ZAmatér - (15) - 121.172 (?), 24.6.2023 18:59
Něco podobného pod značkou Zipper ZiMos 125 jsme koupili v 2016, motor 42 ccm, 1,25 kW. Taky k tomu měla spousta lidí připomínky a kecy, jako tady, i když nikdo z nich s tím nikdy nedělal ani u toho nestál. Zejména "užitečné" jsou připomínky profesionálů. Zkuste si posekat 16 arů ve svahu krátce po operaci páteře, pověste si křovinořez na kšíry a dělejte záběry, točte se v páteři. Dnes už bez problémů sekám i s křovinořezy na ramenou, ale Zipper pořád slouží, seká "svou" louku dva nebo třikrát v roce. Také jsem posunul kryt, aby strunou 3 mm hvězda sekal na průměru 65 cm, protože šíře podvozku je 60 cm. Fakt vysokou trávu to seká na půl záběru zprava, tedy asi 30 cm záběr. Člověk to tlačí pred sebou jako detský kočárek, nastavené otáčky a jen rychlosti pojezdu reguluji záběr. Poseču za hodinu 2 až 3 ary ve svahu kolmo na vrstevnice. Krom posunu krytu a výměny žací hlavy jsem musel taky svářením opravit/upravit podvozek a letos, po osmi letech, vyměnit spojku na motoru. Dětská hračka, páni profíci? Tak to nekupujte a sečte za prachy. My zahrádkáři si na své louky koupíme třebas takovéto křovinořezy na podvozku a budeme si hrát. Profesionálové a doplomovaní, držte se svých skript a osvědčených postupů, dosáhnete zaručených výsledků. My s netradičním myšlením se nebojíme experimentovat a něco i dodělat či upravit, nudnou rutinu klidně přenecháme vám. A jestli bych si podobný stroj koupil znovu? Již několik let ho mám v ještě zabalené krabici, nepotřeboval jsem z ní nic ani jako náhradní díly.
|