Mazání křovinořezu Sparta 25

host - 106.46 (?)
20.7.2009 9:44

Ahoj, povol šrouby, které drží úhlový převod na trubce.Označ jak daleko je trubka vsunutá do ú. převodu. Sundej úhlový převod a vytáhni náhon, ten namazej stejným mazivem jako ú.převod, poté zasuň zpět. Až narazíš na konec, pootoč náhonem abys si byl jistý že správně zapadl. Jinak vybrace často vychází od bílého plastového válečku, který je na konci trubky u náhonu, ten klidně vytáhni, je tam k ničemu a časem dělá právě on vibrace a pazvuky.Jinak nemusíš mazat nic.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 104.29 (?), 15.7.2009 10:30, zobrazeno: 8885x

Několik let bez problémů používám křovinořez Sparta 25. Přidávám olej do benzinu a když si vzpomenu, doplním plastické mazivo s grafitem do úhlového převodu nad sekací hlavou, jinak jsem dosud nic nemazal. Teď však mám dojem, že chod není tak "klidný" jako dřív, ozývá se poněkud kovový zvuk, jako by něco chtělo namazat (snad to není urgentní - výkon znatelně neklesl a nic kromě motoru a úhlového převodu nehřeje). Napadla mě hřídel, ale nemohu najít návod. Proto prosím o odpovědi:

1. Jak se ke hřídeli co nejjednodušeji dostanu? Čím ji mám namazat? Jak často je to nutné?

2. Je ještě něco dalšího, co je třeba mazat? Co, jak, čím, jak často?

S díky a pozdravem Honza

host - 106.46 (?), 20.7.2009 9:44

Ahoj, povol šrouby, které drží úhlový převod na trubce.Označ jak daleko je trubka vsunutá do ú. převodu. Sundej úhlový převod a vytáhni náhon, ten namazej stejným mazivem jako ú.převod, poté zasuň zpět. Až narazíš na konec, pootoč náhonem abys si byl jistý že správně zapadl. Jinak vybrace často vychází od bílého plastového válečku, který je na konci trubky u náhonu, ten klidně vytáhni, je tam k ničemu a časem dělá právě on vibrace a pazvuky.Jinak nemusíš mazat nic.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz