Lištová sekačka Agria 2300R

host - 221.138 (?)
8.5.2008 14:27

Vážený pane. Měl jsem možnost pracovat se dvěma stroji Agria, i když to nebyly sekačky. Napíšu tedy jenom svůj poznatek. Jsou to profistroje vyrobené v Německu. Jejich provedení bylo hodně jinde, než jsem až dosud byl zvyklý. Výborné ovládání, všechno bylo tak, jak si profesionál přeje. Stranové spojky v kolách umožnily precisní zatáčení tam, kde se strojem bez diferenciálu by to šlo velmi obtížně. Zastoupení u nás mají a náhradní díly jsou bez problémů, pokud jsou ovšem potřeba. Snad jen běžným opotřebením. Jestli máte zájem, mrkněte na Agrocar. Vámi uvedený model tam ale neuvádí. Není starší? Stanislaw

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 4.68 (?), 6.5.2008 12:05, zobrazeno: 27758x

Dobrý den. Má někdo zkušenosti s touto sekačkou? Náhradní díly, schopnosti, spolehlivost atd. Díky. Ramiras

GeorgeTuma - (19) - 71.8 (?), 7.5.2008 22:32

Pokud lišta tak MF 70.

host - 5.97 (?), 8.5.2008 14:11

A to je právě to dilema. Je ta MF70 o tolik lepší, že je o tolik dražší? Měl jsem jednu půjčenou, a pokud byla funkční, sekala dobře. Ale, jelikož byla v dost zanedbaném stavu(i přes mojí stahu), byla to světlá chvilka. Averzi jsem si nevypěstoval, ale ta Agriia je mi sympatičtější.  Ale nevím, jak je to s dostupností(kompatibilitou) náhradních dílů. Ramiras

host - 221.138 (?), 8.5.2008 14:27

Vážený pane. Měl jsem možnost pracovat se dvěma stroji Agria, i když to nebyly sekačky. Napíšu tedy jenom svůj poznatek. Jsou to profistroje vyrobené v Německu. Jejich provedení bylo hodně jinde, než jsem až dosud byl zvyklý. Výborné ovládání, všechno bylo tak, jak si profesionál přeje. Stranové spojky v kolách umožnily precisní zatáčení tam, kde se strojem bez diferenciálu by to šlo velmi obtížně. Zastoupení u nás mají a náhradní díly jsou bez problémů, pokud jsou ovšem potřeba. Snad jen běžným opotřebením. Jestli máte zájem, mrkněte na Agrocar. Vámi uvedený model tam ale neuvádí. Není starší? Stanislaw

host - 11.107 (?), 8.5.2008 15:32

Je to tak. Agria je dobrá a knalitní značka se vším všudy, tedy bohu žel i z cenou. Pokut nejsou finanční zábrany kupujete opravdu kvalitu a němec si hlídá kvalitu servisů a zastoupení se fakt o vás postará. Tedy pokut u nich něco koupíte. Dále se dá domluvit předvedení vybraného stroje, nebo se dostavit na předváděcí dny. Pokut projevíte zájem o účast sami vás kontaktují a zvou. Je to prostě klassa se vším všudy.

host - 245.31 (?), 8.5.2008 21:38

Tady se v jednom příspěvku píše, že MF70 je dražší než Agria 2300R. To se mi nechce věřit. Znáte někdo ceny (pozor rozlišovat cenu se sekacím ústrojím a bez).

GeorgeTuma - (19) - 71.8 (?), 8.5.2008 22:51

MF 70 2 takt s 120 cm lištou jsem koupil novou v 94. Každý rok sekám tak za celé léto 6 - 8 ha.Mimo drobné údržby zatím spolehlivě seká 14 let.Závady : 2x za sezonu svíčka, párkrát ulomená žabka, přicpaný uzavírací ventil v plovákové komoře jinak nic.Je pravda, že ji nijak neplundruju a´t už s vozíkem či s jinými agregáty.Je to jeden z nejrobusnějších a nejspolehlivějších strojů v této kategorii.Měl jsem půjčené chvilku i bubnové sekání, ale není to ono.120cm prstová lišta zvládne i trávu do pasu.

host - 180.197 (?), 16.5.2008 10:30

AJ keď sa to tu točí okoli agrie, dost sa pise aj o MF 70. V praci mame 4 z toho jedna dieselova, záber 140 cm. Kosime okolo 30 ha rocne plochy od 0,3 do 4 ha a moj e posolstvo je taketo:

MF 70 nemozno porovnavat s modernymi strojmi, zvacsa nemeckymi (Agria, KOPPL - ved aj MF je licencia Gutbrod ale spred 30 rokov) vytestovanymi v podmienakch alp, v svahoch o akych sa nam ani nesnilo. Samozrejme aj cenovo sme uplne inde pokial MF sa toci okoli 90- 100 000Sk tak nemci si vypytaju za listovku s podobnou sirkou zaberu 150 000 Sk alebo 195 000 za protibezku so zaberom 182 cm, su az do 240 cm. Uz rok mame KOPPLa so zaberom 162 cm a preto si dovolim porovnat s MF 70: netrase, nedymi, priechodnost mociarmi, strniskom, svahova dostupnost maximalna, kosi aj minulorocnu starinu, spotreba neporovnatelna s dvojtaktom aj ked treba povedat ze cinsky diesel KIPOR na poslednej MF ma tiez vynikajucu spotrebu ale trase skoro tak ako lista samotna a to je co povedat. Ked kosim s KOPPLom (a predokladam ze agria je na tom podobne) rano tam hodim dvojku alebo aj trojku a zastavim az na fajront kdezto pri MF sa mi zapchavali kraje (ak som nedal pozor) ak bolo vlhko kvoli kazdemu krtincu cuvat a vytriasat, jednoducho ked cca kazdych 50 m stojis, cistis, cuvas miesto aby si kosil a vonku je 30 v tieni tak nic moc. Este raz sa ospravedlnujem ze som moc nepomohol co sa tyka konkretnej AGRIE ale jednoducho MF - kam uz odzvonilo, aspon u nas.

host - 64.118 (?), 16.5.2008 15:48

A čím je způsobené, že u té Agrie se lišta neucpává? To má tak zásadně jinou konstrukci? Mě připadají všechny lišty podobné nebo stejné, akorát, že některé jsou prstové a některé bezprsté.

GeorgeTuma - (19) - 71.8 (?), 16.5.2008 19:09

Pán má na mysli bezprstou lištu, která se necpe v krajích na špičkách.Ta seká slušně aniž by se tráva chytala na špičkách krajních splazů, ale kvalita sečení oproti prstové je horší.

K MF 70 se dělají myslím 3 druhy lišt.Prstovou 120 cm,140 cm, bezprstou, protiběžnou bezprstou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz