Když jsem končil na lesnické škole, tak jsem si ve školní akci koupil křovinořez Stihl FS 350. Používal jsem ho jako živnostník na vyžínání v lese, nyní ho už používám jenom na zahradě a na vyžínání v našem vlastním lese. První 2 - 3 měsíce šel jak fík, ale pak přestal dobře chytat při teplých startech. Nakonec ani nešel pořádně do otáček tak jsem ho dal do servisu a oni vyměnili zapalování. Křovík sice funguje, ale teplé starty jsou pro něj stále problematické. Jinak výkonově je to stroj dostačující, žádné jiné problémy jsem s ním neměl. S pilovým kotoučem se s ním dají dělat i prořezávky nebo výseky plevelných dřevin.
Co se týče zadírání křovinořezů té které značky, tak je v 90% chyba v namíchané směsi benzinu. Nedoporučuji používat déle jak 2, max. 3 týdny starou směs. Před čtyřmi lety jsem takto zapekl pilu Stihl 026, když jsem měl doma měsíc namíchanou směs 1:50 Natural 95 + olej Stihl - dvě soboty po sobě jsem s touto směsí normálně těžil, pak týden pila stála a další sobotu jsem šel kácet kůrovčáky a ouha, pila při řezání hlavního řezu začala ztrácet výkon, až se skoro zastavila. Takže moje rada je, namíchávat si jen tolik směsi, kolik jsem schopen v krátké době (ideálně do dvou týdnů) zpracovat.
A ještě chci reagovat na mylné informace o oleji Husqvarna, které tady někdo uvedl. Zelený olej od Husqvarny - dříve označení Two stroke je originál olej Husqvarna. Modrý olej od Husqvarny je také originál, jenže tento olej má označení Husqvarna XP a je přednostně určen pro stroje nasazené v těžkých provozních podmínkách.