Maže dvoutakt při brždění motorem?

centsm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 157.179 (?)
24.10.2010 13:52

2T motory nejsou vhodné k brždění. Jednak mají malou brzdící schopnost a skutečně při brždění jsou hůře mazány, protože v malém množství směsi je také málo oleje. Ale není to tak tragické, jak se zdá. Nemaže jen olej obsažený v benzínu, ale také olejový film, který se vytvořil dříve a zachytil v pórech válce a pístu. Navíc tlaky ve válci jsou při brždění daleko nižší, než při zatížení. Přesto se pro jistotu doporučuje, při dlouhém brždění motorem, občas přidat plyn aby se motor promazal.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 211.66 (?), 24.10.2010 13:30, zobrazeno: 6344x

Zajímalo by mě, jestli je motor Jikov na Vari mazaný v případě, že jedu s dvoukolákem pod delší kopec a jelikož se mi nechce nechat celou dobu,,cvakat" západky v kolech, tak je mám nastavené na stálý záběr. Ale motor při staženém plynu je točenej na vyšší otáčky od kol a tak se ptám, jestli netrpí a nejde na sucho?

centsm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 157.179 (?), 24.10.2010 13:52

2T motory nejsou vhodné k brždění. Jednak mají malou brzdící schopnost a skutečně při brždění jsou hůře mazány, protože v malém množství směsi je také málo oleje. Ale není to tak tragické, jak se zdá. Nemaže jen olej obsažený v benzínu, ale také olejový film, který se vytvořil dříve a zachytil v pórech válce a pístu. Navíc tlaky ve válci jsou při brždění daleko nižší, než při zatížení. Přesto se pro jistotu doporučuje, při dlouhém brždění motorem, občas přidat plyn aby se motor promazal.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz