Malotraktory - srovnání Vari, Dakr a Robot - máte někdo zkušenosti?

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 164.183 (?) 
25.4.2008 11:28

Je hezké vidět, jak je někdo totálně mimo a vyjadřuje se k něčemu, co sám ani nezná.

A poropos: Proč používat nákladní auto, když stroj na obrázku má výkon stejný, dřina je a spotřeba menší a navíc ušetříte několikset tisíc. http://img134.imageshack.us/my.php?image=1772105uj5.jpg

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 24.183 (?), 25.4.2008 14:04

Mám rýč, kosu,  ruční vozík i přívěsný vozík za auto... přesto orám pomocí VARI, sekám bubnovkou Dakr + VARI a vozík většinou zapojím raději do VARI.

... asi jsem divnej, ale mě práce s VARI přijde lepší než s výše uvedenými nástroji

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 25.4.2008 19:17

Nejhorší jsou takové názory, které neznalého zmatou a donutí jej mnohdy úplně zbytečně investovat, nebo zatlačí do stavu - toto je špatné - na toto zase nemám finance. Včera jsem úplně v pohodě rotavátoroval půdu po orbě na podzim - ještě se zbytky pšenice, jako zelené hnojení. Potom jsem narýhoval a zasázel brambory. Škoda, že jste tam se mnou nebyl p.64.118. Ale netoužím vidět sedřené lidi - pokud byste chtěl to všechno stihnout do 1,5hodiny ručně. Bylo by dobré radit, když to myslíte upřímně a sám si to vyzkoušíte. Na podzim Vás pozvu na orbu. Můžeme to porovnat rychlostí a hloubkou orby - já Vari, Vy rýč. Případně ještě můžeme zkusit vyorávání brambor, nebo nějakou dopravu dřeva z lesa. Osobně si myslím, že by to skončilo u toho rotavátoru(200m2 nakypřit do hloubky 15cm), dál by nebylo třeba porovnávat. Jinak nikde netvrdím, že silnější stroje nejsou lepší, ale já nejsem firma, ani nemám na obdělávání hektary.

host - 28.74 (?), 4.5.2008 15:20

moje nejlepší zkušenost je že jsem vari prodal a koupil starší TK14. Tyhle jednonápravový hračky prostě nejsou na práci.

host - 178.82 (?), 2.9.2008 17:32

Zdravím, vlastním stroj  Agzat (r.v. 1997) ještě 2t motor + origo vlek, vyorávač brambor,2 hrobkovací radlice.Skvělý stroj, který na vesnickou práci stačí(sázení + vyorávání brambor, vození řepy, kukuřice, dřeva atd.).Má 4 kvalty, prostě supr. máme ho už přes 8 let a zatím v pohodě.

host - 144.2 (?), 1.5.2013 6:50

Mám vari kupovanou ještě před revolucí takže nějakých 25 let starou a všechny díly příslušenství jsou funkční včetně stroje. Je to dvoutakt a celou dobu každý rok příprava celé zahrady, orání a vyorávání sečení trávy a vození sena. Motor už má hodně za sebou ale pořád chodí. Jinak orat do hloubky 20 cm žádný problém. Toho pána s rýčem bych chtěl vidět. Kdybych to všechno měl dělat ručně místo stroje, tak dnes už mě vozí na vozíku. Takhle ještě něco udělám a v důchodu mě na vozíku bude tahat vari nebo možná agzat... smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika