Marunaka - vyjádření firmy Garland k některým problémům
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 84.197 (?), 1.6.2009 22:07
Vážený pane, opět nerozumím vaší odpovědi. Jaký laik jaká obsluha? Když koupíte vysavač strčíte ho do zásuvky a vysáváte. Když koupíte křovinořez, se kterým se obchoduje po internetu a prodejce vás ujistí, že se skládá ze dvoudílů které k sobě sešroubujete, nalijete benzím a jdete sekat tak nepředpokládáte žádné komplikace. Z vašich odpovědí mam dojem, že jsem si měl nejprve udělat u Marunaky řidičák abych dokázal pomlátit bordel co vyrostl na neudržované zahradě. Výčet vad je delší než množství práce kterou stroj odvedl. Po deseti minutách stroj strácel výkon a chcípal, asi po dvou hodinách jsem zjistil, že se dělal podtlak v nádrž, OK s tím jsem si poradil, pak se mi několikrát nepovedlo přidat jindy zase ubrat plyn protože se něco asi dře na těch již zmíněných nekvalitních ovladačích a rujetích, která jdou tak z tuha že mi po půl dni rozedřeli ruku do krve - kdo má Marunaku jistě ví o čem píši. Přesto že jsem jak píšete laik umím seštelovat lanko. Další úžasný ovladač je spínač ON OFF - krom skutečnosti, že takřka nešli měnit polohy, přestal fungovat úplně, asi upadl drátek nabo nějaký plíšek že? no naštěstí upald tak dobře že zůstal sepnutýý takže stroj jde nastartovat a zastavuji to tak, že sahnu po sitiči a dam plnej - ono to zdechne. Přijde vám to málo? po cca 10 odpracovaných hodinách? Je to můj první vlastní křovinořez doposu jsem si půjčoval kde co od sousedů nebo od příbuzných, jednou jsem držel v ruce Stihl a měl jsem z něj dobrý pocit, a nakonec protože mi přišlo zbytečné dát 24.tis Kč jsem si koupil Marunaku za 11,8 tis Kč ze které opravdu dobrý pocit nemám. Možná když někde v servisu pěkně poprosím namontují mi řídítka z něčeho pořádného a věřte bude mi fuk když nebudou barevně ladit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.197 (?), 1.6.2009 22:11
Koukám, že pan Radek B je asi také lajk jako já a neschopný uživatel když se mu zdá být Stihl o několik tříd propracovanější křovinořez než strunovka od Marunaky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.76 (?), 1.6.2009 22:34
Pletete se, sám vlastním malého žebráka, ale v rámci oprav provádím třeba hodinové zkušební sečení. Co se týče řídítek tak ty má stihl tvarově zaostalá. U marunaky tvar řídítek tak nezavazí a snáší lépe vibrace. Nemohl jste pracovat s oběma stroji, jinak byste nemohl napsat že vibrace jsou u Stilu lepší. Motor Kawasaki o výkonu 2,2 kw je skutečně nesrovnatelný a to jak váhově (3kg) tak po stránce vibrací (ten motor se skoro nehýbe) tak po stránce hluku. Stihlácký motor má takové vibrace, že aby to vůbec prošlo hygienou, musí na to strojit velké a složité antivibrace. Když složení ovládání není složité, tak na co se musí dát velký pozor? Nastavení řídítek u FS je jednoduché protože se nedá nijak nastavit. Než něco napíšete, promyslite to, aby aspoň trochu se to podobalo realitě. Je to až neuvěřitelné srovnávat Japonský motor se zastaralým Stihláckým motorem. Pan Radek B je pouze zarytým zastáncem Stihlu a na ten mu nesmí nikdo sahnout.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.197 (?), 1.6.2009 22:56
Asi mi chybí znalost tabulkových hodnot, napsal jste správně ze jsem laik. Prohlédněte si znovu moje příspěvky, nenapsal jsem nic o vybracích. Napsal jsem jen, že ze Stihlu jsem měl dobrý pocit.Prostě umí sekat trávu :-) Nevím na co bych si měl dát pozor - ale ovládání je složené od výrobce, a přesně jak je napsáno výše, neni těžké ho seřídit, ono to ani nejde, protože je to špatně a nekvalitně vyrobené. Naopak je neuvěřitelné, že se tu porovnávají dva nesrovnatelné stroje. Možná nejsem zarytý zastánce Stihlu jako pan Radek B, ale brzy ze mě bude zarytý odpůrce Marunyky. Z každého mého příspěvku je myslím dostatečně zřejmé, že chyba na mojí straně je podceněný výběr. Mělo mi být jasné, že značky která se prodává i v hoby marketech nepředvede nic oslnivho a mém případě ani nic průměrného.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.76 (?), 1.6.2009 22:56
Pan host - xxx.xxx.84.197 (?), 1.6.2009 22:07 Váš příspěvek je na takový úrovni na který se vám pokusím odpovědět. Při práci s FS 450 mi po deseti minutách se zlomila páčka plynu, takže mi nešlo ubrat plyn. Rozpojil jsem drátky ručně abych to zastavil. Při opětném nastartování se mi stroj tak roztočil, že se mi vibracemi ulomilo levé řídítko. Chtěl jsem to zastavit, ale motor jel pořád i když jsem vytrhl drátky elektriky. Pokoušel jsem se pracovat dál, ale jak jsem zabíral jedním řídítkem ulomilo se také. Dal jsem si ho kolem krku a snažil pracovat dál. V tom o kámen se urazil kotouč i s převodovkou, ale hřídel ještě chvíli jela, než vyjela ven úplně. Vtom mi zůstala v ruce jenom trubka protože motor který už držel pouze na hřídeli už nemělo co držet. Problém nastal když motor visel na ovládacím lanku, který byl omotán kolem krku. Tak něco podobně nivního jste napsal jenom o jiné značce.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.76 (?), 1.6.2009 23:23
Motor je sice lehký, ale zbytek co vyrábí Marunaka je zase těžší. Dále jste zapoměl uvést menší výkon FS 450 „“To že se používá beze změn už delší dobu spíše svědčí o jeho kvalitě „“ To jak kdybyste řekl že motory Škodovek se od 50 let zásadně nezměnily a to svědčí o jejich kvalitě. Jaký průměr kotouče namontujeme, takový tam bude. Pravda však je, že v Japonsku mají jiné zákony na bezpečnost, emise atd. a tím to je dáno. Další fakt je že všichni co jej tu mají používají strunu ø 3mm. Píšete4 gumy, a co ta roura až k říditkům. Vibrace se tu také probírali, ale Stihl a HQ to měli záhadně stejný (pily, křoviňáky), zítra odpoledne zkusím něco najít.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
HH - Stříbrný Zahrádkář (154) - 112.250 (?), 2.6.2009 0:17
ano ta "roura" právě visí na těch 4 gumových členech a účinně se tím dosahuje jedněch z nejnižších vibrací na trhu (a dosažených hned od uvedení stroje na trh v roce 1997) které jsou 2,0 m/s2 levá rukojeť a 1,6 pravá rukojeť u kovového nástroje, 2,2 a 1,7 u strunové hlavy. Marunaka uvádí 4,9. Marunaka má vyšší výkon, ale přesně to srovnat nejde, bo má i větší obsah (44,3 ku 48,6 a 2,1 ku 2,2 kW), kroutící moment Stihlu je 2,65Nm, pracovní otáčky nástroje 10 000, marunaka 8 000, akustické hodnoty má Stihl o zhruba o 5dB vyšší. FS 450 je nejprodávanější křovinořez v profi segmentu u STIHLu a vyzkoušená kvalita (taky ale zaplacená).
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 2.6.2009 0:03
Ahoj zarytý příznivce STIHLu, HH, chce to klid, ale takové hlouposti se opravdu nedají číst! Ten člověk evidentně neví o čem píše! Ano STIHL nemá parohy, ale řidítka. Proč, protože je při vyvážení stroje již jeho konstrukcí nepotřebuje! Chtěl bych potkat blázna, který by 1,5 metru vysokou trávu sekal srpem, to je stejné jako ji sekat strunou. Solidní výrobci hromadně přecházejí na systém antivibrací tunelem, ale ten je podle 94.76 nedostatečný! Takže upevnění na domeček na trubce, které je u profi strojů opouštěno je určitě lepší a centrální silenblok motoru asi také. Nastavení řidítek jak podle výšky obsluhy, tak podle svažitosti terénu a ještě jen jedním šroubem, je asi také jen přelud. Nikdo nemůže za to, že Marunaka potřebuje ještě jiné nastavení. Ostatním stačí. A budete se pane 94.76 asi divit, ale profi SOLO má dokonce šroub s excentrem! A nové modely 142 a 154 právě opustily domeček na trubce z důvodů výrazného snížení vibrací!
Dost nechápu co po opravě zkoušíte hodinu na stroji, ale nepřejte si přečíst co by vám napsala ta hromada profíků používajících FS 450 v lese a u technických služeb, na vaše vývody!
Na co se musí při "složení ovládání dát velký pozor ", na skladatele moulu! A že ten váš "jeden" co si koupil STIHL FS 450, dělá jen v rukavicích se ani nedivím, když morduje vysokou trávu strunou, není pak špinavý od neustále vytahované struny! A jak pak že Marunaka nemá jediný svůj motor? A k čemu je na pravém parohu ten oblouk před rukojetí? Asi aby ochránil ruku obsluhy od odletujících částí, jestliže to nedokáže kryt nástroje.
A nakonec pane 94.76, nejsem zarytým zastáncem STIHL, ale kvalitních strojů od výrobců, nikoli sestavovatelů! Vzít komponenty od několika výrobců, sestavit je a vydávat za svůj výrobek, umí kde kdo, ale vyvinout a vyrobit stroj na úrovni a stále ho zdokonalovat, to není jen tak. Značka, jenž vám tak leží v žaludku je STIHL nikoli Still!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |