Krovinorez od Hondy

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 196.253 (?)
22.4.2010 14:59

1. Nic ve zlém, ale vy, s kovovou vatou znalostně odkázaný na diskusním fóru o zahradě vs. inženýři, kteří výfuky zahradní techniky vyvíjí desítky let. Opravdu je chcete takhle jednoduchým způsobem přechytračit?

2. Ne. Zapalování nepozná, že jste použil benzín s vyšším oktanovým číslem. Beze změny předstihu je to zbytečné.

3. Doporučil bych olej předepsaný výrobcem. Opět, nemá smysl být chytřejší než výrobce. Uniká mi smysl použití oleje s vyšší horní viskozitou.

Čerstvým palivem, pravidelným čištěním, mazáním, výměnou oleje a ostření nože prokážete stroji daleko větší službu než nesmyslným tuněním mimo mísu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 21.48 (?), 28.5.2009 16:57

Ono to s tym Kawasaki motorom asi vykonovo bude nadhotene. SOLO ma teraz v ponuke motor Kawasaki TH45 a uvadza 1,6Kw. Inak pokial mam informacie, SOLO si dalo premerat vykony motorov Kawasaki a napriek tomu co uvadza vyrobca, SOLO trva na hodnotach nameranych v Nemecku a tie aj uvadza v pri svojich krovinorezoch. Preto je mozne ze u SOLO ma 45ccmmotor vykon 1,6 Kw a u inych pouzivatelov Kawasaki motor 43ccm 2,1 Kw. Ide o konstrukcne ten isty motor a to este SOLO v minulom roku pouzivalo aj motor TH43.

host - 230.11 (?), 30.5.2009 22:37
Tejto veci som si tiež všimol že výkony sú rádove menšie u SOLA. Zakúpil som nový krov. Kawasaki KBH 35 A s motorom TJ 35E, obsah 34,4 cm3, 1,6kW-2HP, tak je deklarované v dokumentoch, to iste je písané na strankach, konzultoval som taktiež s hl.distributorom pre SK. Na trhu som objavil krovinorez pod značkou Kavasaki TJ 35E výkon mal uvedený 1,2kW-1,6HP jeho prevedenie bolo však odlišne od modelov Kawa. KBH. Zostal som prekvapený udanou hodnotou výkonu. Myslim si že je od veci, aby fima Kawasaki mala dôvod na taketo praktiky, alebo aby ich technici nevedeli merat´výkon? Napada ma, či tie znížene hodnoty výkonu nesúvisia so zavedením novej normy NET POWER SAE J 1349- meranie výkonu so vzduchovým filtrom, tlmičom výfuku, ako to zavádza Honda od tohto roku.(predtým GROSS POWER SAE J 1995 /.Ďakujem za nové informacie. Ladislav.

host - 49.219 (?), 1.6.2009 1:19

Motor není shodný 100 ma obsah 31,4 cm a 130/310 má 36,3 cm.

host - 94.166 (?), 1.6.2009 11:26

v tom mate pravdu... Solo uvadza vykon pre zatazene motory na krovinorezoch, kym ostatne firmy co nasadzuju Kawasaki ten vykon co udava vyrobca pri ponuke samostatnych motorov. Cize ked vam Garland uvedie 3hp, to znamena ze je to vykon ciste len motora a nie kompletu v krovinoreze.

host - 228.154 (?), 11.6.2009 12:57

Stihl FS100 určitě můžu taky doporučit, měl jsem půjčenej starší FS80, kterej byl velmi dobrej, ale ta stovka má citelně lepší akceleraci do otáček a řekl bych i menší vibrace.

host - 149.146 (?), 22.4.2010 14:37

Dobrý den,

nechci zakládat nové téma kvůli mým třem dotazům na miničtyřtakt Honda Gx35 a tak to dávám sem.

1. Chtěl bych snížit už tak nízkou hlučnost vsunutím vaty do výfuku. Jedná se o vatu do výfuku závodních 4-taktních motorek, mírné snížení výkonu mi nevadí, je to možné?

2. Chci přimíchávat do benzínu aditivum které zvýší oktanové číslo o 3 oktany, jde mi spíše o životnost motoru než o výkon, bude to pro mne přínos?

3. A konečně olej, je vhodný Castrol Power Racing 10W 5O? Jestli ne, jaký by ste doporučili? Taktéž mi jde zejména o životnost než o výkon.

Za Vaše odpovědi děkuji Juras.

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 196.253 (?), 22.4.2010 14:59

1. Nic ve zlém, ale vy, s kovovou vatou znalostně odkázaný na diskusním fóru o zahradě vs. inženýři, kteří výfuky zahradní techniky vyvíjí desítky let. Opravdu je chcete takhle jednoduchým způsobem přechytračit?

2. Ne. Zapalování nepozná, že jste použil benzín s vyšším oktanovým číslem. Beze změny předstihu je to zbytečné.

3. Doporučil bych olej předepsaný výrobcem. Opět, nemá smysl být chytřejší než výrobce. Uniká mi smysl použití oleje s vyšší horní viskozitou.

Čerstvým palivem, pravidelným čištěním, mazáním, výměnou oleje a ostření nože prokážete stroji daleko větší službu než nesmyslným tuněním mimo mísu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz