možné hodnotit, co je lepší, protože se dají použít jak na stejnou práci, tak na rozdílnou. Postřikovač stříká kapalinu pomocí tlaku, který je vytvářen pomocí čerpadla, které jsou různé konstrukce. Rosič stříká kapalinu tak, že motor pohání silný ventilátor, který vytváří velmi rychlý proud vzduchu, který je veden trubicí, do které ústí tryska. Proud vzduchu strhává roztok a vytváří tak určitý aerosol. Myslím, že se to jmenuje Venturiho trubice. Stejné je to ve starých karburátorech. Obojí je skvělé. Rosičem ale neuděláte přesné plochy např. herbicidem, protože v horizontální rovině proud vzduchu klidně zasáhne 14 metrů. Postřikovačem zase nedosáhnete vertikálně 12 metrů, což rosičem jde hravě. Do nedávna jsem používal motorový postřikovač zn. SOLO, ale za ty roky už odešel motor a koupil jsem si za polovinu ceny akumulátorový, čili s ním můžu bez problémů pracovat v uzavřených prostorách. Rosič mám Oleo a jsem taky spokojený. Na webu jsou ale nabízeny i jiní výrobci. Ať Vám slouží přej Stanislaw:-)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 196.72 (?), 12.4.2008 17:34, zobrazeno: 17817x
Chtěl bych si pořídit motorový postřikovač, rosič na ochranu brambor, stromů... Jaký je rozdíl mezi postřikovačem a rosičem. Co je lepší? Jací výrobci jsou na trhu. Našel jsem pouze STIHL a SOLO. Máte někdo nějaké zkušenosti??? Díky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.138 (?), 13.4.2008 11:30
Dobrý den. Pro svoji práci vlastním oba stroje. Dle mého názoru není možné hodnotit, co je lepší, protože se dají použít jak na stejnou práci, tak na rozdílnou. Postřikovač stříká kapalinu pomocí tlaku, který je vytvářen pomocí čerpadla, které jsou různé konstrukce. Rosič stříká kapalinu tak, že motor pohání silný ventilátor, který vytváří velmi rychlý proud vzduchu, který je veden trubicí, do které ústí tryska. Proud vzduchu strhává roztok a vytváří tak určitý aerosol. Myslím, že se to jmenuje Venturiho trubice. Stejné je to ve starých karburátorech. Obojí je skvělé. Rosičem ale neuděláte přesné plochy např. herbicidem, protože v horizontální rovině proud vzduchu klidně zasáhne 14 metrů. Postřikovačem zase nedosáhnete vertikálně 12 metrů, což rosičem jde hravě. Do nedávna jsem používal motorový postřikovač zn. SOLO, ale za ty roky už odešel motor a koupil jsem si za polovinu ceny akumulátorový, čili s ním můžu bez problémů pracovat v uzavřených prostorách. Rosič mám Oleo a jsem taky spokojený. Na webu jsou ale nabízeny i jiní výrobci. Ať Vám slouží přej Stanislaw:-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 111.197 (?), 26.4.2008 22:17
Dobrý den,
našel jsem akumulátorový postřikovač Diogenes, žel je dostupný až od 1.6.2008.
Má regulaci tlaku, maxmalní tlak až 5 baru (atm), externí akumulátor a 5 různých trysek. Má stát asi 4000 Kč, což je velmi zajimavá cena.
PK
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 108.119 (?), 18.5.2008 10:28
Dobrý den. Právě se mi včera porouchal ruční postřikovač, k vzteku!!!
Nevím, jestli se dá motorový použít na malé záhonky i na vyšší stromky? Děkuji, pokud se někdo ozve. Petr
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.50 (?), 17.6.2008 19:27
Motorový dá, ale je lepší akumulátorový, třeba ten výše zmíněný diogenes.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|