Lis na malé balíky sena

Fíček - (15) - 168.21 (?)
8.3.2010 13:06

P.S. U té páky si musíte zvolit sám poměr ramen, jednak vůči stlačení a vůči Vám

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 168.21 (?), 6.3.2010 12:03

Omlouvám se tam je pár zvířátek

host - 11.107 (?), 6.3.2010 13:12

No právě, jde o to kdo to jak myslí. Pár (dva) králíci je něco jiného než 6-8 ovcí, nebo 4 prasata atp. označené jako pár zvírátek.
Ale to je jedno, no pokud vy ručně lisujete dvoukolák nebo dva sena, chápu to, že nemá cenu cokoli kupovat, ale zabívat se třeba vlastní výrobou něčeho, co vám to množství - slisuje a vy tím tak ušetříte místo plus radost a uspokojení z něčeho co jste sestrojil a ono to funguje. Je lepší kutit než koptit, tak ať se vám to podaří.

host - 246.135 (?), 6.3.2010 16:00

já těch balíků taky nepotřebuji pro kravín, ale mám dvě kozy  a když je seno tak na půdě je málo místa než se to slehne a hlavně by se mi s tím líp manipulovalo.N emáte nějakej nákres?mám šikovného tatínka třeba by se do toho pustil

Fíček - (15) - 168.21 (?), 7.3.2010 10:30

Omlouvám se, ale nedaří se mi to sem vložit.Nejsem s tímto krámem zatím moc kamarád.

Bez názvu
Bez názvu

host - 137.98 (?), 8.3.2010 11:14

díky za pláneček 

a jak dlouho vám trvá jeden balík??

Fíček - (15) - 168.21 (?), 8.3.2010 13:01

Jak jsem již psal, asi 5 minut, ale záleží jak je velká bedna.Ze začátku jen je to horší, ale pak to jde rycheji a seno by bylo dobré trochu prosolovat, jednak kvůli uskladnění, tak i pro zvířata.

Fíček - (15) - 168.21 (?), 8.3.2010 13:06

P.S. U té páky si musíte zvolit sám poměr ramen, jednak vůči stlačení a vůči Vám

host - 23.85 (?), 31.5.2014 17:22

Resuscituju starou diskuzi :)  Mám taky problém s lisováním sena. Louky sekám sekačkou od variny, ale ač je varina šikovná, že na ni jde nasadit kde co, lis na balíky pořád ne a ne vymyslet. Pracně naháním někoho s traktorem. Bedýnková metoda, kterou jsem zahlédla výše mě fakt nebere, protože z traktoru vypadne nějakých 10-15 velkých balíků. Neví někdo o něčem co by šlo naroubovat na varinu? Nebo ještě lépe varináci spojme se a třeba výrobce nějaký lisík začne vymýšlet :D Kupovat jiné stroje se mi nechce, když pomalu buduju "varistáj".

host - 0.146 (?), 31.5.2014 18:01

pamatuji časy kdy se doma mlátilo mlátičkou a na konci sestavy stál jis na slámu všechno to poháněl jeden elektromotor nabyla by to jednoduší věc starej lis osadit elektromotorem a lisovat to doma ja to řeším tak že varinou posekám tékačkem chmelovou károu svezu a na pudě mám vikýč kolejničku s el. kladkostrojem na druhém konci výtah na svážení do chléva nebo tam dát fukar a roury

host - 157.7 (?), 10.6.2014 15:03

Časy s mlátičkou nepamatuju, ale tata mě líčil, jak to chodilo. Z mlátičky lezla "slisovaná" sláma, byla sunutá korytem z desek nepřetržitě nahoru na huru nad chlivama, tam se sláma z koryta odebírala a ukládala. Prý to nebylo ani na úrovni nízkotlaku, ale drželo to tvar, samo to vylezlo vzhůru a dobře se s tím manipulovalo. Korytem lezla taková nekonečná stlačená housenka. V žádném případě to nebyly jednotlivé balíky a už vůbec ne svázané. Takže místní problémy se senem by to neřešilo. Nevím, jestli už tehdy neexistolal nějaký skutečný lis, snad něco na způsob samovazu. Tažené konima, posekl a svázal slámu do snopů v jedné operaci. Byly to věchýtky, ale svázané a lepší na manipulaci než navolno.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz