U tohoto motoru je určitý rozstřik z výfuku normální. Čím více je motor opotřebovaný (nebo zapečené kroužky v pístu), tím více olej proniká do výfuku. Za tím účelem je na dně výfuku odkapová trubička, která má za úkol olej odvést z výfuku mimo výfukový otvor plynů. Pokud je tato trubička ucpaná, dochází k vystřikování oleje z výfuku výfukovými plyny do okolí.
Dobrý den.
Potřeboval bych pomoc. Když je motor v otáčkách tak mi z výfuku vystřikuje černá mazlavá tekutina. Nevíte někdo co s tím mám dělat a jak to opravit.
U tohoto motoru je určitý rozstřik z výfuku normální. Čím více je motor opotřebovaný (nebo zapečené kroužky v pístu), tím více olej proniká do výfuku. Za tím účelem je na dně výfuku odkapová trubička, která má za úkol olej odvést z výfuku mimo výfukový otvor plynů. Pokud je tato trubička ucpaná, dochází k vystřikování oleje z výfuku výfukovými plyny do okolí.
mam dost velky problem a to: dvakrat se mi zadrel motor na slavii 1D80 bude to jen nejaka kravina ale nemuzu na to prijit.Nevim kde je co ucpane. Diky za radu
Dobra, a nevite kolik kapek za minutu by melo odkapat?Jestli to cerpadylko dava dost oleje.Neznam nikoho kdo by mel problem s mazanim, proto sem rad za kazdou radu. diky
Zkontrolujte si olejové čerpadlo-jestli maž e dole u výpusti v levo je takoví zaoblený trojúhelník a to je ono, může se stát že se mezi zuby dostala nečistota a nebo že některý ůplně chybí potom čerpadlo nemaže.Tyto motory bývají až padesát let staré a kdž se na nich dělaly opravy málo kdo generálkoval olejové čerpadlo a tak se stává že je tak opotřebované že ten olej až do ložisek neutlačí.honza