Kultivator MS 07 IN
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 191.186 (?) 5.7.2012 19:10
Každý víceúčelový stroj má nějaký nedostatek, ať už v ceně, nebo horší některé funkci proti speciálu. V tomto případě porovnáváte 2 stroje - malotraktory na v podstatě stejné využití. Rotavátorování - kolikrát těch 20 arů musíte pochodit, když rotavátor nekypří a nedrtí tak, jak potřebujete? Vy jste zkusil rotavátor Vari, který Vám na chvilku půjčil známý. Jakou měl převodovku (AKY je vhodnější, je lehčí, je to adaptér, kde se předělá motor, 317 je sice vícerychlostní, ale musí se sundat kola a je těžká, je to levnější , ale méně vhodné řešení, jak mít rotavátor ) Na takovou plochu bych použil největší záběr, aby se hmotnost stroje rozložila, tím se nebude bořit a práce s ním se zásadně usnadní, dále brzdící radličku je třeba správně nastavit, aby odpovídala záběru rotavátoru a příliš nebrzdila. Je možné použít přísl na konce radliček, aby se zvýšil záběr a to zejména v lehké půdě s malým záběrem rotavátoru. Jinak těžko co srovnávat, doprava, orba, v našem případě možnost pohánět naviják, hloubit výkopy 1+1 radličkou. Dopravu dřeva zvládá Vari tam, kde ještě jezdí crossky a 4 kolky. Na větší vzdálenosti a s větším nákladem - zcela zásadní rozdíl. My jsme kupovali Vari, jako víceúčelový stroj a tak jej také využíváme. V tomto srovnání je rozdíl velký a největší je v možné zátěži a kvalitě provedení. Když jsem viděl MS v bramborách s prasklým 2 řadým řetězem pohonu, nebo jak se pomalu šine v brambořišti se 4 pytli brambor, já jsem měl naložených 12 a byl jsem rychlejší, na pevné cestě, to už ani nepopisuji. Ani za polovinu běžně nabízené ceny v inzerátech zánovního MS bych neměnil 17 let bez závady sloužící Vari. Přesto je důležité, že jste s MS spokojen, já 100% vím, že bych nebyl. Jen to rotavátorování, viděl jsem srovnání MS a podobné rotavátory vs Vari a bylo to na první pohled zřejmé, že Vari dělá lepší práci s vyšším výkonem.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.218 (?), 15.1.2012 16:33
Zapomněl jsem uvést, že v ceně MF jsou také nástavce rotavátoru, za které se u Vari přilpácí od cca 2700 do 4400 Kč. Navíc nyní je MF 07 s 18 % slevou, takže vyjde na cca 36000 Kč. Což samozřejmě pro zahrádkáře, který bude používat sestavu třeba jen příležitostně je podstatný rozdíl. Ale úroveň Vari je pořád vyšší. To bezesporu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.6 (?), 5.7.2012 14:25
Dobrý den, vlastním asi 15 let předchůdce tohoto kultivátoru, mountfield MS 06, živím se pěstováním květin a tak stroj dostává docela zabrat, zjara a napodzim rotavátoruju docela velké plochy, rovněž ho používám k orání, i po tolika letech motor šlape jak hodinky, starty eňo,ňuňo, za ty roky mám teprve druhý řemen, tento systém je zcela bezproblémů, pokud je dobře seřízen, nikdy mi ještě neprasklo lanko jak se zde píše, jen metly rotavátoru značně ubývaly, takže asi 2, 3 roky mám nové, potíže byly se šroubama - jak v rotavátoru, tak hlavně v kolech při orání - původní praskaly moc, teď používám pevnostní ale semtam taky uletí - je potřeba mít při práci náhradní. Při orání - což je jednoznačně nejtěžší práce - se mírně ohla jedna osa - naštěstí to ale dál nepokračuje a stroj funguje i tak stále dobře. Porovnat s Vari můžu jen letmo - kolega ho má - ještě dvoutakt, a při rotavátorování má to Vari asi větší výkon, je těžší a jde i víc do hloubky, ale zase práca je s tím podstatně horší, mountfield se vede neporovnatelně lépe. Kdybych znovu kupoval, koupil bych mountfield i přes některé drobné mouchy znova. Miiska Třebíč
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.6 (?), 5.7.2012 18:24
Myslel sem to rotavátorování, to jediné sem u kolegy zkusil, ale byla to rasovina, přitom taky těžká úrodná jílovitá půda, stále se zahrabával, čili uděláno s vari výborně, ale velkou plochu bych dělat nechtěl. Naopak mountfield nejde tolik do hloubky, musí se jet víckrát, ale není potřeba tolik pomáhat, já zjara připravuju na kvítka 20 arů a nechtěl bych to dělat s vari. Orání je ale s mountfieldem velmi těžké, rovina nebo nepatrně z kopca to ještě jde, jak se ale jede i do sebenepatrnějšího kopca, tak motor běží, kola se točijou, koušou, ale bez značné síly to nejde. Nic ve zlém, ale já jsem s mountfieldem až na drobné opravy spokojen a to mnoho let.
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 191.186 (?), 5.7.2012 19:10
Každý víceúčelový stroj má nějaký nedostatek, ať už v ceně, nebo horší některé funkci proti speciálu. V tomto případě porovnáváte 2 stroje - malotraktory na v podstatě stejné využití. Rotavátorování - kolikrát těch 20 arů musíte pochodit, když rotavátor nekypří a nedrtí tak, jak potřebujete? Vy jste zkusil rotavátor Vari, který Vám na chvilku půjčil známý. Jakou měl převodovku (AKY je vhodnější, je lehčí, je to adaptér, kde se předělá motor, 317 je sice vícerychlostní, ale musí se sundat kola a je těžká, je to levnější , ale méně vhodné řešení, jak mít rotavátor ) Na takovou plochu bych použil největší záběr, aby se hmotnost stroje rozložila, tím se nebude bořit a práce s ním se zásadně usnadní, dále brzdící radličku je třeba správně nastavit, aby odpovídala záběru rotavátoru a příliš nebrzdila. Je možné použít přísl na konce radliček, aby se zvýšil záběr a to zejména v lehké půdě s malým záběrem rotavátoru. Jinak těžko co srovnávat, doprava, orba, v našem případě možnost pohánět naviják, hloubit výkopy 1+1 radličkou. Dopravu dřeva zvládá Vari tam, kde ještě jezdí crossky a 4 kolky. Na větší vzdálenosti a s větším nákladem - zcela zásadní rozdíl. My jsme kupovali Vari, jako víceúčelový stroj a tak jej také využíváme. V tomto srovnání je rozdíl velký a největší je v možné zátěži a kvalitě provedení. Když jsem viděl MS v bramborách s prasklým 2 řadým řetězem pohonu, nebo jak se pomalu šine v brambořišti se 4 pytli brambor, já jsem měl naložených 12 a byl jsem rychlejší, na pevné cestě, to už ani nepopisuji. Ani za polovinu běžně nabízené ceny v inzerátech zánovního MS bych neměnil 17 let bez závady sloužící Vari. Přesto je důležité, že jste s MS spokojen, já 100% vím, že bych nebyl. Jen to rotavátorování, viděl jsem srovnání MS a podobné rotavátory vs Vari a bylo to na první pohled zřejmé, že Vari dělá lepší práci s vyšším výkonem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|