Marunaka - vyjádření firmy Garland k některým problémům

host - 94.115 (?)
5.6.2009 11:25

pane 94.76 stále postrádám seriozní odkaz na Vámi prezentované technické údaje. Kalkulátor povoleného denního zatížení vibracemi v EU získáte třeba zde zde si můžete nechat po zadání vibrací vypočítat délku nasazení strojů (čistého času), zelený sloupec udává max. čas kdy není potřeba činit žádná opatření proti vibracím (bez ochr. pomůcek), žlutý pak maximální čas denního nasazení stroje i při použití ochranných pomůcek. Když vezmete údaje pro marunaku (5,1 m/s - z návodu k obsluze) tak vám vyjde 1hodina 55 minut bez pomůcek a max. nasazení 7hodin a 41 minut. FS 450 (2,2m/s - taktéž z návodu k obsluze, se strun. hlavou) 10hodin a 20minut bez pomůcek a s pomůckami nedojde k překročení limitu ani za 24 hodin. HH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 94.76 (?), 4.6.2009 22:33
Ve vlákně toho času figuroval pan Radek, vy a já. Takže pokud jste reklamu nevyčítal panu Radkovi (což pochybuji) tak musela být vyčítána mě, nebo se mýlím? Víte tam to od vás zas tak všeobecně nevyznělo. Pane 3.83 píšete: „V případě potřeby vysoce výkonného, "blbuvzdorného" křovinořezu tolerujícího tvrdé zacházení použiji vždy 2 taktní motor a tam mi japonci nemají co nabídnout.“ a na tuto větu jsem vám odpovídal o Japonských 2T motorech. Myslel jsem tím tedy váhu a další parametry motorů! Pokud si pan tazatel křovinořez montoval sám, může mu jít plyn ztuha, ale myslím si že zase nebude takový nešika, aby si váhu stroje nepověsil na popruhy a rukojetmi pouze řídil kde má nástroj žnout. Podle toho co tazatel píše že mu to šlo ve vysoké trávě hodně ztuha, tak použil strunu, kdy u tohoto stroje to sice strunou jde, ale musí se pomaleji a je to pracnější než u kotouče pokud není tupý. Dále píše že měl ruce od krve, to znamená že rukojeti/řídítka pevně držel a veškerou silou dělal pravé a levé úkony. Což zase odpovídá struně. Troufám si říci že musel říditkama chvílemi držet část váhy stroje a možná pravé a levé výkyvy dělal příliš malé kdy rukama mění velmi rychle směr výkyvu. Toto jsou spíš příčiny kdy k odřeninám může dojít, ale to platí pro všechny křovinořezy, obzvlášť větších kalibrů. Ale i v tomto případě by pomohly rukavice. Pogumování zase takový zázrak není, aby vše vyřešilo. Ve vysoké a husté trávě bývá u křovinořezů také problém s krytem. U některých strojů se dá kryt povytáhnout na trubce, nebo sundat, ale je to proti bezpečnosti obzvlášť u struny.

host - 216.69 (?), 4.6.2009 23:49
" Přesto jste napsal, že já se mám uklidnit a že pan Radek B nikoho nenapadá, na nikoho netlačí, má nestranné posouzení a rozumí velmi dobře Stihlu. Stihlu rozumí tak, že ani neví (možná nechce vědět) že u křoviňáku jsou použity zastaralé motory které byly dávno překonány snad po všech stránkách." Vy opravdu přispíváte ke slušnosti zdejší diskuze, nikoho nenapadáte, po pravdě obhajujete skutečné hodnoty! "Pane servisák Radek B z vašich příspěvků ční pouze zloba a vztek doprovázená výmysly! Logika zatím žádná. " Logika čeho? Dvojích hodnot uváděných u strojů Marunaka? " Stihl 450, je jako očesané zboží z internetového obchodu? Jeden si ho tu koupil a nadává na to že to nezvládne strunou vysokou trávu a bez rukavic jsem ho ještě neviděl. Párkrát tu byl, ale žádné těžké opravy. Má to zatím druhý rok. U tohoto stroje jsou zastaralé řídítka, protože se nedají štelovat tak jak u Marunaky, ke si to každý našteluje jak mu to vyhovuje. Musím vám říci, že strunou požnout vysokou hustou trávu do výšky očí zvládnou jen ty nejsilnější stroje a ujišťuji vás, že Stihl 450 mezi ně určitě nepatří." Prodáváte i FS 450 a hodnoty obsahu a výkonu neznáte, ale pomlouváte!? " Váha s výkonem je srovnatelná s jinými konkurenčními stroji, které mají cenu, hlučnost až 2x vyšší." Kde jste potom přišel k tomuto? Pro příště doporučuji zpětně si přečíst své předchozí příspěvky a nepopírat následujícím ten předchozí! Vážený prodejce Marunaky a Stilu. Pardon Stillu, vlastně Sthilu, nebo Sitlu?

host - 133.102 (?), 5.6.2009 7:25

tak už se to tu pěkně zvrhává, ale prosazovat jednu značku pomlouváním druhé se mi nelíbí. Marunaka možná udělala chybu, že si evropského prodejce dost dobře neprověřila. Znám jiný příklad s jinou japonskou firmou vyrábějící výborné elektrické utahováky. Taky svůj prodej svěřila české obchodní firmě. Ta ovšem chtěla jen prodávat a vydělávat. Např. výměna přívodního kabelu (230V) přišla na 13500Kč! Ale jak jinak chcete vstoupit na evropský trh, než dát někomu důvěru? Japonci si hodně zakládají na cti a morálce, možná se tak často v Evropě zklamou. Hold podceňují našeho obchodního ducha a přeceňují morálku českých prodejců. Např. snad jen českého serviska v rámci servisní prohlídky „napadne“ nevyměnit olej a raději ho prodat kamarádovi za 20kč za litr.Jirka

host - 94.115 (?), 5.6.2009 11:25

pane 94.76 stále postrádám seriozní odkaz na Vámi prezentované technické údaje. Kalkulátor povoleného denního zatížení vibracemi v EU získáte třeba zde zde si můžete nechat po zadání vibrací vypočítat délku nasazení strojů (čistého času), zelený sloupec udává max. čas kdy není potřeba činit žádná opatření proti vibracím (bez ochr. pomůcek), žlutý pak maximální čas denního nasazení stroje i při použití ochranných pomůcek. Když vezmete údaje pro marunaku (5,1 m/s - z návodu k obsluze) tak vám vyjde 1hodina 55 minut bez pomůcek a max. nasazení 7hodin a 41 minut. FS 450 (2,2m/s - taktéž z návodu k obsluze, se strun. hlavou) 10hodin a 20minut bez pomůcek a s pomůckami nedojde k překročení limitu ani za 24 hodin. HH

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 5.6.2009 11:39

A nebo také zde.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 5.6.2009 12:16

Vážení a pane IP 94.76. Omlouvám se všem, teprve nyní jsem zjistil, jaké je skutečné/interní označení křovinořezu Marunaka TH 48 DX PRO. Takže uvádím na pravou míru:

Papírové označení stroje V28W - osazen motorem Kawasaki TH 48 DX - Hmotnost bez řezného nástroje, prázdná nádrž - 8,40 kg - se specifickým nástrojem, plná nádrž - 9,73 kg - Hluk - volnoběh - 88 - vytočení - 104 - zaručená 106 - Vibrace - volnoběh - 3,8 - plné zatížení - 4,9 - vytočení - 5,8 -. Toto jsou údaje dovozce z návodu k obsluze strana 4, tabulka technických údajů, model - první sloupec - typ - čtvrtý sloupec z leva! Že má stroj dvojí označení jsem netušil, nebývá to jaksi zvykem.

host - 94.115 (?), 5.6.2009 13:14

ok uvádím přepočet pro 4,9m/s : bez pomůcek 2 hodiny 5 minut, max 8hod a 20 min HH

host - 133.102 (?), 5.6.2009 13:42

tabulkové hodnoty spotřeby a vibrací jsou sice hezká věc, ale spotřeba může být daleko větší díky nečištěnému filtru či nenabroušenému nástroji. Vibrace třeba 3 x větší díky špatně (ne)nabroušenému trojzubci.  Kdyby jsme se raději věnovali údržbě svých strojů :)

host - 94.76 (?), 5.6.2009 14:34
Pan HH, tento odkaz už tu byl a kromě reklamy Stihl jsou tam nějaké převody do kterých se ale musí zadat správná data. Například u vibrací 7,5! U Mar. 5,1 je bez antivibrace. Pan Radek B, opět nesmysl s nesprávnou informací. Stroj V28W se vyráběl před lety a nebyl určen pro ČR. Tento stroj měl menší výkon a neměl antivibraci! Než něco napíšete, mrkněte se na web. Pánové snažte se jak chcete, ale Japonské motory se vám možná podaří pouze pomluvit. Zase jsem se nechal strhnout.

host - 94.115 (?), 5.6.2009 15:29

promiňte ale těch 7,5 jste vzal kde? Těch tvrdých dat a ne jen vašich tvrzení se asi nedočkáme co? HH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz