Dobry den!
Stojim pred otazkou kupy benzinoveho krovinorezu a priznam sa, neviem nakolko vykonny stroj vlastne potrebujem a na co presne si dat pozor.
Urcenie: udrzba okrajov travnika okolo plota, kamennych murikov a teras, okolo ovocnych stromov a plosne kosenie miest, kde je to beznou kosackou tazko dostupne respektive nevhodne (kamene, svah, priekopa).
Na jar je tam prerastena husta trava, nejaka naletova burina, zihlava.
Ziadne naletove dreviny ani krovie, iba mlade maliny cca 30cm vysky.
V lete a na jesen uz len bezna udrzba vyrasteneho travnika + zihlava okolo plota (holt susedia na kosenie kaslu).
Plochu by som urcil na cca 700-800 m2, mozno o nieco menej, mozno viac, ak mi bude kosenie krovinorezom vyhovovat viac ako tlacenie kosacky.
V ziadnom pripade nic z Mountfieldu. Urcite chcem krovinorez s riadidlami a zavesenim na rameno.
Zbezne som si vyhliadol Stihl FS 55, da sa so strunou aj s nozom kupit za 10 tisic slovenskych, co je horna hranica sumy, ktoru mam v plane investovat. Niektori majitelia ma prehovaraju na lacnejsiu alternativu ako napriklad Homelite. Niektori ma zase odhovaraju, ze 0.75-1kW je pre moje ucely strasne malo a potrebujem aspon 1.5-1.8kW motor.
Nechcem nakupit smejd, ktory za 2 roky vyhodim, pretoze sa pokazi a jeho servis bude drahsi ako novy vyrobok alebo budem suciastky zhanat niekde v Taliansku, respektive na neho nebudu nahradne diely vobec. Trochu sa vsak aj obavam predrazenych suciastok pri znackovych vyrobkoch.
Nemam ziaden odpor ku konkretnej znacke. Ked som povedal, ze mam kosasku Tecumseh, tak si vsetci klepali na celo, ale za 5 rokov kosenia 10x rocne 1500 metrov stvorcovych bola jej jedina udrzba dolievanie oleja a benzinu (viem som barbar) + 1x nabrusenie noza, ked som kosil zdrevnatene maliny a rozhrabaval som nozom krtince (fakt sa za to hanbim). Zimu travi v drevenej kolni a stale bezi ako hodinky bez jedineho problemu.
Dakujem za podnetne prispevky...