Motor sekacka

host - 58.185 (?)
19.1.2010 19:04

Tecumsehy nejsou dobré motory - levnější modely mají ve válci jen velmi snekvalitní nikasil, který se rychle vyběhá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 19.1.2010 16:31, zobrazeno: 9064x

Chlapi mám prosbu, co řikate na motor Tecumseh Prisma 3.7 KM

Potřebujji motor na sekačku z maunfildu, ten je už na odpis a potřebuji druhý. Je tam dobrá cena a je nový.

Díky lubos

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 174.65 (?), 19.1.2010 17:25

Je nový, je krásný, ale kdo a čím vám ho opraví?

Měl jsem před rokem stejný nápad jako vy,  ale chtěl jsem ho koupit v kamenném obchodě, kde mi jej nedoporučili s tím, že poruchovost v záruční lhůtě byla 100%. Jedná se o firmu ROB, která tyto motory i částečně servisovala, takže jsem tam i přímo na ponku viděl, v jakém stavu jsou pouzdra a pístní skupina u reklamovaného stroje, který měl najeto několik málo desítek hodin. Motor byl v podstatě za zenitem životnosti. Jakoby ve fabrice věděli, že to mají stejně za pár, tak proč si trhat játra. Výrobce již neexistuje, distribuce dílů v podstatě také ne, respektive přestávají existovat i náhradní díly.

Díky krachu Tecumseh je těchto motorů všude po světě na aukcích plno, ale jsou "na jedno použití."

host - 58.185 (?), 19.1.2010 19:04

Tecumsehy nejsou dobré motory - levnější modely mají ve válci jen velmi snekvalitní nikasil, který se rychle vyběhá.

lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 19.1.2010 19:30

Tak kde sehnat nějaký solidní motor? Kdyš se divám na Brigss tak jsou drahší než než celá sekačka.

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 174.65 (?), 19.1.2010 20:34

Obávám se, že na tuto otázku neexistuje odpověď, kterou byste slyšel rád. Osobně bych si koupil novou sekačku, dražší, s nějakým osvědčeným silnějším motorem, který nebude sekat na stropu svého výkonu.

host - 233.162 (?), 19.1.2010 21:26

Podobný problém som riešil minulý rok, zháňal som tecumseh alebo briggs, ale nakoniec mi kamarát v maďarsku zohnal motor Honda GCV 160 za 180€. Som s ním spokojný. Na internete sú firmy ktoré ponúkaju aj holé motory, no momentálne nemám žiadnu adresu. Skúste do googlu zadať "motory Honda" alebo Briggs, zadávajte podobné slovné spojenia určite vám to najde aj firmu v CZ,  ja som pred rokom našiel na slovensku dve, ale vyhľadať to je fakt drina. Najlepšie najsť distribútora pre CZ, určite bude najlacnejší.

host - 58.185 (?), 19.1.2010 23:10

Honda je dnes prakticky nejlepší volba, i když nemohu říct na adresu Briggsu jedno křivé slovo. Obě firmy jsou na tom s kvalitou motorů stejně. Briggsy ve starších modifikacích s rozvodem SV jsou hlučnější ale jezdí a jezdí, Hondy GCV zas pro změnu nemají rády starší benzín ale žerou velice málo a kroutící moment je oproti Briggsům na velmi dobré úrovni.

To co však v posledních letech předváděl Tecumseh se svými motory, je hrůza. Nekvalita byla na prvním místě, hlavně že se motory prodaly. Slabé hlavně písty a kroužky, uložení kliky a další drobnosti. Velmi často se stávalo že už po dvou letech byl motor kaput kvůli snížení kompresního tlaku ve válci vlivem opotřebení nikasilu a kroužků, tyto motory rozhodně nedoporučuji kupovat.

host - 4.243 (?), 20.1.2010 10:35

No, já na sekačce z roku1996 s motorem Tecumseh pojezdem a el.startem měnil motor zase za Tecumseh s el. startem.Nevidím důvod proč by nový motor nevydržel to, co původní. Koupil jsem ho v Milevsku za 3 450 kč.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz