Motor Briggs nevim jak dál
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 135.61 (?), 10.9.2009 20:36, zobrazeno: 23250x
Zdravím všechny zahradkáře a kutily
Po opravě motoru, ale i před tím mi chce šňůra utrhnout ruku. Pokud se mi to podaří nastartovat, tak motor běží, ale střílí do výfuku a chod je nepravidelný.Klínek na magnetu střižený není, značky na ozubených kolech pohonu vačkové hřídele jsou dobře. Jediné co jsem nalezl je ohnutá kliková hřídel o 0,5mm(měřeno na konci uchycení unašeče nože). Může to mít takový vliv na zapalování? Je to motor 35 classic.Předem děkuji za kažký podmět. Jan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.51 (?), 10.9.2009 21:08
Musíte určitě seřídit předstih, zapaluje Vám to až za horní úvratí.Kliku si nechejte upnout do soustruhu a uvidí se, dá se srovnat, Smazal Stanislav
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.217 (?), 11.9.2009 7:28
Díky za odezvu, ale že to bude problém zapalování - předstihu tuším.Myslím si, že spíš zapaluje brzo, ale problém je v tom, že se to nedá nijak seřizovat. Zapalovací cívka se dá posouvat jen blíž nebo dál(to jsem zkoušel) a poloha magnetu je daná drážkami a klínkem.A to ohnutí klikovky je vpodstatě 0,25mm, protože jsem měřil hodinkama min a max, takže polovina naměřeného.Proto jsem se ptal, jestli to ohnutí může mít až takový vliv na zapalování (polohu pístu)
Jan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 206.219 (?), 11.9.2009 7:42
zabrousit ventily, špatné ventilové vůle. to si myslím že bude ten problém
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.217 (?), 11.9.2009 11:41
Že pootočení o desetiny hraje takovou roli mě nedošlo. Kontroloval jsem to jen opticky drážka-drážka. Máte pravdu, že to udělá milimetry na obvodu setrvačníku.To mě taky potvrzuje moji doměnku, že to zapaluje brzy - motor se točí doprava a při naražení nože chce setrvačník pokračovat vpravo a magnet je u cívky dříve. Hned jak příjdu domu se na to vrhnu(s rozvahou).A co se týká demontáže víka, tak jsem hřídel pořádně očistil a víko sundal bez použití násilí (že je ohlá hřídel jsem vůbec netušil). Naopak se bojím, že když ji budu rovnat ve složeném stavu, tak vymačkám to pouzdro.
Jan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 135.61 (?), 11.9.2009 16:43
Sundal jsem setrvačník a vytáhl klínek(pero). Je jak nový, žádný otlak a je čitelné i logo výrobce. Složim a už nenastartuji vůbec.Přeměřil jsem vůle ventilů a asi chybička. Sací 0,15mm a výfukový 0,25mm.Mám trochu obavy že problém není jen v tom.Zabrousím, seřídím a uvidím
Jan
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 135.61 (?), 11.9.2009 16:52
Koukám, že ty vůle jsou asi vpořádku, ale ten výfukový moc netěsní
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 11.9.2009 19:09
Těma vetilama to stopro nebude. Já měl a vlastně ještě mám na Tecumsehu 0.35 a 0.45, tedy uplně mimo limit a motor běží chytá bez problémů. Kontroloval jsem je, když se mi střihl klínek. Setrvačník se mi pootočil proti normálu o 8 mm. Při startu motor kopal za provázek a klepal. Protože nemám frézu na sedla ventilů nechal jsem je tak, dal nový klínek a motor zase běží jako dřív. Co nechápu jak se může ventilová vůle zvětšovat. Čekal bych pravý opak, že se ventily zaklepávají a vůle se zmenšuje. Velcí odborníci říkají, že tyto "sekačkové" motory s rozvodem SV dokud jedou je lépe ponechat bez snah o preventivní doseřízení čehokoli. Starat se jen o olej v něm. Až se zastaví pak to řešit protože než a až k tomu dojde je většinou motor v takovém stavu, kdy oprava přesahuje cenu nového motoru. Dle mého něco na tom je.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 218.7 (?), 11.9.2009 19:32
Už asi ostáva len vymeniť zapaľovanie, ale pred rým by som vymenil sviečku a fajku.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|